Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σύνδεση ηθοποιών με χαρακτηριστικές ταινίες

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σύνδεση ηθοποιών με χαρακτηριστικές ταινίες"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σύνδεση ηθοποιών με χαρακτηριστικές ταινίες
Κινηματογράφος Σύνδεση ηθοποιών με χαρακτηριστικές ταινίες

2 Εισαγωγή στον κινηματογράφο
αποτελεί την αποκαλούμενη και έβδομη τέχνη, δίπλα στη γλυπτική, τη ζωγραφική, το χορό, την αρχιτεκτονική, τη μουσική και τη λογοτεχνία. Αρχικά ήταν τεχνική καταγραφής της κίνησης και οπτικοποίησής της, όπως δηλώνει και ο ίδιος ο όρος (κινηματογράφος = κίνηση + γραφή).

3 Πρόδρομοι του κινηματογράφου
Ουίλλιαμ Ντίκσον: Τα σημαντικότερα ίσως επιτεύγματα σχετικά με την ανάπτυξη της κινηματογραφικής τεχνικής έγιναν στα τέλη του 1880, με κυριότερο ίσως, την εφεύρεση του κινητοσκοπίου. Οι αδελφοί Ογκύστ και Λουί Λυμιέρ: βασιζόμενοι στο κινητοσκόπιο των Ντίκσον και Έντισον, εφηύραν τον κινηματογράφο (cinematographe) που αποτελούσε μία φορητή κινηματογραφική μηχανή, λήψεως, εκτύπωσης και προβολής του φιλμ. Στις 28 Δεκεμβρίου του 1895, έκαναν και την πρώτη δημόσια προβολή, στο Παρίσι Ετιέν Μαρέ: Γάλλος φυσικός κατόρθωσε να συλλάβει φωτογραφικά το πέταγμα ενός πουλιού με τη βοήθεια μιας φωτογραφικής μηχανής με τη δυνατότητα να αποτυπώνει 12 στιγμιότυπα ανά λεπτό.

4 Angelina Jolie Γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1975
μέχρι τα 25 της χρόνια είχε καταφέρει να κερδίσει τρεις Χρυσές Σφαίρες και ένα Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για το ανεξάρτητο δράμα Το Κορίτσι Που Άφησα Πίσω (Girl Interrupted, 1999). Είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη, είναι πρέσβειρα καλής θέλησης και έχει προσφέρει πολύ σημαντική ηθική και οικονομική βοήθεια στις χώρες του Τρίτου Κόσμου.

5 Salt (2010) Ως πράκτορας της CIA, η Έβελιν Σολτ (Αντζελίνα Τζολί) έχει ορκιστεί πίστη στο καθήκον, την τιμή και την πατρίδα. Η αφοσίωσή της θα δοκιμαστεί όταν ένας πρώην πράκτορας την κατηγορεί ότι είναι Ρωσίδα κατάσκοπος και η Σολτ μπαίνει στο στόχαστρο της υπηρεσίας. Οι προσπάθειές της για να αποδείξει την αθωότητά της απλώς συντηρούν τις αμφιβολίες για τα αληθινά της κίνητρα, καθώς η αναζήτηση για την αληθινή της ταυτότητα συνεχίζεται και ένα ερώτημα παραμένει αναπάντητο: «Ποια είναι η Σολτ;»

6 Logan Lerman Ο Logan Wade Lerman γεννήθηκε στο Beverly Hills. Ασχολήθηκε με την υποκριτική από πολύ μικρή ηλικία, ενώ η πρώτη εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη ήταν το 2000 και από τότε συνεχίζει τη λαμπρή καριέρα του.

7 Emma Watson Η Έμμα Σάρλοτ Ντουέρ Γουάτσον, γεννημένη στις 15 Απριλίου 1990, είναι Αγγλίδα ηθοποιός. Η Γουάτσον έγινε γνωστή με το ρόλο της ως Ερμιόνη Γκρέιντζερ στη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ. Ο ρόλος της στη σειρά ταινιών Χάρι Πότερ της έχει χαρίσει αρκετά βραβεία.

