Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑΟΪΣΜOΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΓΑΝΤΖΙΣ Γ'3. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΑΟΪΣΜΟΣ (ΝΤΑΟΤΖΙΑΟ) Ο Ταοϊσμός ως θρησκεία δεν επικεντρώνεται γύρω από δόγματα και δεν υπάρχουν γνωστές Ταοϊστικές.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑΟΪΣΜOΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΓΑΝΤΖΙΣ Γ'3. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΑΟΪΣΜΟΣ (ΝΤΑΟΤΖΙΑΟ) Ο Ταοϊσμός ως θρησκεία δεν επικεντρώνεται γύρω από δόγματα και δεν υπάρχουν γνωστές Ταοϊστικές."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑΟΪΣΜOΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΓΑΝΤΖΙΣ Γ'3

2 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΑΟΪΣΜΟΣ (ΝΤΑΟΤΖΙΑΟ) Ο Ταοϊσμός ως θρησκεία δεν επικεντρώνεται γύρω από δόγματα και δεν υπάρχουν γνωστές Ταοϊστικές "διακηρύξεις πίστης". Ταυτόχρονα είναι δυνατόν να αναγνωρίσει κανείς ορισμένες χαρακτηριστικές πεποιθήσεις ή υποθέσεις.

3 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΑΟΪΣΜΟΣ (ΝΤΑΟΤΖΙΑΟ) Πέραν της κινεζικής λαϊκής θρησκείας, διάφορα τελετουργικά και ασκήσεις θεωρούνται από τους ακόλουθους του Ταοϊσμού ότι επηρεάζουν θετικά τη φυσική υγεία, ευθυγραμμίζουν την πνευματική ύπαρξη με τις κοσμικές δυνάμεις ή ωθούν σε εκστατικά πνευματικά ταξίδια. Αυτού του είδους οι ιδέες φαίνονται βασικές για τον Ταοϊσμό στις ελίτ μορφές του

4 ΘΕΟΤΗΤΕΣ Η παραδοσιακή κινεζική θρησκεία είναι πολυθεϊστική. Οι θεότητές της διευθετούνται σε μια θεϊκή δημόσια υπηρεσία που αντανακλά τη γραφειοκρατία της αυτοκρατορικής Κίνας. Οι θεότητες προάγονται ή υποβιβάζονται και πολλές θεωρούνται θεοποιήσεις άλλοτε ενάρετων άνθρωπων. Οι ιδιαίτερες θεότητες που λατρεύονται ποικίλλουν σύμφωνα με γεωγραφικά και χρονολογικά κριτήρια. Παρατηρείται εδώ ένα χάσμα ανάμεσα στο σύνολο των θεοτήτων που εκπροσωπούνται στη λαϊκή λατρεία, και εκείνες στις οποίες εστιάζονται τα τελετουργικά της ελίτ του Ταοϊσμού.

5 ΘΕΟΤΗΤΕΣ Οι λόγιοι σχολιαστές του Ταοϊσμού εστιάζονται περισσότεροι στη θεότητα του ίδιο του Ντάο, που μπορεί να συγκριθεί με τις δυτικές συλλήψεις του Θεού. Τα πρώιμα κείμενα περιγράφουν το Τάο όχι ως ίσο, αλλά ως αρχή που υποκρύπτεται κάτω από το Ένα και τα Πολλά.

6 ΘΕΟΤΗΤΕΣ Ο Ταοϊσμός, θεωρούμενος ως θρησκεία, αλλά και ως φιλοσοφικό σύστημα κάνει ένα είδος υπέρβασης. Δεν ασχολείται με τον ίδιο τον Θεό ως Υπέρτατη Αρχή, αλλά με τις αρχές που διέπουν την παρουσία του στην εκδήλωση.

7

8 ΠΗΓΕΣ el.wikipedia.org/wiki/Ταοϊσμός https://sites.google.com/site/lykmworldr eligions/kineziki-thriskeia www.slideshare.net/albaxan/ss-7270224 www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TO PIC_ID=2929


Κατέβασμα ppt "ΤΑΟΪΣΜOΣ ΚΩΣΤΑΣ ΤΟΓΑΝΤΖΙΣ Γ'3. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΑΟΪΣΜΟΣ (ΝΤΑΟΤΖΙΑΟ) Ο Ταοϊσμός ως θρησκεία δεν επικεντρώνεται γύρω από δόγματα και δεν υπάρχουν γνωστές Ταοϊστικές."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google