Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βαγής Σαμαθρακής1 ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βαγής Σαμαθρακής1 ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βαγής Σαμαθρακής1 ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων

2 Βαγής Σαμαθρακής2 ΔΙΑΛΕΞΗ 1η ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

3 Βαγής Σαμαθρακής3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΑΛΕΞΗΣ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ  ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ

4 Βαγής Σαμαθρακής4 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ  Ποιος θα εργασθεί ;  Τι και πόσα αγαθά θα παραχθούν ;  Ποιοι πόροι θα χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή ;  Σε τι τιμές θα πωληθούν τα αγαθά ;

5 Βαγής Σαμαθρακής5 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ - 1 Σπανιότητα... Αναφέρεται στην περιορισμένη διάθεση των πόρων της κοινωνίας σε σχέση µε τις επιθυμίες των µελών της.

6 Βαγής Σαμαθρακής6 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ - 2 Σπανιότητα... Η διαχείριση των κοινωνικών πόρων είναι πολύ σημαντική δεδομένης της σπανιότητάς τους.

7 Βαγής Σαμαθρακής7 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ - 3 Η οικονομική είναι η μελέτη των τρόπων µε τους οποίους οι κοινωνίες διαχειρίζονται τους σπάνιους πόρους τους.

8 Βαγής Σαμαθρακής8 ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ  Τον τρόπο λήψης αποφάσεων των ατόμων  Τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των ατόμων  Τις δυνάμεις και τις τάσεις που επηρεάζουν την οικονομία ως σύνολο

9 Βαγής Σαμαθρακής9 ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΜΕΛΕΤΟΥΝ - 1 Οικονομία Σύνολο ανθρώπων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τα μέσα για να ζήσουν.

10 Βαγής Σαμαθρακής10 ΠΕΡΙΛΗΨΗ  Οικονομική είναι η μελέτη του τρόπου με τον οποίο η κοινωνία διαχειρίζεται τους σπανίζοντες πόρους της  Στις περισσότερες κοινωνίες οι πόροι κατανέμονται μέσω της συνδυασμένης δράσης εκατομμυρίων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.


Κατέβασμα ppt "Βαγής Σαμαθρακής1 ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ Τμήμα Διοίκησης Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google