8 The Perks of Being a Wallflower (2012)
Ο ευφυής και σκεπτικός 15χρονος Τσάρλι προσπαθεί να προσαρμοστεί στο Λύκειο και καταλήγει μέλος μιας παρέας τελειοφοίτων, ανάμεσα στους οποίους είναι ο πνευματώδης και γεμάτος αυτοπεποίθηση Πάτρικ, καθώς και η όμορφη Σαμ. Οι νέοι του φίλοι τον ενθαρρύνουν να “βγει από το καβούκι του” και τον εισαγάγουν στην μουσική, στον κινηματογράφο, στο “The Rocky Horror Picture Show” και, τελικά, στον έρωτα.

9 Κόλιν Φερθ Γεννημένος στις 10 Σεπτεμβρίου 1960 είναι Άγγλος ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου. Το 2011, ο Φερθ βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του ως Βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος στην ταινία Ο Λόγος του Βασιλιά (The King's Speech). Για την ερμηνεία του βραβεύτηκε επίσης με Χρυσή Σφαίρα, BAFTA και Screen Actors Guild Award.

10 Ο Λόγος του Βασιλιά Η ταινία σχηματίζει το πορτρέτο Βασιλιά Γεωργίου VI (Κόλιν Φερθ), ο οποίος είχε πρόβλημα στην ομιλία, κάτι που αποτελούσε εμπόδιο για αυτόν, που λόγω της ιδιότητας του έπρεπε συχνά να εκφωνεί λόγους μπροστά σε μεγάλο κοινό. Με την ώθηση της γυναίκας του, Βασίλισσας Ελισάβετ θα επισκεφτεί έναν ειδικό, τον Λάιονελ Λογκ, ο οποίος παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Βασιλιά θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τους φόβους του. Έτσι, όταν ο αδερφός του, Εδουάρδος ο 8ος, που έχει διαδεχθεί τον πατέρα του στην εξουσία, υποβάλει την παραίτηση του, ο Γεώργιος θα αναλάβει τα καθήκοντα του βασιλιά και μαζί με τον Λογκ θα ετοιμάσουν το λόγο που θα απαγγείλει όπως και την ομιλία του στο ραδιόφωνο που θα ανακοινώνει τη συμμετοχή της Αγγλίας στον πόλεμο.

11 Audrey Tautou Γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του Είναι γαλλίδα ηθοποιός η οποία μέχρι το 2006 ήταν γνωστή παγκοσμίως ως η ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στη πολυβραβευμένη ταινία Αμελί.

12 Αμελί Η Αmelie ζει στο Παρίσι, σ’ έναν ολότελα δικό της κόσμο, όπου όλα είναι τακτοποιημένα, άρα και βαρετά. Η Αmelie είναι μόνη. Μια μέρα ανακαλύπτει στο διαμέρισμά της έναν κρυμμένο «θησαυρό», ένα κουτί με παιδικά αντικείμενα και παθιάζεται να βρει τον ιδιοκτήτη του. Μόλις εκτελεστεί η αποστολή της, καταπιάνεται με τα μικρά «θαύματα» της καθημερινότητας και αποφασίζει να φτιάξει τη ζωή εκείνων που χρειάζονται … λίγη αγάπη παραπάνω…

13 Hillary Swank Αμερικανίδα ηθοποιός και παραγωγός ταινιών, βραβευμένη με 2 Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού. Ασχολείται με την υποκριτική από την ηλικία των 9 ετων.

14 Τhe freedom writers Σε ένα σχολείο που η ρατσιστική αντιμετώπιση και τα περιστατικά βίας αποτελούν καθημερινότητα, η καθηγήτρια Έριν Γκρούγουελ, θα προσπαθήσει να μετατρέψει το μάθημα της τάξης σε ζήτημα ζωής για τους μαθητές της. Μέσω της επικοινωνίας και της κατανόησης, οι έφηβοι θα ανακαλύψουν την αξία της ανεκτικότητας και θα προσπαθήσουν να φτιάξουν τις κατεστραμμένες ζωές τους, αλλάζοντας ολοκληρωτικά τον κόσμο τους

