Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σοφοκλής Τζέισον Ρετζάι. Εισαγωγή  Ο Σοφοκλής ήταν ένας Έλληνας τραγικός ποιητής της κλασσικής εποχής.  Ανήκει στους τρεις τραγικούς ποιητές των οποίων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σοφοκλής Τζέισον Ρετζάι. Εισαγωγή  Ο Σοφοκλής ήταν ένας Έλληνας τραγικός ποιητής της κλασσικής εποχής.  Ανήκει στους τρεις τραγικούς ποιητές των οποίων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σοφοκλής Τζέισον Ρετζάι

2 Εισαγωγή  Ο Σοφοκλής ήταν ένας Έλληνας τραγικός ποιητής της κλασσικής εποχής.  Ανήκει στους τρεις τραγικούς ποιητές των οποίων έχουν σωθεί ολοκληρωμένα έργα.  Έγραψε περίπου 120 έργα, από τα οποία παραδίδονται ολοκληρωμένες μόνο επτά τραγωδίες.

3 Η Ζωή του  Γεννήθηκε στον Ίππιο Κολωνό της Αθήνας το 496 π.Χ.  Ήταν γιος του Σοφίλλου, εύπορου Αθηναίου που είχε εργοστάσιο μαχαιροποιΐας.  Έλαβε επιμελημένη αγωγή και παιδεία.  Συνδέθηκε στενά με πολιτικές και πνευματικές προσωπικότητες της εποχής.  Επίσης κατέλαβε διάφορα υψηλά αξιώματα στην πολιτική, στις θρησκευτικές λατρείες και στις τέχνες.  Εισήγαγε στην Αθήνα τη λατρεία του Ασκληπιού, και πέθανε το 406 π.Χ.

4 Το Έργο του  Η πρώτη του θεατρική εμφάνιση έγινε το 468 π.Χ.  Ο Σοφοκλής συνέγραψε 123 τραγωδίες, είναι όμως γνωστές κατ' όνομα οι 114 από τις οποίες έχουν διασωθεί μόνο 7 ολοκληρωμένες.  Τα ποιο Δημοφιλή έργα του είναι τα εξής: η Αντιγόνη, η Ηλέκτρα,ο Οδοίπους ο Τύραννος, ο Αίας και ο Φιλοκτητης.  Στα έργα του ο Σοφοκλής δίνει μεγαλύτερο βάρος στην ανθρώπινη στάση έναντι αυτής των θεών.

5 Επιρροές που δέχτηκε  Είχε επηρροές ιδιαίτερα από τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Περικλής, σημαντικές προσωπικότητες της εποχής

6 Θέσεις που κατείχε  Τα έτη 443-442 π.Χ. ήταν ταμίας της αττικής ναυτικής συμμαχίας.  Το 441 έως το 440 π.Χ. διοικούσε μαζί με τον Περικλή το στόλο στην επίθεση κατά της Σάμου.  Το 428 ήταν πάλι στρατηγός με τον Θουκυδίδη.  Το 413 ήταν μέλος της ολιγαρχικής κυβέρνησης της Αθήνας.

7 Άλλες σημαντικές συνεισφορές ως προς την πόλη  Εκτός από τα έργα που συνέγραψε,ο Σοφοκλής εισήγαγε στην Αθήνα τη λατρεία του Ασκληπιού και ήταν ένας από τους λόγους που τιμήθηκε μετά το θάνατό του ως ήρωας «Φιλαθηναίος.

8 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ Πηγές:www.wikipedia.com


Κατέβασμα ppt "Σοφοκλής Τζέισον Ρετζάι. Εισαγωγή  Ο Σοφοκλής ήταν ένας Έλληνας τραγικός ποιητής της κλασσικής εποχής.  Ανήκει στους τρεις τραγικούς ποιητές των οποίων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google