Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ PROJECT(BΠ1). ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Ευαγγελίδης Πέτρος Β4 Κωνσταντίνου Γιώργος Β2 Σισμανίδης Στέφανος Β3 Βελλολάρι Ντόναλτ Β4 Λυκοπούλου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ PROJECT(BΠ1). ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Ευαγγελίδης Πέτρος Β4 Κωνσταντίνου Γιώργος Β2 Σισμανίδης Στέφανος Β3 Βελλολάρι Ντόναλτ Β4 Λυκοπούλου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ PROJECT(BΠ1)

2

3 ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Ευαγγελίδης Πέτρος Β4 Κωνσταντίνου Γιώργος Β2 Σισμανίδης Στέφανος Β3 Βελλολάρι Ντόναλτ Β4 Λυκοπούλου Σοφία Β4

4 ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ Φαντίδης Ραφαήλ Β5 Γραμματόπουλος Κώστας Β1 Καραγκεζίδου Μαρία Β4 Παπαδοπούλου Σοφία Β3

5 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Στεργίου Άννα Β4 Φωτιάδου Περσεφόνη Β3 Καρακάση Φρειδερίκη Β2 Καραδάκη Χρύσα Β2 Νικολαϊδου Μαρία Β2

6 ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΘΕΑΤΡΟΥ Γιαννάκη Νικολέτα Β1 Γουδέλη Δέσποινα Β1 Κεμανετζίδου Μελίνα Β1

7 ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Καρακάση Φρειδερίκη Β2 Γραμματόπουλος Κώστας Β1 Καραδάκη Χρύσα Β2

8 Ο αρχικός σκοπός της έρευνας και γενικότερες πτυχές της είναι: Να διεξαχθεί μια γενική διερεύνηση και τεκμηρίωση της σημασίας της υγιεινής διατροφής. Ποιες είναι οι θετικές και ποιες οι αρνητικές συνέπειες για το άτομο (ποιότητα- ποσότητα τροφών, διατροφική πυραμίδα, φυσική και πνευματική υγεία). Να αναγνωριστεί η αξία της Μεσογειακής διατροφής.

9 Θεωρητικό Υπόβαθρο Περιεχόμενα. 1.Τι σημαίνει υγιεινή διατροφή 2.Μεσογειακή Διατροφή 3.Θετικές και αρνητικές συνέπειες της διατροφής 4.Διατροφικές συνήθειες του λαού μας 5.Ελληνική παραδοσιακή Διατροφή 6.Ελληνική κουζίνα, η πιο υγιεινή 7.Η Δίαιτα του μαθητή 8.Η διατροφή των παιδιών στο σχολείο 9.Ξέρουμε τι τρώμε; 10.Βιβλιογραφία

10

11

12 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 1.ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2 ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ: Κο ΠΕΡΠΕΡΙΔΗ ΙΟΡΔΑΝΗ 2.ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2 ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ: Κα ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ 3.ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ «ΥΓΙΕΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΥΓΙΕΙΝΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

13

14

15

16

17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

18 1) Τα κορίτσια είναι αυτά τα οποία δεν τρώνε πρωινό 2) Οι περισσότεροι μαθητές τρώνε στο σχολείο (περαιτέρω διερεύνηση για το τι τρώνε 3) Τοστ και πενιρλί προτιμάνε οι περισσότεροι (μη σωστός τρόπος επιλογής 4) Οι περισσότεροι απαντήσανε όχι (το κυλικείο του σχολείου δεν διαθέτει υγιεινές τροφές) 5) Οι περισσότεροι καταναλώνουν μικρό αριθμό γευμάτων ημερήσιως(2-3) 6) Οι περισσότεροι απαντήσανε προτιμάνε το σπιτικό φαγητό. Λόγω της κρίσης υπάρχει προτίμηση στο σπιτικό φαγητό 7) Οι περισσότεροι 81% συμπεριλαμβάνει τα γαλακτοκομικά στην διατροφή τους.

19 8) Οι περισσότεροι 64-70% προτιμάνε το άσπρο ψωμί. 9) Ένα 40% επιλέγει να επιβαρύνει τον οργανισμό του με βάσει τον αριθμό των γευμάτων (2-3) είναι μικρό με αποτέλεσμα την συσσώρευση λίπους 10) Οι περισσότεροι μαθητές στην διατροφή τους συμπεριλαμβάνουν κατά 65% τα γλύκα 11) Η πλειοψηφία προτιμάνε και τα δύο( αγοραστά-σπιτικά) με έναν αυξημένο αριθμό από το δείγμα να προτιμάν τα αγοραστά 12) Οι μαθητές σπάνια τρώνε φρούτα, αν και επιθυμούν να το έχουν στην διατροφή τους δεν το καταναλώνουν 13) Οι μαθητές αντί να τρώνε φρούτα επιθυμούν να πίνουν φυσικό χυμό

