Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

΄Ηπειρος GOROS.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "΄Ηπειρος GOROS."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΄Ηπειρος GOROS

2 Αυστραλία http://el. wikipedia
Αυστραλία Η Κοινοπολιτεία της Αυστραλίας είναι η έκτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο (γεωγραφικά), η μόνη που καταλαμβάνει μία ολόκληρη ήπειρο, και η μεγαλύτερη στην Αυστραλασία. Στα νοτιοανατολικά της βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, στα βόρειά της η Ινδονησία, η Παπούα-Νέα Γουινέα και το Ανατολικό Τιμόρ. Το όνομα Αυστραλία προέρχεται από τη λατινική φράση terra australis incognita ("άγνωστη νότια γη"). Η έκτασή της είναι 7,686,850 km² και ο πληθυσμός της είναι 20,448,093 ( κατά προσέγγιση ) ( στην απογραφή του 2003]). Πρωτεύουσα είναι η Καμπέρα, με κατοίκους.

3 Νέα Ζηλανδία http://el. wikipedia
Νέα Ζηλανδία Η Νέα Ζηλανδία είναι μία από τις πιο πρόσφατα αποικισμένες μεγάλες περιοχές γης. Πολυνήσιοι άποικοι κατέφθασαν με τα γουάκα (κανό) τους περίπου 800 με 600 χρόνια πριν και εγκατέστησαν τον ιθαγενή πολιτισμό Μαορί. Ο αποικισμός στα Νησιά Τσάταμ στα νοτιοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας παρήγαγαν τους Μοριορί αλλά δεν έχει συμφωνηθεί ακόμα αν μετακινήθηκαν εκεί από την Νέα Ζηλανδία ή από κάπου αλλού στην Πολυνησία. Το μεγαλύτερο μέρος της Νέας Ζηλανδίας ήταν μοιρασμένο σε φυλετικές πειοχές που λέγονταν rohe και οι πηγές εντός τους ελέγχονταν από μια iwi ("φυλή").

4 Νέα Γουινέα http://el. wikipedia
Νέα Γουινέα Η Παπούα Νέα Γουινέα είναι ένα νησιωτικό κράτος στην Ωκεανία, που βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας και περιλαμβάνει το ανατολικό άκρο της νήσου της Νέας Γουινέας και μερικά συμπλέγματα νησιών. Πρωτεύουσα είναι το Πόρτ Μόρεσμπυ.

5 ΣΥΔΝΕΫ http://www. cityofsydney. nsw. gov
ΣΥΔΝΕΫ Η Περιοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου του Σύδνευ καλύπτει περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αυτή περιλαμβάνει το εμπορικού κέντρου του Σύδνευ, the Rocks, Millers Point, Ultimo, Pyrmont, Surry Hills, Woolloomooloo, Kings Cross, Elizabeth Bay, Rushcutters Bay, Darlinghurst, Chippendale, Darlington, Camperdown, Forest Lodge, Glebe, Alexandria, Beaconsfield, Centennial Park, Erskineville, Newtown, Redfern, Rosebery, Waterloo, και Zetland.

6 Η ΌΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΔΝΕΥ http://dim-sapon. rod. sch
Η ΌΠΕΡΑ ΤΟΥ ΣΥΔΝΕΥ Αυτό το ασυνήθιστο μοντέρνο κτίριο αποτελεί ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της Αυστραλίας. Οικοδομήθηκε στην παλαιότερη και μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εμπρός στο μεγάλο φυσικό της λιμάνι. Η θάλασσα το περιβάλλει από τις τρεις πλευρές, ενώ οι στέγες του σχεδιάστηκαν ειδικά για να θυμίζουν γιγάντια πανιά ιστιοφόρου πλοίου. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

7 Καγκουρο http://images. google. com/images
Καγκουρο Το καγκουρό είναι μαρσιποφόρο ζώο που απαντάται στην Αυστραλία και τη Νέα Γουϊνέα. Ανήκουν στην οικογένεια των μακρόποδων, που περιλαμβάνει 63 είδη καγκουρό. Ο πρώτος Ευρωπαίος που είδε καγκουρό ήταν ο Ολλανδός ναυτικός Φραντσίσκο Πέλσαρτ, το 1629, όταν το πλοίο του ναυάγησε στην ακτή της Αυστραλίας. Όταν ο Κουκ έφτασε, το 1770, στην Αυστραλία, παρατήρησε το ζώο και ρώτησε τους ιθαγενείς πώς λέγεται. Αυτοί απάντησαν: "Καν γκου ρό", που σημαίνει "πάνω-κάτω".[εκκρεμεί παραπομπή] Το αληθινό όνομα του Καγκουρό στη γλώσσα των Ιθαγενών είναι γολαρού και το λένε έτσι μέχρι και σήμερα. Αυτά που είχε δει ο Κουκ ήταν τα γαλαμπί όπως τα λένε οι Ιθαγενείς, και ανήκουν και αυτά στην οικογένεια των μακρόποδων.


Κατέβασμα ppt "΄Ηπειρος GOROS."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google