15 Λεονάρντο Ντι Κάπριο Έχει βραβευτεί με τη Χρυσή Σφαίρα α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Ιπτάμενος Κροίσος (The Aviator, 2004) και έχει λάβει τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ. Οι δύο τελευταίες του ταινίες Το Νησί των Καταραμένων (Shutter Island, 2010) και Inception (2010) συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων εμπορικών επιτυχιών της καριέρας του. Ο Ντι Κάπριο έχει μια εταιρία παραγωγής, η οποία περιλαμβάνει την παραγωγή των ταινιών Orphan, 2009 και Red Riding Hood, 2011.

16 Inception Στο κοντινό μέλλον, ο Ντομ Κομπ (Leonardo Di Caprio) είναι ένας κλέφτης ιδεών. Μαζί με την ομάδα του, μπαίνουν σε όνειρα πλούσιων και τους κλέβουν την ιδέα όσο κοιμούνται. Όμως, ο Σάιτο, ένας πλούσιος επιχειρηματίας κάνει στον Κομπ μια πρόταση. Αν ο Κομπ και η ομάδα του καταφέρουν αυτή τη φορά να εμφυτεύσουν μια ιδέα στον ανταγωνιστή του, ο Σάιτο θα βοηθήσει τον Κομπ να φτάσει νόμιμα στις ΗΠΑ για να ξαναδεί τα δύο μικρά παιδιά του. Πρώτα όμως, ο Κομπ πρέπει να οργανώσει μια νέα ομάδα.

17 Django ο Τιμωρός Django Unchained
Ένας Γερμανός κυνηγός επικηρυγμένων ελευθερώνει τον σκλάβο Τζάνγκο για να τον βοηθήσει στον επικερδή εντοπισμό των αδελφών Μπριτλς. Μετά την επιτυχία της αποστολής δουλεύουν μαζί ως συνεταίροι και αποφασίζουν να αναζητήσουν τη γυναίκα του Τζάνγκο, η οποία είναι σκλάβα σε μια φυτεία του Νότου.

18 Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους
Ελληνίδα ηθοποιός. Έγινε ευρέως γνωστή πρωταγωνιστώντας στη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη "Ψίθυροι καρδιάς"

19 Ρένος Χαραλαμπίδης Έλληνας σκηνοθέτης και ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Οκτωβρίου του Έκανε θεατρικές σπουδές σε ελεύθερα εργαστήρια στην Αθήνα.

20 Φτηνά Τσιγάρα Ο Νίκος, επαγγελματίας περιηγητής στον αιώνιο ελεύθερο χρόνο του, περιδιαβαίνει την αγαπημένη του πόλη και τα ράθυμα στέκια της αναζητώντας πολύτιμες στιγμές για τη συλλογή του. Όπως κάθε «ταξιδευτής», που σέβεται τον εαυτό του, απεχθάνεται τις γεωγραφικές μετακινήσεις και προτιμά να κατοικεί σε ένα ιδιόμορφο μικροσύμπαν, απ` αυτά που μόνο η μεγεθυντική δύναμη του σινεμά μπορεί να αποκαλύψει. Μια αέρινη γυναικεία φιγούρα, ένας εστέτ καφετζής με ακατάσχετη διάθεση για φιλοσοφικές συζητήσεις, «τρελαμένοι» μεσήλικες σε κρίση, μπράβοι της συμφοράς, ερωτευμένοι σε στιγμές παράκρουσης, πόρνες με καλλιτεχνικές αναζητήσεις, ξεκινούν το σύντομο ταξίδι τους με αφετηρία τη φαντασία του Ρένου Χαραλαμπίδη. Θα συναντηθούν φευγαλέα για λίγα εικοσιτετράωρα σε μια αγνώριστη και μοναδικά φωτογραφημένη Αθήνα και θα επιστρέψουν με τους τίτλους τέλους στο πουθενά, όπως ακριβώς και ο καπνός ενός φτηνού, μα απολαυστικού τσιγάρου. 


Κατέβασμα ppt "Σύνδεση ηθοποιών με χαρακτηριστικές ταινίες"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google