Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Το σχολείο μας: εργαστήρι ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας των δύο φύλων»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Το σχολείο μας: εργαστήρι ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας των δύο φύλων»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Το σχολείο μας: εργαστήρι ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας των δύο φύλων»

2

3 Γενικός σκοπός: να ευαισθητοποιήσουμε μαθητές και μαθήτριες σε ότι αφορά τα δικαιώματα της γυναίκας και τις δυνατότητες που της παρέχει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.

4 Ειδικός στόχος: ήταν να ξεφύγουν οι μαθητές και οι μαθήτριες για λίγο από το σχολικό περιβάλλον ανοίγοντας ένα παράθυρο στον πραγματικό κόσμο. Επιπλέον να τους δοθεί η ευκαιρία να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να έρθουν σε επαφή με επίκαιρα θέματα τα οποία τους αφορούν άμεσα.

5 Πρώτο στάδιο: Επίσκεψη μιας μικρής ομάδας 15 μαθητριών της Γ΄ τάξης στον Πολυχώρο «Κατώι» στη Λευκωσία, στην έκθεση που διοργανώθηκε από το Ίδρυμα ΦΗΜΟΝΟΗ με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας για τη γυναίκα με θέμα «Γνωρίζετε τι κάνει η Ευρώπη για τις Γυναίκες;».

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19 Τρίτη δράση: μια μεγάλη διαλογική συζήτηση με το ίδιο θέμα, με τη συμμετοχή δύο τμημάτων της Γ΄ Λυκείου, και πάλι στα πλαίσια του μαθήματος της Πολιτικής Αγωγής. Η συζήτηση συντονίστηκε από τέσσερις μαθήτριες, που πήρε τελικά τη μορφή βιωματικού εργαστηρίου.

20

21

22

23  Προώθηση πρωτοβουλιών και αυτενέργειας.  Καλλιέργεια δημιουργικότητας και ωριμότητας.  Ανάπτυξη συναισθημάτων ικανοποίησης και προσφοράς.  Δημιουργία ουσιαστικής επικοινωνίας και προβληματισμού για τις σχέσεις των δύο φύλων.

24  http://ec.europa.eu/publications/bookle ts/others/87/el.pdf Bread & Roses

25


Κατέβασμα ppt "«Το σχολείο μας: εργαστήρι ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας των δύο φύλων»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google