Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Κίνδυνοι: 1.Λήψη ανεπιθύμητων Μηνυμάτων (Spam) 2.Phising 3.Κίνδυνος μόλυνσης Ηλεκτρονικών Ιών.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Κίνδυνοι: 1.Λήψη ανεπιθύμητων Μηνυμάτων (Spam) 2.Phising 3.Κίνδυνος μόλυνσης Ηλεκτρονικών Ιών."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου

2 Κίνδυνοι: 1.Λήψη ανεπιθύμητων Μηνυμάτων (Spam) 2.Phising 3.Κίνδυνος μόλυνσης Ηλεκτρονικών Ιών

3 Λήψη ανεπιθύμητων Μηνυμάτων (Spam) Αποστολή ανεξέλεγκτης μαζικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (π.χ. για διαφημιστικούς σκοπούς). Είναι ενοχλητικά και αποτελούν κίνδυνο προσβολής του υπολογιστή από ιούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάδοση άλλου κακόβουλου λογισμικού. Στόχος: η κλοπή στοιχείων, εξαπάτηση στη πληρωμή.

4 Phising: Είναι ηλεκτρονικά μηνύματα που θέλουν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι το μήνυμα έχει αποσταλεί από κάποιο αξιόπιστο φορέα για να αποκτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες (π.χ. ονόματα χρήστη, κωδικούς και αρ.πιστωτικών καρτών). Τα μηνύματα αυτά παροτρύνουν το χρήστη να ακολουθήσουν κάποιους υπερσυνδέσμους και να καταχωρήσουν κάποια προσωπικά δεδομένα. Μέτρo ασφαλείας: Firewalls

5 Ηλεκτρονικοί Ιοί (viruses): Είναι προγράμματα τα οποία αναπαράγουν τον εαυτό τους και εκτελούν κάποιες εντολές οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον υπολογιστή. Προβλήματα: διαγραφή αρχείων, επιρροή στη λειτουργία του υπολογιστή. ΌΧΙ άνοιγμα μηνυμάτων από αγνώστους ΌΧΙ άνοιγμα επισυνημμένων αρχείων σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα.Τα πιο επικίνδυνα είναι εκτελέσιμα αρχεία με κατάληξη.exe (executable files)

6 Είναι ένας κώδικας ο οποίος επισυνάπτεται σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα. Χρησιμοποιείται για την εξακρίβωση της ταυτότητας του αποστολέα ενός μηνύματος και την επιβεβαίωση ότι ένα μήνυμα δεν έχει αλλοιωθεί. Βασίζονται στα ψηφιακά πιστοποιητικά που μπορούν να αγοραστούν από οργανισμούς όπως η Verisign και η Thawte. Χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση. Σκοπός: εγγύηση της αυθεντικότητας της ταυτότητας του αποστολέα και το περιεχόμενο ενός e-mail.


Κατέβασμα ppt "Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Κίνδυνοι: 1.Λήψη ανεπιθύμητων Μηνυμάτων (Spam) 2.Phising 3.Κίνδυνος μόλυνσης Ηλεκτρονικών Ιών."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google