Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παρουσίαση από τον Κώστα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ H Μονή Βλατάδων ή Βλαττάδων ή Βλατταίων, γνωστή και ως Τσαούς Μοναστήρι, είναι μοναστήρι στην περιοχή της Άνω Πόλης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παρουσίαση από τον Κώστα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ H Μονή Βλατάδων ή Βλαττάδων ή Βλατταίων, γνωστή και ως Τσαούς Μοναστήρι, είναι μοναστήρι στην περιοχή της Άνω Πόλης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Παρουσίαση από τον Κώστα

3 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ H Μονή Βλατάδων ή Βλαττάδων ή Βλατταίων, γνωστή και ως Τσαούς Μοναστήρι, είναι μοναστήρι στην περιοχή της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης, 80 περίπου μέτρα από τα τείχη του Επταπυργίου. Είναι το μοναδικό μοναστήρι της βυζαντινής περιόδου της πόλης που εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα.H Μονή Βλατάδων ή Βλαττάδων ή Βλατταίων, γνωστή και ως Τσαούς Μοναστήρι, είναι μοναστήρι στην περιοχή της Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης, 80 περίπου μέτρα από τα τείχη του Επταπυργίου. Είναι το μοναδικό μοναστήρι της βυζαντινής περιόδου της πόλης που εξακολουθεί να λειτουργεί μέχρι σήμερα.μοναστήριΘεσσαλονίκηςΕπταπυργίουβυζαντινήςμοναστήριΘεσσαλονίκηςΕπταπυργίουβυζαντινής

4 ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ!! Η Μονή Βλατάδων είναι το μόνο από τα πολυάριθμα βυζαντινά μοναστήρια της Θεσσαλονίκης που διασώθηκε ως τις μέρες μας παρόλες τις καταστροφές που έπαθε μέχρι σήμερα. Στα χρόνια των Παλαιολόγων(1261-1453) η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ιστορικές μαρτυρίες, είχε πλήθος μοναστηριών ("σηκών") μέσα στα όρια της καστροπερίκλειστης πόλης και στη γύρω περιοχή. Η Μονή Βλατάδων είναι το μόνο από τα πολυάριθμα βυζαντινά μοναστήρια της Θεσσαλονίκης που διασώθηκε ως τις μέρες μας παρόλες τις καταστροφές που έπαθε μέχρι σήμερα. Στα χρόνια των Παλαιολόγων(1261-1453) η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ιστορικές μαρτυρίες, είχε πλήθος μοναστηριών ("σηκών") μέσα στα όρια της καστροπερίκλειστης πόλης και στη γύρω περιοχή.

5 ΕΙΚΟΝΕΣ Εξωτερική άποψη του ναού!Εξωτερική άποψη του ναού!

6 ΚΙ ΆΛΛΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ Εσωτερική άποψη του ναούΕσωτερική άποψη του ναού

7 Εντυπώσεις Γύρω από τη μονή η φύση ήταν υπέροχη,υπήρχαν πολλά δέντρα και ένας χώρος που φιλοξενούνταν μερικά παγώνια που όταν τα πλησίαζες άνοιγαν τα φτερά τους. Τέλος η θέα από ’κει πάνω ήταν φανταστική, γιατί μπορούσες να δεις το Λευκό Πύργο.Γύρω από τη μονή η φύση ήταν υπέροχη,υπήρχαν πολλά δέντρα και ένας χώρος που φιλοξενούνταν μερικά παγώνια που όταν τα πλησίαζες άνοιγαν τα φτερά τους. Τέλος η θέα από ’κει πάνω ήταν φανταστική, γιατί μπορούσες να δεις το Λευκό Πύργο.

8 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Παρουσίαση από τον Κώστα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ H Μονή Βλατάδων ή Βλαττάδων ή Βλατταίων, γνωστή και ως Τσαούς Μοναστήρι, είναι μοναστήρι στην περιοχή της Άνω Πόλης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google