Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Τι κρατάει το Internet μαζί? 1. Η διευθυνσιοποίηση (addressing): πως δηλ. αναφερόμαστε σε μια μηχανή στο δίκτυο. 2. Η δρομολόγηση (routing): πως να φτάσουμε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Τι κρατάει το Internet μαζί? 1. Η διευθυνσιοποίηση (addressing): πως δηλ. αναφερόμαστε σε μια μηχανή στο δίκτυο. 2. Η δρομολόγηση (routing): πως να φτάσουμε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Τι κρατάει το Internet μαζί? 1. Η διευθυνσιοποίηση (addressing): πως δηλ. αναφερόμαστε σε μια μηχανή στο δίκτυο. 2. Η δρομολόγηση (routing): πως να φτάσουμε εκεί. 3. To Internet Protocol (IP): πως να μιλάμε μεταξύ μας ώστε να καταλαβαινόμαστε. Για να μπείς στο Internet πρέπει να πάρεις μια διεύθυνση από τον administrator. Αν έχεις μόνο ένα σύνδεσμο στο δίκτυο τότε ΟΚ, αλλιώς χρειάζεσαι αλγόριθμο δρομολόγησης. Τα πακέτα σου πρέπει να τα φορμάρεις σύμφωνα με το IP πρωτόκολλο για να ξέρουν οι routers τι να τα κάνουν.

2 Το TCP/IP πρωτόκολλο

3 Κλάσεις ΙΡ διευθύνσεων Σε κάθε υπολογιστή δίδεται μια μοναδική διεύθυνση (η ίδια διεύθυνση δε δίδεται σε άλλον). Το prefix δίνει τον αριθμό δικτύου και το suffix δίνει τον αριθμό του υπολογιστή. Ο αριθμός δικτύου απαιτεί διεθνή συνεννόηση, αλλά ο αριθμός υπολογιστή δίδεται τοπικά. Η διεύθυνση που έχει όλα 1, είναι για limited broadcast.

4 Eνας router είναι ένας κόμβος μεταξύ δικτύων. Οι routers έχουν μιά IP διεύθυνση για κάθε δίκτυο στο οποίο ανήκουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω απο 80000 δίκτυα.

5

6 Πως τα LANs χρησιμοποιούν hardware (ή physical) addresses για να φιλτράρουν τα πακέτα Π.χ. Ethernet (τα πεδία είναι σε bytes; οι διευθύνσεις στα πλαίσια ειναι hardware) Γενικά, οι υλικές διευθύνσεις μπορεί να είναι στατικές ή δυναμικές.

7 Αddress Resolution Techniques 1. Table Lookup: H IP διεύθυνση πρέπει να μετατραπεί σε hardware διεύθυνση για να σταλεί το πακέτο στο LAN. 2. Closed-Form Computation: Είναι δυνατή όταν οι hardaware διευθύνσεις είναι δυναμικές. Π.χ. hardare_address = ip_address & 0xff

8 3. Address Resolution με ανταλλαγή μηνυμάτων Π.χ. Το ΑRP πρωτόκολλο

9 Μορφή ARP μηνύματος Εναλλακτικά μπορεί αν χρησιμοποιηθεί κάποιος server για Address Resolution. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιείται caching για μείωση του αριθμού των μηνυμάτων που στέλνονται.

10 Το address resolution γίνεται κάθε φορά τοπικά για ένα δίκτυο. Το adress resolution στο TCP/IP γίνεται στο 2ο επίπεδο (network interface).

11 Eπικεφαλίδα ενός IP datagram Δρομολόγηση ενός IP datagram

12 Επικεφαλλίδα για την επόμενη γενιά του ΙΡ πρωτοκόλλου (IPv6)


Κατέβασμα ppt "Τι κρατάει το Internet μαζί? 1. Η διευθυνσιοποίηση (addressing): πως δηλ. αναφερόμαστε σε μια μηχανή στο δίκτυο. 2. Η δρομολόγηση (routing): πως να φτάσουμε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google