Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

GRAFFITI-STREET ART 4o ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "GRAFFITI-STREET ART 4o ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 GRAFFITI-STREET ART 4o ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2014-2015

2 Ιστορική αναδρομή Ο όρος, γκράφιτι αναφέρεται στις επιγραφές , σχέδια και σχήματα, που βρέθηκαν στους τοίχους των αρχαίων τάφων ή ερείπια, όπως στις κατακόμβες της Ρώμης ή στο Πομπηία. Γκράφιτι σήμερα είναι η γραφή ή τα σχέδια που είναι γραμμένα, γδαρμένα, ή ψεκάζονται παράνομα σε έναν τοίχο ή άλλη επιφάνεια, συχνά σε δημόσιο χώρο. Η λέξη προέρχεται από την ελληνική γράφειν - graphein - που σημαίνει "να γράψει“.

3 Σημαντικά παραδείγματα από την ιστορία είναι:
Επιγραφή στην αρχαία πόλη της Εφέσου στη Μικρά Ασία Επιγραφές που βρέθηκαν σε σπίτια στην Πομπηία Η αναγραφή συνθημάτων σε τοίχους της Αρχαίας Ρώμης Επιγραφές στο Σινικό τείχος

4 Η περίοδος 1971-1974 αναφέρεται ως μία "πρωτοποριακή εποχή"
Η περίοδος αναφέρεται ως μία "πρωτοποριακή εποχή". Στο Μπρονξ (Μανχάτταν), γεννήθηκε ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες γκράφιτι που κέρδισε την προσοχή των μέσων στη Νέα Υόρκη.

5 Τεχνικές GRAFFITI Wheat pasting χρησιμοποιείται μίγμα από αλεύρι σιτάρι και νερό. Stickers για να μεταφέρονται τα μηνύματα ή οι εικόνες χρησιμοποιούνται αυτοκόλλητα σε δημόσιο χώρο. Poster Art μοιάζει με τα stickers αλλά σε λεπτό χαρτί. Stenciling

6 Είδη GRAFFITI Γκράφιτι σε εξωτερικούς τοίχους.Όταν γίνονται σε ένα προσωπικό χώρο , δεν θεωρείται γκράφιτι. Συνθήματα Ζωγραφική (φαινόμενο προερχόμενο από την Αμερική – ΗΠΑ). Διαμαρτυρία (για παράδειγμα murals). Γκράφιτι σε εσωτερικούς τοίχους και επιφάνειες (συνήθως μικρού μεγέθους). Αυτοσχέδια ποιήματα.

7 GRAFFITI Artists Οι κυριότεροι είναι O Boris Hoppek είναι ενας γερμανός σύγχρονος καλλιτέχνης που εδρεύει στη Βαρκελώνη. Ο Daim είναι ένας γερμανός γκράφιτι – artist . Ζει και εργάζεται στο Αμβούργο . Είναι ιδιαίτερα γνωστός για μεγάλου μεγέθους, 3D-στυλ γκράφιτι έργα. Ο Zalismenos είναι η ετικέτα του διάσημου Έλληνα street artist Βαγγέλη Χούρσογλου. Ζωγραφίζει σε μεγάλη κλίμακα, τοιχογραφίες για σχεδόν 20 χρόνια σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

8 Ο Bansky είναι ένας καλλιτέχνης γκράφιτι , πολιτικός ακτιβιστής, σκηνοθέτης και ζωγράφος.

9 STREET ART

10 STREET ART Το street art (η τέχνη του δρόμου) είναι ένα πρωτότυπο είδος τέχνης που μπορούμε να βρούμε μόνο στους δρόμους. Πολλοί άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν αυτό το είδος τέχνης και μερικές φορές σχετίζουν την τέχνη αυτή με τους βανδαλισμούς.

