Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Euphorbia (Ευφόρβια). Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Euphorbia (Ευφόρβια). Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Euphorbia (Ευφόρβια)

2 Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει φλαβονοειδή, τερπένια και άλλα συστατικά όπως χολίνη, αλκάνια, ινοσιτόλη, φαινολικά οξέα (π.χ. ελαϊκό, γαλλικό, σικιμικό), σάκχαρα και ρητίνες. Το τμήμα του φυτού που χρησιμοποιείται είναι η πόα.

3 ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ oΠόα 120 – 300 mg ή ως έγχυμα. (G7) oΥγρό εκχύλισμα Εuphorbia (BPC 1949) 0,12 – 0,3 mL oΒάμμα Εuphorbia (BPC 1923) 0,6 – 2,0 mL

4 ΔΡΑΣΗ oΣε in vitro μελέτες και μελέτες σε ζώα, αναφέρεται ότι έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες και δράση αντίστοιχη της ισταμίνης oΜυοχαλαρωτική και συσταλτική δράση έχει εμφανίσει in vitro (σε ειλεό ινδικού χοιριδίου) και αποδίδονται στο σικιμικό οξύ και στη χολίνη, αντίστοιχα oIn vivo έχει καταγραφεί αντικαρκινική δράση oΈχει καταγραφεί in vivo αντιβακτηριακή δράση κατά Gram- θετικών και Gram-αρνητικών βακτηριδίων. Τα εκχυλίσματα του βλαστού ήταν λίγο πιο δραστικά από τα εκχυλίσματα των φύλλων oIn vitro, έχει αναφερθεί για το αφέψημα της euphorbia, δράση ενάντια στην Entamoeba histolytica (είδος αμοιβάδας)

5 ΧΡΗΣΕΙΣ oΗ euphorbia δεν χρησιμοποιείται σε τρόφιμα. oΌσον αφορά στην χρήση της ως βότανο, η euphorbia χρησιμοποιείται για αναπνευστικές διαταραχές, όπως είναι το άσθμα, η βρογχίτιδα, η καταρροή και η λαρυγγίτιδα oΈχει χρησιμοποιηθεί επίσης για την θεραπεία αμοιβάδων στο έντερο

6 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ oΔεν αναφέρονται oΕγκυμοσύνη και θηλασμός oΗ ασφαλής χρήση της euphorbia δεν έχει ακόμα εδραιωθεί. Αναφέρεται ότι προκαλεί χάλαση και συστολή των λείων μυών. Λαμβάνοντας υπ’ όψη την έλλειψη φαρμακολογικών και τοξικολογικών στοιχείων, η χρήση της euphorbia κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού θα πρέπει να αποφεύγεται

7 ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Δεν έχουν αναφερθεί για την euphorbia Έχουν αναφερθεί καρκινογόνες ιδιότητες


Κατέβασμα ppt "Euphorbia (Ευφόρβια). Η euphorbia (Euphorbia hirta L.), γνωστή στην Ελλάδα ως ευφόρβια ή κοινώς γαλατσίδα, ανήκει στην οικογένεια των Εuphorbiaceae. Περιέχει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google