Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ελευθεριάδου Ευδοξία ΒΤ1

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ελευθεριάδου Ευδοξία ΒΤ1"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ελευθεριάδου Ευδοξία ΒΤ1
Ελευθεριάδου Ευδοξία ΒΤ1

2 The beatles Ήταν ένα παγκοσμίου φήμης αγγλικό ροκ συγκρότημα από το Λίβερπουλ, αποτελούμενο από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Τζων Λένον (John Lennon), τον τραγουδιστή και μπασίστα Πωλ Μακάρτνεϋ (Paul McCartney μετέπειτα Sir Paul McCartney), τον κιθαρίστα Τζωρτζ Χάρισον (George Harrison) και τον ντράμερ Ρίνγκο Σταρ (Ringo Starr, καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Richard Starkey). Το συγκρότημα έκανε έντονη την παρουσία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να παραμένει το πιο δημοφιλές και επαναστατικό συγκρότημα στην ιστορία της μουσικής.

3 Προέλευση ονόματος Η αρχή έγινε με τον John Lennon στα σχολικά του χρόνια, και την skiffle μπάντα του, τους Black Jacks. Ο Stuart Sutcliffe -πρώτος μπασίστας του συγκροτήματος και καλός φίλος του John- πρότεινε να αλλάξουν το όνομα τους σε Beetles (σκαθάρια) επηρεαζόμενος από τον Buddy Holly and the Crickets (γρύλοι). Το "Ε" έγινε "Α" κάνοντας λογοπαίγνιο με τη λέξη beat (ρυθμός). O Lennon είπε ότι έκανε λογοπαίγνιο με τις λέξεις beat και less (χωρίς ρυθμό). Μια άλλη εκδοχή για το όνομα των Beatles είναι ότι εμπνεύστηκε από την ταινία “The wild one” (1953) με τον Marlon Brando. Ο John Lennon είχε πει ότι είχε ένα όραμα όταν ήταν 12 χρονών. Eίδε έναν άνθρωπο να βγαίνει μέσα από μια φλεγόμενη πίτα και του είπε “Θα είστε οι Beatles με Α, όχι E”. Πολλοί τον πίστεψαν, αλλά ο Paul McCartney σε συνέντευξη που έδωσε το 1997 για τον δίσκο του “Flaming Pie” είπε ότι προφανώς ο John αστειευόταν.

4 Πώς δημιουργήθηκαν Δημιουργήθηκαν το Μάρτιο του Ο νεαρός John Lennon από το Λίβερπουλ, μαζί με το γείτονά του Pete Shotton, φτιάχνουν μια μικρή μπάντα, "The Black Jacks" και παίζουν αμερικάνικα ροκ ν’ ρολ, κυρίως για την παρέα τους. Αμέσως μετά, ένας φίλος του Lennon, ο Ivan Brown τον συστήνει σε ένα νεαρό κιθαρίστα με το όνομα James Paul Mc Cartney και μαζί τραγουδούν το «Twenty Flight Rock». Αργότερα γνωρίζει άλλους δύο αξιόλογους μουσικούς. Είναι ο Ρίτσαρντ Στάρκεϋ γνωστότερος ως Ringo Starr και ο George Harrison. Σε λιγότερο από ένα χρόνο άλλοι δύο μουσικοί προστίθενται στο συγκρότημα. Ο τότε 15χρονος κιθαρίστας George Harrison και ο Stuart Sutcliffe φίλος του John Lennon από το σχολείο. Τέλος στην μπάντα παραμένουν οι John Lennon, Paul McCartey, Ringo Starr και George Harrison με το όνομα the beatles.

5 John Lennon Ο John Winston Ono Lennon, γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1940 και πεθανε στις 8 Δεκεμβρίου 1980) ήταν Άγγλος μουσικός και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος των Beatles. Εκτός από την επιτυχημένη μουσική του σταδιοδρομία, διακρίθηκε επίσης ως ακτιβιστής του 20ου αιώνα, υιοθετώντας έντονη δράση σε κοινωνικά ζητήματα, ειδικότερα ως ηγετική μορφή του κινήματος ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ. Η μουσική του επηρέασε πολλούς δημιουργούς και θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς και πολυδιασκευασμένους τραγουδοποιούς. Ως μέλος των Beatles, τα τραγούδια του αποτέλεσαν αφορμή για τη δημιουργία μια παγκόσμιας κίνησης εκδήλωσης θαυμασμού που ονομάστηκε Beatlemania. Μετά τη διάλυση των Beatles ακολούθησε ατομική πορεία στη δισκογραφία.

