Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

“ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΟΜΙΚΣ (COMICS)”

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "“ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΟΜΙΚΣ (COMICS)”"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 “ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΟΜΙΚΣ (COMICS)”
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β′ ΛΥΚΕΙΟΥ B΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Τμήμα: Β4 Σχολικό έτος “ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΟΜΙΚΣ (COMICS)”

2 Μια απλή εισαγωγή….  Γενικά ο γραπτός λόγος στάθηκε πάντα ο κοινωνός ανάμεσα στους ανθρώπους θέλοντας να περιγράψει τη συμπεριφορά και την στάση τους σε σχέση με τον καθημερινό τους βίο.

3  Ο άνθρωπος διέπεται από διάφορα συναισθήματα: αγαπάει, εκτιμάει, μισεί, πιστεύει, δεν πιστεύει, είναι όμως και γεμάτος καλοσύνη και αρετή, παλεύοντας και αγωνιζόμενος πάντα για το τελειότερο.

4  Το ανθρώπινο πνεύμα μέσα στους αιώνες συνέβαλε και έδωσε σαν απόσταγμα πείρας βασικές καταξιωμένες αλήθειες, μορφοποιημένες σε ρητά, αποφθέγματα και γνωμικά, θέλοντας να βοηθήσει τον άνθρωπο στο να αποκτήσει καλύτερη κρίση στην αντιμετώπιση των δυσκολιών του και να δει καλύτερα τον εαυτό του στην καθημερινή του ζωή.

5  Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας μας, θελήσαμε να παρουσιάσουμε κάποια ψήγματα σοφίας και γνώσης μερικών αρχαίων ελλήνων φιλόσοφων με μια διαφορετική προσέγγιση, αυτής των ψηφιακών κόμικς.

6  Η χρήση των ψηφιακών κόμικς μπορεί να ενσωματωθεί σε πολλά γνωστικά αντικείμενα και να καταστήσει τη μάθηση και την διδασκαλία περισσότερο ελκυστική και ποιο κοντά στις τεχνολογικές καινοτομίες της εποχής μας.

7  Για το εγχείρημα μας αυτό, χρησιμοποιήσαμε την δημοφιλή εφαρμογή δημιουργίας καρτούν, το toondoo, βασισμένη σε τεχνολογία web 2.0 (εφαρμογές και υπηρεσίες που υλοποιούνται στο διαδίκτυο).

8  Το «ToonDoo » είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή δημιουργίας σκίτσων και κόμικς, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, χωρίς εγκατάσταση κάποιου προγράμματος στον υπολογιστή σας.

9 Αριστοτέλης ( π.Χ)

10 Αριστοτέλης ( π.Χ)

11 Πλάτωνας( π.Χ.)

12 Πλάτωνας( π.Χ.)

13 Σωκράτης ( π.Χ. )

14 Σωκράτης ( π.Χ. )

15 Δημόκριτος ( π.Χ.)

16 Δημόκριτος ( π.Χ.)

17 Πυθαγόρας ( π.Χ. )

18 Πυθαγόρας ( π.Χ. )

19 Σόλωνας ( π.Χ.)

20 Σόλωνας ( π.Χ.)

21 Ηράκλειτος ( π.Χ.)

22 Ηράκλειτος ( π.Χ.)

23 Πηγές:  http://www.toondoo.com  http://www.gnomikologikon.gr
 «Απάνθισμα σοφίας, Αρχαία ρητά & Αποφθέγματα», Στ. Παπασταματίου, Α. Χατήρας , εκδόσεις Άτλας.

24 Συμμετέχοντες μαθητές: ΟΜΑΔΑ 1.
Ραμαδάν Ζεζέρ, Κουρουτζή Χασάν, Ιμάμ Ραήφ, Βελή Γκιουνάϊ, Καρά Οσμάν Γκιουρκάν ΟΜΑΔΑ 2. Άγκο Μερτ, Καρά Ισμαήλ Δόουζ, Ιμπραήμ Εσρέφ, Σερίφ Ογλού Τσαγρή ΟΜΑΔΑ 3 Ιμπραήμ Καντέρ, Σταθόγλου Αικατερίνη, Σιράκ Μπινάρ, Χασάν Τσαούς Ασλού, Ασημένια Παναηλίδου, Ιωάννα Ράπτη Συντονιστής καθηγητής: Αραμπατζής Παναγιώτης ΠΕ19


Κατέβασμα ppt "“ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΟΜΙΚΣ (COMICS)”"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google