Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σοφοκλής Τζέισον Ρετζάι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σοφοκλής Τζέισον Ρετζάι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σοφοκλής Τζέισον Ρετζάι

2 Εισαγωγή Ο Σοφοκλής ήταν ένας Έλληνας τραγικός ποιητής της κλασσικής εποχής.  Ανήκει στους τρεις τραγικούς ποιητές των οποίων έχουν σωθεί ολοκληρωμένα έργα.  Έγραψε περίπου 120 έργα, από τα οποία παραδίδονται ολοκληρωμένες μόνο επτά τραγωδίες.

3 Η Ζωή του Γεννήθηκε στον Ίππιο Κολωνό της Αθήνας το 496 π.Χ.
Γεννήθηκε στον Ίππιο Κολωνό της Αθήνας το 496 π.Χ.  Ήταν γιος του Σοφίλλου, εύπορου Αθηναίου που είχε εργοστάσιο μαχαιροποιΐας. Έλαβε επιμελημένη αγωγή και παιδεία.  Συνδέθηκε στενά με πολιτικές και πνευματικές προσωπικότητες της εποχής. Επίσης  κατέλαβε διάφορα υψηλά αξιώματα στην πολιτική, στις θρησκευτικές λατρείες και στις τέχνες.  Εισήγαγε στην Αθήνα τη λατρεία του  Ασκληπιού, και πέθανε το 406 π.Χ.

4 Το Έργο του Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση έγινε το 468 π.Χ.
Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση έγινε το 468 π.Χ. Ο Σοφοκλής συνέγραψε 123 τραγωδίες , είναι όμως γνωστές κατ' όνομα οι 114 από τις οποίες έχουν διασωθεί μόνο 7 ολοκληρωμένες. Τα ποιο Δημοφιλή έργα του είναι τα εξής: η Αντιγόνη, η Ηλέκτρα,ο Οδοίπους ο Τύραννος, ο Αίας και ο Φιλοκτητης. Στα έργα του ο Σοφοκλής  δίνει μεγαλύτερο βάρος στην ανθρώπινη στάση έναντι αυτής των θεών .

5 Επιρροές που δέχτηκε Είχε επηρροές ιδιαίτερα από τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Περικλής, σημαντικές προσωπικότητες της εποχής

6 Θέσεις που κατείχε Τα έτη  π.Χ. ήταν ταμίας της αττικής ναυτικής συμμαχίας.  Το 441 έως το 440 π.Χ. διοικούσε μαζί με τον Περικλή το στόλο στην επίθεση κατά της Σάμου. Το 428 ήταν πάλι στρατηγός με τον Θουκυδίδη. Το 413 ήταν μέλος της ολιγαρχικής κυβέρνησης της Αθήνας. 

7 Άλλες σημαντικές συνεισφορές ως προς την πόλη
Εκτός από τα έργα που συνέγραψε ,ο Σοφοκλής  εισήγαγε στην Αθήνα τη λατρεία του Ασκληπιού  και ήταν ένας από τους λόγους που τιμήθηκε μετά το θάνατό του ως ήρωας «Φιλαθηναίος.

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ Πηγές:


Κατέβασμα ppt "Σοφοκλής Τζέισον Ρετζάι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google