Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Sir Isaac Newton 4 Ιανουαρίου 1643 – 31 Μαρτίου 1727.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Sir Isaac Newton 4 Ιανουαρίου 1643 – 31 Μαρτίου 1727."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Sir Isaac Newton 4 Ιανουαρίου 1643 – 31 Μαρτίου 1727

2 Δυνάμεις και κίνηση Πρώτος νόμος του Newton Σώμα ισορροπεί ΣF = 0 το σώμα παραμένει ακίνητο αν πριν ήταν ακίνητο κινείται ευθύγραμμα και ομαλά αν πριν έκανε οποιαδήποτε κίνηση ή Δηλαδή αν σε ένα σώμα δεν ασκηθεί συνισταμένη δύναμη διαφορετική του μηδενός, αυτό δεν αλλάζει την ταχύτητά του. I.P.

3 Τη δυσκολία στο να αλλάξει η ταχύτητα ενός σώματος τη λέμε αδράνεια.αδράνεια Μέτρο της αδράνειας είναι η μάζα του σώματος.μάζα μεγάλη μάζα μεγάλη αδράνεια πιο δύσκολα μεταβάλλει την ταχύτητά του

4 Δεύτερος νόμος του Newton Σώμα δεν ισορροπεί ΣF ≠ 0 επιταχύνεται αν μεγαλώνει η ταχύτητά του επιβραδύνεται αν μικραίνει η ταχύτητά του ή Όσο μεγαλώνει η δύναμη F τόσο μεγαλώνει η επιτάχυνση α Όσο μεγαλώνει η μάζα m τόσο μικραίνει η επιτάχυνση α «χτίστε» τον τύπο μόνοι σας, (είναι εκτός ύλης). Aν σας θυμίσει το βάρος και την επιτάχυνση της βαρύτητας, πολύ καλά θα κάνει... I.P.

5 Όταν δύο σώματα αλληλεπιδρούν και το ένα ασκεί δύναμη στο άλλο (δράση), τότε και το άλλο ασκεί δύναμη ίσου μέτρου και αντίθετης κατεύθυνσης (αντίδραση) στο πρώτο. Τρίτος νόμος του Newton Σε κάθε δράση εμφανίζεται μια αντίδραση. Οι δυνάμεις στη φύση εμφανίζονται σε ζεύγη. Τότε γιατί περιφέρεται η Σελήνη γύρω από τη Γη και όχι το ανάποδο; Για τον ίδιο λόγο που το σκυλάκι φοράει ζώνη ασφαλείας...! I.P. συγκρούσειςI.P. Βαρυτικό πεδίο

6 Οι δυνάμεις δράση - αντίδραση ασκούνται πάντα σε διαφορετικά σώματα, συνεπώς δεν μπορούμε να μιλάμε για τη συνισταμένη τους, αφού η συνισταμένη των δυνάμεων αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο σώμα.


Κατέβασμα ppt "Sir Isaac Newton 4 Ιανουαρίου 1643 – 31 Μαρτίου 1727."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google