Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πειρατές Μια παρουσίαση από …..

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πειρατές Μια παρουσίαση από ….."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πειρατές Μια παρουσίαση από ….

2 Πειρατές Οι πειρατές φοράνε : καπέλα μπαντάνες κάλυμμα ματιού
ζώνες για τα όπλα μπότες σκουλαρίκια

3 Πειρατές Οι πειρατές έχουν : σπαθιά μπιστόλια χάρτες καράβι πυξίδα
ξύλινα πόδια

4 Πειρατές Πότε ξεκίνησε η πειρατεία ; :
Η πειρατεία στον αρχαίο μεσογειακό κόσμο αποτελεί την αρχαιότερη καταγεγραμμένη εμφάνιση του φαινομένου της πειρατείας, δηλαδή της καταλήστευσης πλοίων και πόλεων από ένοπλες ναυτικές ομάδες. Ξεκινώντας από αλασγικές, αιγυπτιακές και ουγκαριτικές πηγές της 2ης π.Χ. χιλιετίας, περνώντας απ' τον Όμηρο, τον Ηρόδοτο, το Θουκυδίδη και φτάνοντας ως το Λίβιο και τον Πλούταρχο, οι περισσότεροι συγγραφείς της αρχαιότητας ασχολήθηκαν με τα έργα και τις ημέρες των πειρατών.

5 Οι ποιο γνωστοί πειρατές - 1
Ο Edward Teach, περισσότερο γνωστός ως Μαυρογένης, ήταν ένας διαβόητος βρετανός πειρατής της Καραϊβικής, που έδρασε στις αρχές του 18ου αιώνα, σε μια περίοδο δηλαδή που έχει ονομαστεί «τα χρυσά χρόνια» της πειρατείας! Το περίφημο πλοίο του, το «Queen Anne’s Revenge», πιστεύεται ότι εξόκειλε κοντά στη Βόρεια Καρολίνα το Ο Μαυρογένης ήταν δεινός μαχητής, ικανός στο σπαθί, τα μαχαίρια και τα πιστόλια, με όσους έζησαν για να διηγηθούν τις περιπέτειές του να αναφέρουν ότι στη μάχη «έμοιαζε με τον Διάολο», με το τρομακτικό του πρόσωπο να γίνεται σύμβολο της ίδιας της πειρατείας.

6 Οι πιο γνωστοί πειρατές - 2
Ο Ιρλανδός Edward England, γεννημένος ως Edward Seegar, έδρασε στις αφρικανικές ακτές και τον Ινδικό Ωκεανό από το Η σημαία του πειρατικού του «Pearl» μάλιστα, με τη νεκροκεφαλή και τα δύο σταυρωμένα κόκαλα, θα γίνει το απόλυτο πειρατικό σύμβολο στους επόμενους αιώνες, ενώ και ο ίδιος ξεχώριζε από όλους τους κουρσάρους της εποχής του, καθώς δεν σκότωνε ποτέ τους ομήρους του, παρά μόνο αν ήταν απόλυτη ανάγκη


Κατέβασμα ppt "Πειρατές Μια παρουσίαση από ….."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google