Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Όνομα : Χρήστος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος Γ 3 Εργασία για την > Υπεύθυνος καθηγητής : κ. Γιώργος Καπετανάκης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Όνομα : Χρήστος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος Γ 3 Εργασία για την > Υπεύθυνος καθηγητής : κ. Γιώργος Καπετανάκης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Όνομα : Χρήστος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος Γ 3 Εργασία για την > Υπεύθυνος καθηγητής : κ. Γιώργος Καπετανάκης

2 Η Αγγλικανική Εκκλησία ( αγγλικά : Anglican Communion ή Anglican Church, από τη μεσαιωνική λατινική ecclesia anglicana, δηλαδή « αγγλική εκκλησία ») αποκαλείται το σύνολο των αυτόνομων χριστιανικών εκκλησιών οι οποίες ακολουθούν την τελετουργική παράδοση της Εκκλησίας της Αγγλίας ( η οποία θεωρείται η « μητέρα εκκλησία ») και βρίσκονται σε πλήρη κοινωνία μαζί της, μέσω της Αγγλικανικής Κοινωνίας. Μετά τους Ρωμαιοκαθολικούς και τους Ορθόδοξους, οι Αγγλικανοί είναι η τρίτη σε μέγεθος χριστιανική εκκλησία αριθμούν πάνω από ογδόντα εκατομμύρια. Πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας είναι ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ.

3

4 Η Αγγλία είχε αρχικά εκχριστιανιστεί από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Όταν αποχώρησαν οι Ρωμαίοι το 410 μ. Χ., οι εισβολές Αγγλοσαξώνων εξαφάνισαν τον Χριστιανισμό. Η διαδικασία επαναφοράς του Χριστιανισμού ξεκίνησε το 597 με τους ιεραποστόλους του Αγίου Αυγουστίνου ο οποίος ξεκίνησε το έργο του στο Καντέρμπουρυ και έγινε ο πρώτος αρχιεπίσκοπός της. Σημαντικό έργο στον εκχριστιανισμό της Αγγλίας έκανε ο Έλληνας Άγιος Θεόδωρος της Ταρσού ο οποίος έγινε ο όγδοος αρχιεπίσκοπος.

5

6 Παράλληλα με τους ρωμαϊκούς ιεραποστόλους της Καντουαρίας δρούσαν και οι ανεξάρτητες Κελτικές Εκκλησίες της Ιρλανδίας οι οποίες εκχριστιάνισαν τη Σκωτία. Με τη Σύνοδο του Γουίτμπι το 664 όλη η Βρετανία άρχισε να υπάγεται στον Πάπα και οι Κελτικές Εκκλησίες σιγά - σιγά εξαφανίστηκαν. Η μεταρρύθμιση στην Αγγλία ξεκίνησε οριστικά το 1534 όταν ο Βασιλιάς Ερρίκος Η΄ και το αγγλικό κοινοβούλιο ανακοίνωσαν την απόσχιση από τη Ρώμη. Οι αιτίες ήταν πολιτικές.

7

8

9  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B3%CE% B3%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD %CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%95%CE%BA% CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE %B1  https://www.google.gr/search?q=%CE%B1%CE%B3% CE%B3%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE %BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%B5%CE% BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF %CE%B1&hl=el&biw=1366&bih=630&source=lnms& tbm=isch&sa=X&ei=IitNVLjlAcH5yQPR3oKICw&sqi =2&ved=0CAYQ_AUoAQ

10 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Όνομα : Χρήστος Πυλαρινός Μαρκαντωνάτος Γ 3 Εργασία για την > Υπεύθυνος καθηγητής : κ. Γιώργος Καπετανάκης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google