11 Είδη STREET ART TAG CHARACTER
Περιλαμβάνει ένα τυποποιημένο όνομα ή μια υπογραφή . Γίνεται με διάφορα υλικά, όπως ένα σπρέι, μαρκαδόρο ή οτιδήποτε άλλο. CHARACTER Χαριτωμένο ή ανατριχιαστικό, καρτουνίστικο ή ρεαλιστικό. Στην προκειμένη περίπτωση ένας χαρακτήρας χρησιμεύει ως μια υπογραφή. Μερικοί καλλιτέχνες παίρνουν τους χαρακτήρες από κόμικς ή την τηλεόραση, αλλά πολλοί εφεύρουν εντελώς πρωτότυπα όντα. Μπορεί να περιλαμβάνει ένα χαρακτήρα του ή μαζί και μία αφηγηματική σκηνή. WILDSTYLE Περιλαμβάνει μια περίτεχνη σύμπλεξη γραμμάτων ή συμβόλων . Το Wildstyle αποτελεί έναν πολύπλοκο κώδικα και μόνο εμπειρογνώμονες ή επαγγελματίες μπορούν να διαβάσουν το όνομα.

12 LEGAL WALLS Τα τελευταία χρόνια, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ακόμη και ολόκληρες γειτονιές έχουν επιτρέψει σε καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν τα σπίτια ή τα κτίριά τους. Με τον τρόπο αυτό το γκράφιτι έχει μετασχηματιστεί σε δημόσια τέχνη.

13 PIECE Master pieces θεωρούνται τα πιο όμορφα γκράφιτι. Είναι μεγάλα και πολύπλοκα και συχνά ενσωματώνουν 3D εφέ, γεμίσματα, σκιές, βελάκια και οτιδήποτε άλλο θα τα κάνει πιο εντυπωσιακά. 3D Η 3D street art (τρισδιάστατη τέχνη του δρόμου) δεν είναι μια τέχνη που έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια. Χρονολογείται από το 1980, όταν ο Kurt Wenner επινόησε αυτή την υπέροχη μορφή τέχνης που μπορεί να γίνει με κιμωλία ή χρώματα και είναι εκπληκτικά επιτυχής επειδή δημιουργεί μια οπτική ψευδαίσθηση στα μάτια των θεατών.

14 SCULPΤURES Είδη STREET ART
Είναι γλυπτά από πηλό, πέτρα, μέταλλο, κεραμι- κό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό σκαλισμένα με ένα δημιουργικό τρόπο ώστε να έχουν όμορφη και σαφή εμφάνιση. Ορισμένοι καλλιτέχνες, κάνουν γλυπτά χρησι- μοποιώντας αλυσίδες, κλειδαριές από ποδήλατα ή παρόμοια πράγματα.

15 Λίγα λόγια για το αθηναϊκό street art…
Δεν είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Αθήνας η street art. Είναι χαρακτηριστικό όλων των μεγάλων πόλεων.φιγούρες, λυπημένα ρεαλιστικά πορτρέτα, εύθυμοι πολύχρωμοι ήρωες, πολιτικά σχόλια. H street art έχει εξελιχθεί αρκετά μετά τους Ολυμπιακούς του 2004 και ακόμα περισσότερο από τη δεκαετία του '90, οπότε εμφανίστηκαν οι πρώτες αξιοπρόσεκτες υπογραφές στους τοίχους.

16 Λοιπόν… Όσο αφορά τη street art, τα θετικά στοιχεία είναι ότι έδωσε χώρο στους νέους της πόλης να εκφραστούν με έναν τρόπο που άλλες μορφές τέχνης δεν μπορούσαν. Παράλληλα, ομόρφυνε και έδωσε χρώμα σε πολλά σημεία της πόλης που είναι άχαρα και αδιάφορα.

17 Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι
Αλεξανδροπούλου Αθ. Γαλάνης Δημήτριος Γιοβάνης Θανάσης Γιοβάνης Θώμας Γκαλμπένης Χρήστος Ζαχαρής Εμμανουήλ Ζαχαρή Μαρία Ζιάκανου Ιωάννα Ζιάκανου Παναγιώτα Καρανάσιου Λευκοθέα Κολοκύθα Ασπασία Κορομηλά Τζωρτζίνα Κράιας Δημήτρης Κρικέλη Σταυρούλα Λέτσιου Μαρία Νικολάου Φώτης Παππάς Παυσανίας Στατήρας Δημοσθένης Τσαμούρα Μαρία


Κατέβασμα ppt "GRAFFITI-STREET ART 4o ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google