6 Η δολοφονία του Τζον Το βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 1980, ο Μαρκ Τσάπμαν πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Λένον, έξω από την οικία του (στο ιστορικό κτίριο Dakota της Νέας Υόρκης) και ενώ ο τελευταίος επέστρεφε μετά από την ηχογράφηση των τραγουδιών Walking on Thin Ice και It Happened, που προορίζονταν για τον επόμενο δίσκο του. Ο Τσάπμαν είχε προσεγγίσει τον Λένον νωρίτερα την ίδια ημέρα, κατά την αναχώρησή του από το σπίτι του, αποσπώντας μάλιστα ένα αυτόγραφο του. Μετά την επιστροφή του Λένον από το στούντιο ηχογράφησης, ο Τσάπμαν τον πυροβόλησε πισώπλατα, συνολικά τέσσερις φορές. Σύμφωνα με την αυτοψία, οι μισές σφαίρες διαπέρασαν το αριστερό μέρος του σώματός του στο ύψος του στήθους, ενώ οι υπόλοιπες τον τραυμάτισαν κοντά στον αριστερό ώμο. Όλες προκάλεσαν εσωτερική αιμοραγία, ενώ η θανάσιμη σφαίρα διαπέρασε την αορτή του. Σύμφωνα με τις αναφορές των μαρτύρων και των αστυνομικών αρχών, μετά τη δολοφονία, ο Τσάπμαν παρέμεινε στον τόπο του εγκλήματος μέχρι την άφιξη της αστυνομίας. Εκτός από το όπλο του εγκλήματος, στην κατοχή του υπήρχαν ένα αντίτυπο του δίσκου Double Fantasy, στο εξώφυλλο του οποίου είχε υπογράψει νωρίτερα ο Λένον, ένα αντίτυπο του μυθιστορήματος The Catcher in the Rye του Τ. Ν. Σάλιντζερ, καθώς και κασσέτες με τραγούδια των Beatles. O Λένον οδηγήθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Ρούζβελτ, όπου με την άφιξή του επισημοποιήθηκε ο θάνατός του από υποογκαιμικό σοκ, που προκλήθηκε λόγω της μεγάλης απώλειας αίματος. Δύο ημέρες αργότερα, η σορός του αποτεφρώθηκε στο κοιμητήριο του Φέρνκλιφ, στη Νέα Υόρκη. Ο Μαρκ Τσάπμαν καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Σε ψυχιάτρους του δικαστηρίου διηγήθηκε πως «κακά πνεύματα» τον παρότρυναν να δολοφονήσει τον Λένον ενώ το 2004 ομολόγησε επίσης πως ένας από τους λόγους που τον ώθησαν στην εγκληματική του ενέργεια ήταν η επιθυμία του να προβληθεί, αισθανόμενος πως μέχρι τότε ήταν ασήμαντος.

7 Paul McCartney Ο Paul McCartney γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1942 είναι βραβευμένος Άγγλος τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης, ο οποίος κέρδισε παγκόσμια φήμη ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του μουσικού συγκροτήματος των Beatles. Κατέχει τον τίτλο του πιο εμπορικά επιτυχημένου τραγουδοποιού στην ιστορία της δημοφιλούς μουσικής, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες. Μαζί με τον Τζων Λένον έγραψαν τραγούδια τα οποία έχουν γίνει γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μετά από την αποχώρησή του από τους Beatles, ο ΜακΚάρτνεϋ προώθησε μία επιτυχή σόλο σταδιοδρομία και διαμόρφωσε το μουσικό συγκρότημα "Wings" με τη σύζυγό του, Λίντα ΜακΚάρτνεϋ. Έχει ασχοληθεί επίσης με γυρίσματα ταινιών, με την κλασσική μουσική και την περιβαλλοντική/ηλεκτρονική μουσική καθώς επίσης έχει συμμετάσχει στα προγράμματα βοήθειας για τις διεθνείς φιλανθρωπίες. Μετά τον θάνατο της συζύγου του, Λίντα, ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ ασχολείται με φιλανθρωπικές συναυλίες.

8 George Harrison Ο George Harrison γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1943 και πέθανε στις 29 Νοεμβρίου 2001 με το παρατσούκλι «Darkhorse» ήταν κιθαρίστας και τραγουδιστής του μουσικού συγκροτήματος The Beatles. Ως μέλος των The Beatles, διατήρησε μία άριστη δημόσια εικόνα όσο αναφορά την θρησκευτική του και την πνευματική

9 Ringo Starkey (Starr) O Ringo Starr γεννήθηκε στην Αγγλία, στο Dingle του Λίβερπουλ, στις 7 Ιουλίου του Αρχικά καθιερώθηκε ως ντράμερ των Rory Storm and Τhe Hurricanes, ενώ αργότερα εξοικειώθηκε με τους Beatles και απέκτησε στενές σχέσεις με τρία άτομα από το γκρουπ, οπότε και έγινε ο φυσικός διάδοχος του λιγομίλητου Pete Best ο οποίος απολύθηκε το 1962.

10 Τα άλμπουμ τους Οι Beatles κυκλοφόρησαν δώδεκα άλμπουμς ηχογραφημένα σε στούντιο και πολλά σιγκλς. Τα σημαντικότερα και περισσότερες πωλήσεις τα άλμπουμ : 22 Μαρτίου 1963-Please Please Me 6 Αυγούστου 1965-Help! 3 Δεκεμβρίου 1965-Rubber Soul 26 Σεπτεμβρίου 1969-Abbey Road 8 Μαΐου 1970-Let It Be


Κατέβασμα ppt "Ελευθεριάδου Ευδοξία ΒΤ1"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google