Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ 1950 ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ

2 Φωτογραφίες Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" ο σαλτιπάγκος πουλά τα νούμερα φτηνά δραχμή τα ακροβατικά οι αλυσίδες δωρεάν το πήδημα θανάτου δυο δραχμές χωρίς σκοινιά, περάστε κόσμε. Ασώματος η κεφαλή περάστε κόσμε τη βρήκανε στην Αφρική καπνίζει, πίνει και πονά τρελαίνεται για μουσική χορεύει με τα μάτια δυο δραχμές ποιος θα τη δει; Περάστε κόσμε. Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" οι θεατρίνοι μ’ ασετυλίνη και κεριά την Γκόλφω παίζουν στα παιδιά με φουστανέλες δανεικές και δάκρυ πληρωμένο δυο αυγά και τρεις δραχμές, περάστε κόσμε.

3

4

5 AΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ Γ ΙΑ ΛΙΓΟ Ας ερχόσουν για λίγο μοναχά για ένα βράδυ να γεμίσεις με φως το φριχτό μου σκοτάδι και στα δυο σου τα χέρια να με σφίξεις ζεστά ας ερχόσουν για λίγο κι ας χανόσουν μετά

6 Σχεδόν πενήντα χρόνια βάσανα και διωγμοί, τώρα στη μαύρη αρρώστια ανάξια πλερωμή. Το δίκιο του αγώνα πολλά σου στέρησε, μα η ζωή λεχώνα ελπίδες γέννησε. Τίποτα δεν πάει χαμένο στη χαμένη σου ζωή, τ’ όνειρό σου ανασταίνω και το κάθε σου "γιατί". Ποτέ δε λες η μοίρα πως σε αδίκησε, μα μόνο η Ιστορία αλλιώς σου μίλησε. Σκυφτός στα καφενεία, στους δρόμους σκεφτικός, μα χθες μες στην πορεία περνούσες γελαστός.

7


Κατέβασμα ppt "ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΟΥΛΙΑΝΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google