Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

E-Twinning project Knowing me, knowing you. Τι είναι το e-Twinning;  Το eTwinning είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "E-Twinning project Knowing me, knowing you. Τι είναι το e-Twinning;  Το eTwinning είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 E-Twinning project Knowing me, knowing you

2 Τι είναι το e-Twinning;  Το eTwinning είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων. Σε αυτή τη δράση σχολεία από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας. Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν νέες φιλίες.

3 Το project μας «Knowing me, knowing you”  Σ’αυτό το project οι μαθητές φτιάχνουν σε ομάδες μια ψηφιακή παρουσίαση για τον πολιτισμό της χώρας του συνεργάτη τους. Οι μαθητές κάθε σχολείου θα συλλέξουν πληροφορίες για τη χώρα τους και θα τις στείλουν στο σχολείο συνεργάτη, το οποίο θα είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία της ψηφιακής παρουσίασης που θα αναδεικνύει τα πολιτισμικά αγαθά της χώρας του αδελφού σχολείου.  Τα σχολεία με τα οποία θα συνεργαστούμε είναι το δημοτικό σχολείο Základní škola J.A.Komenského Louny που βρίσκεται στο Louny της Δημοκρατίας της Τσεχίας και το δημοτικό σχολείο El Bosc de la Pabordia που βρίσκεται στη Girona της Ισπανίας.

4 Τί εννοούμε όμως με την λέξη πολιτισμός;  Σύμφωνα με την Δήλωση της Mondiacult, της παγκόσμιας συνόδου για την πολιτιστική πολιτική που διοργανώθηκε το 1982 στο Μεξικό: « Με την ευρεία του έννοια ο πολιτισμός αντιπροσωπεύει σήμερα το σύνολο των διαφοροποιών στοιχείων, πνευματικών και υλικών, διανοητικών και συναισθηματικών που χαρακτηρίζουν μία κοινωνία ή μία κοινωνική ομάδα. Συμπεριλαμβάνει, εκτός των γραμμάτων και των τεχνών, τον τρόπο ζωής, τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου, το σύστημα αξιών, τις παραδόσεις και τα δόγματα. (Βικιπαιδεία)

5 Στοιχεία πολιτισμού Cultural elements  Geographical information  Statistic information (e.g. population, climate)  Famous cities/landmarks  Common words/phrases (e.g. greetings)  Music  Food  National Celebrations  Famous books/works of art  Sayings  Legends  Inventions  Products  Traditions (especially Christmas and Easter)  Habits  Celebrities  Sports  Γεωγραφικές πληροφορίες  Στατιστικές πληροφορίες (π.χ. πληθυσμός, κλίμα)  Διάσημες πόλεις/μνημεία  Κοινές λέξεις/φράσεις (π.χ. χαιρετισμοί)  Μουσική  Φαγητό  Εθνικές εορτές  Διάσημα βιβλία/έργα τέχνης  Ρητά  Θρύλοι/μύθοι  Εφευρέσεις  Προϊόντα  Παραδόσεις (ειδικά Χριστουγέννων και Πάσχα)  Συνήθειες  Διασημότητες  Αθλήματα


Κατέβασμα ppt "E-Twinning project Knowing me, knowing you. Τι είναι το e-Twinning;  Το eTwinning είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google