Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου Π. Π. Γ. Ε. Σ. Σ. Α΄ 1 Χρήστος Γεωργανάς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου Π. Π. Γ. Ε. Σ. Σ. Α΄ 1 Χρήστος Γεωργανάς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου Π. Π. Γ. Ε. Σ. Σ. Α΄ 1 Χρήστος Γεωργανάς

3 Περιεχόμενα Εκφώνηση Άσκησης Εκφώνηση Άσκησης Ορισμός Ειρήνης Ορισμός Ειρήνης Διαδηλώσεις για την Ειρήνη Διαδηλώσεις για την Ειρήνη Πόλεμος Ειρήνη ή Πόλεμος ; Ειρήνη ή Πόλεμος ; Πηγές

4 Εκφώνηση άσκησης Οργανώστε ένα Project για την ειρήνη στον κόσμο παίρνοντας αφορμή από τις πληροφορίες της σελ. 107, καθώς και από άλλα σας μαθήματα. Βιβλίο σελίδα 105 άσκηση 2 Δραστηριότητες

5 Τι είναι ειρήνη ; Η ειρήνη είναι μια κατάσταση στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου κατά την οποία οι σχέσεις λειτουργούν αρμονικά και χωρίς βίαιες προθέσεις. Η διατήρησή της επιδιώκεται με τη δημιουργία εθίμων.

6 Διαδηλώσεις Σύμφωνα με την σελίδα 107 του βιβλίου η ειρήνη είναι κοινό αίτημα όλων των ανθρώπων σε όποια θρησκεία κι αν ανήκουν και γίνονται καθημερινά διαδηλώσεις για αυτήν.

7 Πόλεμος Ο πόλεμος είναι η ένοπλη σύρραξη μεταξύ κρατών, στρατευμάτων ή οργανώσεων κλπ, που διεξάγεται σε ένα ή περισσότερα μέτωπα και περιλαμβάνει μία ή περισσότερες μάχες. Επίσης είναι το αντίθετο της ειρήνης. Ο πόλεμος έχει ως αποτέλεσμα, αν όχι θάνατο, την ποιοτική υποβάθμιση της ζωής των εμπλεκόμενων σε αυτόν ανθρώπων.

8 Ειρήνη ή Πόλεμος ; Σήμερα η ειρήνη δεν υπάρχει σε όλες τις χώρες του κόσμου ! Στην Ασία συμβαίνουν πολλοί πόλεμοι με τεράστιες διαστάσεις !

9 Πηγές Βικιπαίδεια Βικιλεξικό Εικόνες Google Εικόνες Google

10


Κατέβασμα ppt "Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου Π. Π. Γ. Ε. Σ. Σ. Α΄ 1 Χρήστος Γεωργανάς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google