Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου
Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου Π.Π.Γ.Ε.Σ.Σ. Α΄1 Χρήστος Γεωργανάς

2 Περιεχόμενα Εκφώνηση Άσκησης Ορισμός Ειρήνης
Διαδηλώσεις για την Ειρήνη Πόλεμος Ειρήνη ή Πόλεμος; Πηγές

3 Εκφώνηση άσκησης Οργανώστε ένα Project για την ειρήνη στον κόσμο παίρνοντας αφορμή από τις πληροφορίες της σελ. 107, καθώς και από άλλα σας μαθήματα. Βιβλίο σελίδα 105 άσκηση 2 Δραστηριότητες

4 Τι είναι ειρήνη; Η ειρήνη είναι μια κατάσταση στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου κατά την οποία οι σχέσεις λειτουργούν αρμονικά και χωρίς βίαιες προθέσεις. Η διατήρησή της επιδιώκεται με τη δημιουργία εθίμων.

5 Διαδηλώσεις Σύμφωνα με την σελίδα 107 του βιβλίου η ειρήνη είναι κοινό αίτημα όλων των ανθρώπων σε όποια θρησκεία κι αν ανήκουν και γίνονται καθημερινά διαδηλώσεις για αυτήν.

6 Πόλεμος Ο πόλεμος είναι η ένοπλη σύρραξη μεταξύ κρατών, στρατευμάτων ή οργανώσεων κλπ, που διεξάγεται σε ένα ή περισσότερα μέτωπα και περιλαμβάνει μία ή περισσότερες μάχες. Επίσης είναι το αντίθετο της ειρήνης. Ο πόλεμος έχει ως αποτέλεσμα, αν όχι θάνατο, την ποιοτική υποβάθμιση της ζωής των εμπλεκόμενων σε αυτόν ανθρώπων.

7 Ειρήνη ή Πόλεμος; Σήμερα η ειρήνη δεν υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου! Στην Ασία συμβαίνουν πολλοί πόλεμοι με τεράστιες διαστάσεις!

8 Πηγές Βικιπαίδεια Βικιλεξικό Εικόνες Google

9 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google