Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΛΙΑΔΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΛΙΑΔΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΛΙΑΔΑ

2 α. ορισμός διαλόγου β. ανάλυση διαλόγων
Κουσιασ θεοχαρησ α. ορισμός διαλόγου β. ανάλυση διαλόγων

3 διΑΛΟΓΟΣ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ: Ο διάλογος είναι μέσο επικοινωνίας και επίλυσης των διαφορών μεταξύ ατόμων και λαών. Είναι η τελειότερη μορφή επικοινωνίας γιατί στηρίζεται στο λόγο, που αποτελεί μέσο έκφρασης των σκέψεων και των συναισθημάτων. Με το διάλογο ο άνθρωπος, διατυπώνει ιδέες και ανταλλάσσει τις σκέψεις και εξωτερικεύει τον εσωτερικό του κόσμο μέσα από μια ατελεύτητη διαδικασία επικοινωνίας. O διάλογος διαδραματίζει αποφασιστικά στην ολοκλήρωση του ατόμου και στην αναβάθμιση της κοινωνίας, αφού αποτελεί υπέρτατη κοινωνική και πνευματική αξία.

4 Προυποθέσεις διαλόγου
• Ο σεβασμός για τη γνώμη του άλλου και η αξιολόγηση κάθε συνομιλητή ανάλογα μόνο με την ορθότητά της. • Η διατήρηση της ηρεμίας, της αυτοκυριαρχίας και της σύνεσης ακόμα και όταν παρουσιάζονται θέσεις αντίθετες προς τις υπάρχουσες • Απαιτείται ωριμότητα από την πλευρά του ατόμου, ώστε να γίνονται αποδεκτά τα λάθη του και μην εκλαμβάνεται η ορθότητα της άλλης όψης ως αμφισβήτηση της αξιοπρέπειάς του.

5 Διάλογος Αχιλλέας-Θέτιδα
Διάλογος Αχιλλέας-Θέτιδα ΡΑΨΩΔΙΑ Α στίχοι( ) Ο Αχιλλέας κλαίγοντας καταφεύγει στο ακρογιάλι για να προσευχηθεί. Το αίτημα του Αχιλλέα προς τον Δία είναι να βοηθήσει τους Τρώες να στριμώξουν τους Αχαιούς στην άκρη της θάλασσας, δίπλα στα πλοία.Ο ήρωας θέλει μέσα από τη συντριβή τους, οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν την αιτία της καταστροφής που δεν είναι άλλη από τον Αγαμέμνονα και το πείσμα του.Έτσι προσεύχεται στην μάνα του τη Θέτιδα να μεταφέρει το μήνυμα στον Δία για την ατίμηση που υπέστει ο γιος της.Ο διάλογος αυτός πέτυχε τον στόχο του διότι η Θέτιδα θα παει στον Όλυμπο να μιλήσει στον Δία.

6 Διάλογος Θέτιδας-Δίας
ΡΑΨΩΔΙΑ Α στίχοι( ) Η ικεσία της Θέτιδας για την ατίμηση που υπέστει ο Γιος της,από τον Αγαμέμνονα. Η Θέτιδα για να πείσει τον Δία να τιμήσει τον Αχιλλέα του θυμίζει ότι κάποτε τον είχε βοηθήσει.Ο Δίας μετά από συζήτηση με την Ηρα δέχτηκε την πρόταση της Θέτιδας.Μετά από αυτόν τον διάλογο η Θέτιδα φέυγει χαρούμενη από τον Όλυμπο διότι ο γιος της θα τιμηθεί.

7 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "ΙΛΙΑΔΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google