Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ: ΒΑΓΙΑΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΣΜΥΡΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

2 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:

3 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» Στην επιστήμη της κοσμολογίας, η πιο διαδεδομένη θεωρία για τη δημιουργία του σύμπαντος είναι η Μεγάλη Έκρηξη ή αλλιώς Big Bang, σύμφωνα με την οποία το σύμπαν δημιουργήθηκε από μια υπερβολικά πυκνή και θερμή κατάσταση, πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια.

4 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» Μετά τη Μεγάλη Έκρηξη το σύμπαν ψύχθηκε, σχηματίζοντας τα αστέρια και τους γαλαξίες που βλέπουμε σήμερα. Οι επιστήμονες μπορούν να διερευνήσουν την προέλευση του σύμπαντος με το να δημιουργούν στο εργαστήριο τις συνθήκες που υπήρχαν στην απαρχή αυτού του γεγονότος, σωματιδιακής Φυσικής με τη βοήθεια της σωματιδιακής Φυσικής.

5 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» Οι σωματιδιακοί Φυσικοί μελέτησαν αρχικά την κοσμική ακτινοβολία και στη συνέχεια, με τη βοήθεια των επιταχυντών σωματιδίων, κατάφεραν να «δουν» τι συνέβει πίσω στο χρόνο.

6 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» Ελάχιστο χρόνο μετά τη Μεγάλη έκρηξη τα ηλεκτρόνια δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τους πυρήνες των ατόμων, ώστε να σχηματιστούν τα άτομα, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας.

7 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω στο χρόνο, εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου μετά τη μεγάλη έκρηξη, τα πρωτόνια και τα νετρόνια είχαν μόλις αρχίσει να σχηματίζονται από τα συστατικά τους στοιχεία, τα quarks.

8 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» Ενώ αν συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε προς τα πίσω στο χρόνο, βλέπουμε πως η ενέργεια των quarks ήταν απαγορευτικά υψηλή ακόμη και για να μπορούν αυτά να βρεθούν το ένα κοντά στο άλλο. Σε όλες τις προσπάθειες των επιστημόνων υπήρχε η πεποίθηση πως θα φτάσουν κοντά στο στόχο, την ανακάλυψη του μποζονίου Higgs. Η ύπαρξη του μποζονίου εξηγεί το πώς αποκτούν μάζα τα σωματίδια.

9 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» Το πείραμα ATLAS διεξάγεται στις εγκατατάσεις του CERN στη Γενεύη της Ελβετίας, στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων- LHC (Large Hadron Collider). Εκεί, τον Απρίλιο του 2012 επιβεβαίωσαν με πειράματα την ύπαρξη του σωματιδίου HIGGS (μποζόνιο) με μάζα περίπου 126 GeV.

10 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» Οι François Englert και Peter W. Higgs τιμήθηκαν το 2013 με βραβείο Nobel για το θεωρητικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο βασίστηκαν τα πειράματα. François EnglertPeter W. Higgs


Κατέβασμα ppt "ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google