Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α’ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Υ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εκφώνηση άσκησης Λύση άσκησης Πηγές Ερωτήσεις.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α’ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Υ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εκφώνηση άσκησης Λύση άσκησης Πηγές Ερωτήσεις."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α’ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Υ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εκφώνηση άσκησης Λύση άσκησης Πηγές Ερωτήσεις

3 Εκφώνηση ερώτησης Συζητήστε στην τάξη: Υπάρχουν είδωλα στη σημερινή εποχή; Καταγράψτε στο παρακάτω πλάισιο όσα νομίζετε ότι επηρεάζουν περισσότερο τους νέους ανθρώπους.

4 Λύση άσκησης Η ειδωλολατρεία στην σημερινή εποχή ονομάζεται νεοειδωλολατρεία. Προβάλλει την εικόνα ενός ευτυχισμένου κόσμου, τον παράδεισο μιας νέας εποχής. Ο παράδεισος αυτός, λένε, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, επειδή δήθεν η Χριστιανική Εκκλησία εμποδίζει τον ερχομό αυτού του νέου κόσμου. Για αυτό δημιουργούν και λατρεύουν τα είδωλα, περιμένοντας ότι με αυτά θα γίνει ευτυχισμένος ο κόσμος.

5 Λύση άσκησης Τα πρότυπα και τα είδωλα στην ζωή των ανθρώπων βρίσκονται σε μορφή κυρίως προσώπων που έχουν καταξιωθεί σε έναν τομέα. Όλοι οι άνθρωποι υποσυνείδητα ή όχι διαλέγουν πρότυπα και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο άθελα ή μη προσπαθούν να τα μιμηθούν, να τα υπερβούν, να τα ακολουθήσουν και να γίνουν ακόμα καλύτεροι από αυτά, ενώ στο τέλος τα λατρεύουν τα αγαπάνε και τα υπερασπίζονται. τα πρότυπα που έχει ο κάθε άνθρωπος, ένα ή περισσότερα, δεν τα διαλέγει ο ίδιος αλλά του τα περνάει η κοινωνία με έμμεσο ή άμεσο τρόπο. Γενικά όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συμβάλλουν πολύ ενεργά και αποτελεσματικά στη προσπάθεια αυτή των κοινωνιών να εμφυτέψουν κυρίως στους εφήβους προκαθορισμένα και συγκεκριμένα πρότυπα.Τα είδη των προτύπων είναι η μόδα και η τηλεόραση. Η επίδραση της μόδας μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες. Ο καθένας προσπαθεί να βρίσκεται μέσα στο πλαίσιο των προσταγών της μόδας. Ασκείται πάνω του ένα είδος ψυχολογικού εξαναγκασμού που συντελεί στην απώλεια αυτοπεποίθησης και τον μιμητισμό μέχρι την αλλοτρίωση της συνείδησής του. Κατ ’ αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται η κρίση του. Έτσι καταλήγουμε να ανήκουμε όλοι σε ένα ομοιόμορφο σύνολο ανθρώπων που έχουμε όλοι τα ίδια πρότυπα και κοινούς στόχους και οδηγούμαστε από τη βιομηχανοποιημένη μαζική κουλτούρα. Με την τηλεόραση έχουμε τρεις βασικές συνέπειες: έχουν χαμηλότερους βαθμούς στο σχολείο,είναι υπέρβαρα,αθλούνται λιγότερο και διαβάζουν λιγότερο

6 Πηγές http://www.egolpion.com/newhumanism.el.aspx.http://efhbeia.wikispaces.com/% CE%A0%CF%81%CF%8C%CF%84%CF%85 %CF%80%CE%B1+%CF%84%CF%89%CE% BD+%CE%B5%CF%86%CE%AE%CE%B2%C F%89%CE%BD

7 Ερωτήσεις; ΟΙ ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΛΕΓΕΝΗΣ, HΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α’ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Υ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εκφώνηση άσκησης Λύση άσκησης Πηγές Ερωτήσεις."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google