Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων
Νικολίνα Χρυσοστόμου Νικόλ Κασιουλή Βασίλης Μιχαηλίδης Κώστας Κουλουμπρής Γιάννης Αγρογιάννης Τάξη : Στ3

2 Η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων ήταν πολύ διαφορετική από την σημερινή
 Η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων ήταν πολύ διαφορετική από την σημερινή. Δεν γεύτηκαν ποτέ τις νοστιμιές που έχουμε εμείς σήμερα. Η λατρεία τους για το κρασί συνεχίζεται μέχρι και τώρα. Στον ελεύθερο τους χρόνο ασχολούνται με την φυσική άσκηση και την υγιεινή διατροφή. Το μαγείρεμα το αναλάμβαναν οι δούλοι.

3 Η διατροφή των αθλητών περιλάμβανε καρύδια και γαλακτοκομικά προϊόντα και αργότερα έβαλαν στην διατροφή τους το κρέας της κατσίκας. Οι αρχαίοι ξεκινούσαν την μέρα τους με ένα ποτήρι κρασί. Επίσης έβαζαν νερό στο κρασί τους για να αραιωθεί και να μην μεθύσουν.

4 Το επίσημο δείπνο της εποχής συμπεριλάμβανε κοτόπουλο, πάπιες, ψητές χήνες, κατσικάκια, λαγούς, περιστέρια, τρυγόνια και πέρδικες. Στο μέσο του δείπνου υπήρχε ένα διάλειμμα με μουσικούς και αυλήτριδες οι οποίες έπαιζαν αυλό. Στο δεύτερο μέρος του δείπνου ακολούθησε το ψητό γουρουνόπουλο σε ασημένιο δίσκο, με ψητές τσίχλες και συκοφάγους, στρείδια και χτένια σκεπασμένα με κρόκους αυγών.

5 Η βασική τροφή των Μυκηναίων ήταν τα δημητριακά όπου τα έλεγαν <<σίτος>> και <<κρίθη>>. Επιπλέον έτρωγαν πολλά σύκα, μέλι και τυριά. Επίσης γνωρίζουμε πως χρησιμοποιούσαν μεγάλη ποικιλία από καρυκεύματα για το κυνήγι, πολλά κρεμμύδια, αγγουρέλαιο αρωματισμένο με μέντα ή θυμάρι ενώ έφτιαχναν γλυκίσματα από ψιλοκοσκινισμένο αλεύρι και μελωμένο κρασί. Ακόμη ξέρουμε ότι έτρωγαν ραπανάκια μαζί με το ψωμί για πρωινό. Σίγουρα ήταν πολύ πιο υγιεινή η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων από τη δική μας.


Κατέβασμα ppt "Διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google