Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

A I D S. AIDS σημαίνει Acquired Immune Deficiency Syndrome δηλαδή Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας και προκαλείται από τον HIV. Οι ονομασίες HIV.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "A I D S. AIDS σημαίνει Acquired Immune Deficiency Syndrome δηλαδή Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας και προκαλείται από τον HIV. Οι ονομασίες HIV."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 A I D S

2 AIDS σημαίνει Acquired Immune Deficiency Syndrome δηλαδή Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας και προκαλείται από τον HIV. Οι ονομασίες HIV και AIDS μπορεί να συγχέονται γιατί και οι δύο αυτοί όροι περιγράφουν την ίδια νόσο. Σκεφτείτε το AIDS σαν μια προχωρημένη HIV νόσο. AIDS σημαίνει Acquired Immune Deficiency Syndrome δηλαδή Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας και προκαλείται από τον HIV. Οι ονομασίες HIV και AIDS μπορεί να συγχέονται γιατί και οι δύο αυτοί όροι περιγράφουν την ίδια νόσο. Σκεφτείτε το AIDS σαν μια προχωρημένη HIV νόσο.

3 Ποια είναι τα συμπτώματα της HIV λοίμωξης; Τα πρώτα συμπτώματα της HIV λοίμωξης μοιάζουν με αυτά ενός κοινού κρυολογήματος ή της γρίπης. Τα συμπτώματα της πρωτολοίμωξης μπορεί να είναι και αυτά παρόμοια με τα συμπτώματα άλλων σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων και άλλων λοιμώξεων όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση ή η ηπατίτιδα, που είναι πιο διαδεδομένες και μεταδίδονται ευκολότερα. Το άγχος και η ανασφάλεια μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα σε κάποιους ανθρώπους, ακόμα και αν δεν έχουν HIV. Ποια είναι τα συμπτώματα της HIV λοίμωξης; Τα πρώτα συμπτώματα της HIV λοίμωξης μοιάζουν με αυτά ενός κοινού κρυολογήματος ή της γρίπης. Τα συμπτώματα της πρωτολοίμωξης μπορεί να είναι και αυτά παρόμοια με τα συμπτώματα άλλων σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων και άλλων λοιμώξεων όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση ή η ηπατίτιδα, που είναι πιο διαδεδομένες και μεταδίδονται ευκολότερα. Το άγχος και η ανασφάλεια μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα σε κάποιους ανθρώπους, ακόμα και αν δεν έχουν HIV.

4

5 ΠΩΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΙDS? Τα σωματικά υγρά που περιέχουν HIV είναι: Τα σωματικά υγρά που περιέχουν HIV είναι: Αίμα (συμπεριλαμβανομένου του αίματος περιόδου) Αίμα (συμπεριλαμβανομένου του αίματος περιόδου) Σπέρμα και πιθανώς τα προσπερματικά υγρά Σπέρμα και πιθανώς τα προσπερματικά υγρά Κολπικά υγρά Κολπικά υγρά Μητρικό γάλα Μητρικό γάλα

6 Κίνδυνοι μετάδοσης του HIV Κοινή χρήση συριγγών όταν λαμβάνεται δόση ναρκωτικών ουσιών Κοινή χρήση συριγγών όταν λαμβάνεται δόση ναρκωτικών ουσιών Μη επαγγελματικό τατουάζ και τρύπημα αυτιών κλπ. Μη επαγγελματικό τατουάζ και τρύπημα αυτιών κλπ. Τυχαίες διατρήσεις με σύριγγες Τυχαίες διατρήσεις με σύριγγες Μεταγγίσεις μολυσμένου αίματος Μεταγγίσεις μολυσμένου αίματος Τοκετός Τοκετός Θηλασμός Θηλασμός

7 AIDS KΑΙ ΝΕΟΙ Τα Στοιχεία: Η νεολαία όλου του κόσμου απειλείται από το AIDS. Από τα 40 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν με AIDS, περισσότεροι από τον ένα στους τέσσερις (11,8 εκατομμύρια) είναι ηλικίας 15 με 24 ετών. Αυτή τη στιγμή, οι μισές από τις νέες μολύνσεις παρουσιάζονται μεταξύ νέων. Τα Στοιχεία: Η νεολαία όλου του κόσμου απειλείται από το AIDS. Από τα 40 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν με AIDS, περισσότεροι από τον ένα στους τέσσερις (11,8 εκατομμύρια) είναι ηλικίας 15 με 24 ετών. Αυτή τη στιγμή, οι μισές από τις νέες μολύνσεις παρουσιάζονται μεταξύ νέων.

8 11,8 εκατομμύρια νέοι (15-24 ετών) ζουν με AIDS 11,8 εκατομμύρια νέοι (15-24 ετών) ζουν με AIDS 7,3 εκατομμύρια νεαρές γυναίκες & 4,5 εκατομμύρια νεαροί άνδρες 7,3 εκατομμύρια νεαρές γυναίκες & 4,5 εκατομμύρια νεαροί άνδρες 15.000 άνθρωποι μολύνονται από το AIDS κάθε μέρα, σχεδόν οι μισοί από αυτούς νέοι 15.000 άνθρωποι μολύνονται από το AIDS κάθε μέρα, σχεδόν οι μισοί από αυτούς νέοι Στατιστική

9

10 Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι: Οι περισσότεροι άνθρωποι με HIV μόλυνση δεν δείχνουν άρρωστοι Οι περισσότεροι άνθρωποι με HIV μόλυνση δεν δείχνουν άρρωστοιπερισσότεροι άνθρωποιπερισσότεροι άνθρωποι Οι περισσότεροι άνθρωποι με HIV μόλυνση δεν έχουν κάνει τεστ και δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί Οι περισσότεροι άνθρωποι με HIV μόλυνση δεν έχουν κάνει τεστ και δεν γνωρίζουν ότι έχουν μολυνθεί

11 Μπορώ να διαπιστώσω αν κάποιος έχει HIV; Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να διαπιστώσετε αν κάποιος άλλος έχει HIV. Πολλοί άνθρωποι με HIV δείχνουν απόλυτα υγιείς. Άλλοι μπορεί να έχουν κάποια συμπτώματα ίδια με αυτά κοινών παθήσεων. Δεν μπορείτε να διαπιστώσετε αν κάποιος είναι οροθετικός από την εμφάνισή του. Ο μόνος τρόπος είναι αν σας το πει ο ίδιος. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να διαπιστώσετε αν κάποιος άλλος έχει HIV. Πολλοί άνθρωποι με HIV δείχνουν απόλυτα υγιείς. Άλλοι μπορεί να έχουν κάποια συμπτώματα ίδια με αυτά κοινών παθήσεων. Δεν μπορείτε να διαπιστώσετε αν κάποιος είναι οροθετικός από την εμφάνισή του. Ο μόνος τρόπος είναι αν σας το πει ο ίδιος.


Κατέβασμα ppt "A I D S. AIDS σημαίνει Acquired Immune Deficiency Syndrome δηλαδή Σύνδρομο της Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας και προκαλείται από τον HIV. Οι ονομασίες HIV."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google