Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να προσθέσετε μια εικόνα  ΙΛΙΑΔΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να προσθέσετε μια εικόνα  ΙΛΙΑΔΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να προσθέσετε μια εικόνα  ΙΛΙΑΔΑ

2 Κουσιασ θεοχαρησ α. ορισμός διαλόγου β. ανάλυση διαλόγων

3 διΑΛΟΓΟΣ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ : Ο διάλογος είναι μέσο ε π ικοινωνίας και ε π ίλυσης των διαφορών μεταξύ ατόμων και λαών. Είναι η τελειότερη μορφή ε π ικοινωνίας γιατί στηρίζεται στο λόγο, π ου α π οτελεί μέσο έκφρασης των σκέψεων και των συναισθημάτων. Με το διάλογο ο άνθρω π ος, διατυ π ώνει ιδέες και ανταλλάσσει τις σκέψεις και εξωτερικεύει τον εσωτερικό του κόσμο μέσα α π ό μια ατελεύτητη διαδικασία ε π ικοινωνίας. O διάλογος διαδραματίζει α π οφασιστικά στην ολοκλήρωση του ατόμου και στην αναβάθμιση της κοινωνίας, αφού α π οτελεί υ π έρτατη κοινωνική και π νευματική αξία.

4 Πρου π οθέσεις διαλόγου  Ο σεβασμός για τη γνώμη του άλλου και η αξιολόγηση κάθε συνομιλητή ανάλογα μόνο με την ορθότητά της. Η διατήρηση της ηρεμίας, της αυτοκυριαρχίας και της σύνεσης ακόμα και όταν παρουσιάζονται θέσεις αντίθετες προς τις υπάρχουσες  Απαιτείται ωριμότητα από την πλευρά του ατόμου, ώστε να γίνονται αποδεκτά τα λάθη του και μην εκλαμβάνεται η ορθότητα της άλλης όψης ως αμφισβήτηση της αξιοπρέπειάς του.

5 Διάλογος Αχιλλέας - Θέτιδα  ΡΑΨΩΔΙΑ Α στίχοι(361-428)  Ο Αχιλλέας κλαίγοντας καταφεύγει στο ακρογιάλι για να προσευχηθεί. Το αίτημα του Αχιλλέα προς τον Δία είναι να βοηθήσει τους Τρώες να στριμώξουν τους Αχαιούς στην άκρη της θάλασσας, δίπλα στα πλοία.Ο ήρωας θέλει μέσα από τη συντριβή τους, οι Έλληνες να συνειδητοποιήσουν την αιτία της καταστροφής που δεν είναι άλλη από τον Αγαμέμνονα και το πείσμα του.Έτσι προσεύχεται στην μάνα του τη Θέτιδα να μεταφέρει το μήνυμα στον Δία για την ατίμηση που υπέστει ο γιος της.Ο διάλογος αυτός πέτυχε τον στόχο του διότι η Θέτιδα θα παει στον Όλυμπο να μιλήσει στον Δία.

6 Διάλογος Θέτιδας - Δίας ΡΑΨΩΔΙΑ Α στίχοι(494-612) Η ικεσία της Θέτιδας για την ατίμηση που υπέστει ο Γιος της,από τον Αγαμέμνονα. Η Θέτιδα για να πείσει τον Δία να τιμήσει τον Αχιλλέα του θυμίζει ότι κάποτε τον είχε βοηθήσει.Ο Δίας μετά από συζήτηση με την Ηρα δέχτηκε την πρόταση της Θέτιδας.Μετά από αυτόν τον διάλογο η Θέτιδα φέυγει χαρούμενη από τον Όλυμπο διότι ο γιος της θα τιμηθεί.

7 ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "Κάντε κλικ στο εικονίδιο για να προσθέσετε μια εικόνα  ΙΛΙΑΔΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google