20 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

21 1)Το κυλικείο θα πρέπει να διαθέτει και υγιεινές τροφές (φρούτα, γάλα, δημητριακά και φυσικούς χυμούς) 2)Οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν περισσότερα γεύματα ημερησίως, πάνω από πέντε. 3) Θα πρέπει να επιλέγουν ψωμί ολικής αλέσεως και πολύσπορο ψωμί. 4) Θα πρέπει να προτιμούν να τρώνε βραδινό πριν τις 21:00, για να μην επιβαρύνουν τον οργανισμό τους 5) Να προτιμούν αντί για τυποποιημένα γλύκα τα σπιτικά γλύκα, τη μαύρη σοκολάτα και το μέλι

22 6)Σε καθημερινή βάση θα πρέπει οι μαθητές να τρώνε φρούτα. Αποφεύγουμε τα γλυκά του εμπορίου και μάλιστα αυτά που είναι συσκευασμένα διότι έχουν χημικά πρόσθετα (χρωστικές και τα συντηρητικά) 7) Θα πρέπει οι μαθητές να αντικαταστήσουν το κρέας με ψαρικά, τα οποία είναι πλούσια σε λιπαρά Ω3 ( σαρδέλα, σκουμπρί, σολομό) και να προτιμούν το λευκό από το κόκκινο κρέας (κουνέλι, κοτόπουλο) 8. Αποστροφή από τα αλκοολούχα ποτά γιατί επιφέρουν εθισμό και καταστρέφουν ζωτικά όργανα (πάγκρεας, σηκωτή, μνήμη). 9. Στην ηλικία που βρίσκονται οι μαθητές δεν είναι σωστό να ακολουθούν δίαιτες, γιατί ακόμα αναπτύσσεται ο οργανισμός τους. 10. Όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία θα πρέπει να λαμβάνονται από τις τροφές.

23 11. Στη διατροφή μας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τα ψάρια. 12. Θα πρέπει να επιλέγουμε ανάλατα τα φαγητά μας και αν χρησιμοποιούμε αλάτι, να είναι αλάτι Ιμαλάϊων. (το φυσικό αλάτι Ιμαλάϊων, περιέχει 84 μεταλλικά στοιχεία, αλκαλοποιεί το ΠΓ του οργανισμού με αποτέλεσμα την καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών, την απομάκρυνση των τοξινών και την ρύθμιση της πίεσης). 13. Θα πρέπει να επιλέγουμε καλύτερους τρόπους για να μαγειρεύουμε (ψητά, βραστά, στον ατμό) και όχι τηγανιτά.

24 ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ & ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 1.Η Επικοινωνία καθηγητή - μαθητή ήταν περισσότερο αμφίδρομη και λιγότερο μονοδρομική. 2.Ο ατομικισμός και ο ανταγωνισμός παραμερίστηκαν και τη θέση τους πήρε ο συνεργατικός τρόπο οργάνωσης του μαθήματος. 3.Με την από κοινού εργασία πάνω στο θέμα της διατροφής προωθήθηκε η ατομική μάθηση μέσω των συνεργατικών διεργασιών. 4.Η ομαδική μάθηση των υποομάδων και της ομάδας ως τμήμα, λειτούργησε άψογα και με σημαντικές μαθησιακές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των μαθητών 5.Ο ενεργό διάλογος μεταξύ μαθητών – καθηγητή και ειδικών βοήθησε στο να κατανοηθούν αλλά και να χρησιμοποιήσουν έννοιες και τεχνικές απαραίτητες για την υλοποίηση της εργασίας, αλλά και την καλύτερη αντίληψη σχετικά με το θέμα.

25 Προβλήματα 1.Η έλλειψη πόρων (χρημάτων) για την αγορά πρώτων υλών, με σκοπό τη δημιουργία προϊόντων υγιεινής διατροφής. 2.Η πίεση του χρόνου για την παρουσίαση δε μας επέτρεψε να μεγαλώσουμε τη χρονική διάρκεια του θεατρικού 3.Η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου μας δε μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε για περισσότερες ώρες την αίθουσα πληροφορικής και προβολών για τη δημιουργία ταινίας καρτούν με τον Αστεριξ και Οβελιξ ως μαθητές υγιεινής διατροφής. 4.Η αρνητική οικονομική κατάσταση της εποχής δε μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε διδακτικές επισκέψεις όπως αρχικά είχαμε σχεδιάσει.


Κατέβασμα ppt "ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ PROJECT(BΠ1). ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Ευαγγελίδης Πέτρος Β4 Κωνσταντίνου Γιώργος Β2 Σισμανίδης Στέφανος Β3 Βελλολάρι Ντόναλτ Β4 Λυκοπούλου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google