Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επίδραση του ανθρώπου στα οικοσυστήματα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επίδραση του ανθρώπου στα οικοσυστήματα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επίδραση του ανθρώπου στα οικοσυστήματα

2

3 Έναυσμα Ενδιαφέροντος
Διατύπωση Υποθέσεων

4 Αντιμετώπιση Αν οι άνθρωποι εξόντωναν όλα τα φίδια, θα αυξάνονταν πολύ ο αριθμός των ποντικών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα έτρωγαν μεγάλες ποσότητες σιτηρών και έτσι θα καταστρέφονταν οι καλλιέργειες.

5 Αντιμετώπιση Με τις πυρκαγιές καίγονται τα δάση και αυτό έχει αρνητικές επιδράσεις στο οικοσύστημα. Η ανεξέλεγκτη υλοτομία μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο οικοσύστημα, αφού καταστρέφει την κατοικία πολλών ζώων.

6 Αντιμετώπιση Στους εθνικούς δρυμούς ισχύουν ρυθμίσεις, που προστατεύουν τα ζώα και τα φυτά που ζουν εκεί. Με ένα φράγμα συγκεντρώνονται τα νερά μιας περιοχής σε μια τεχνητή λίμνη. Έτσι κάποια οικοσυστήματα καταστρέφονται, αλλά δημιουργούνται ταυτόχρονα νέα. Η ρύπανση του νερού έχει αρνητική επίδραση στους οργανισμούς.

7 Διατύπωση συμπεράσματος
Η επίδραση του ανθρώπου στα οικοσυστήματα μπορεί να είναι θετική, όπως για παράδειγμα στους εθνικούς δρυμούς. Πολλές φορές όμως είναι αρνητική, όπως με τις πυρκαγιές, την υλοτομία και τη ρύπανση του νερού.

8 Εμπέδωση - Γενίκευση

9 Εμπέδωση - Γενίκευση Ένα οικοσύστημα της περιοχής μου είναι το «Ποικίλο Όρος», το ο άνθρωπος το επηρεάζει θετικά, απαγορεύοντας τη λειτουργία λατομείων, την υλοτομία, τη βόσκηση και το κυνήγι, εμπλουτίζοντάς το ταυτόχρονα με διάφορα ζώα, και αναδασώσεις. Όμως δεν λείπουν και τα φαινόμενα των πυρκαγιών, της απόρριψης μπαζών και απορριμμάτων που το επηρεάζουν αρνητικά.

10 Εμπέδωση - Γενίκευση Θετικές επιπτώσεις: άρδευση, ύδρευση, παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αρνητικές επιπτώσεις: καταστροφή της φυσικής βλάστησης, αλλοίωση του τοπίου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει καταστροφές, αφού πολλές παράκτιες περιοχές θα πλημμυρίσουν λόγω της ανόδου της επιφάνειας της θάλασσας.


Κατέβασμα ppt "Επίδραση του ανθρώπου στα οικοσυστήματα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google