Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μοτίβο. Μοτίβο: α) Μουσική Ιδέα, συνήθως μικρή σε έκταση, της οποίας τα μελωδικά, ρυθμικά ή αρμονικά στοιχεία χρησιμοποιούνται, με την επεξεργασία τους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μοτίβο. Μοτίβο: α) Μουσική Ιδέα, συνήθως μικρή σε έκταση, της οποίας τα μελωδικά, ρυθμικά ή αρμονικά στοιχεία χρησιμοποιούνται, με την επεξεργασία τους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μοτίβο

2 Μοτίβο: α) Μουσική Ιδέα, συνήθως μικρή σε έκταση, της οποίας τα μελωδικά, ρυθμικά ή αρμονικά στοιχεία χρησιμοποιούνται, με την επεξεργασία τους (επανάληψη και παραλλαγή), στη δόμηση ευρύτερων ενοτήτων της μουσικής φόρμας στην έκταση του μουσικού έργου. Το μοτίβο αποτελεί την κινητήρια δύναμη, την αφορμή της μουσικής κίνησης, αλλά και παράγοντα ομοιογένειας της μουσικής φόρμας και καθοδήγησης του ακροατή μέσα σε αυτήν. β)Το εικαστικό θέμα που κυριαρχεί ή επαναλαμβάνεται στερεότυπα: ξεχνιέται μια στιγμή, αλλά αμέσως μετά επανέρχεται στο ίδιο.

3

4 Με ποιους τρόπους μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μοτίβο;

5 Μοτίβο Χρησιμοποιείται σε τάξη ή αταξία, σε επανάληψη ή καλά δομημένο. Μοτίβα μπορούμε να βρούμε μέσα από: τη φύση ( ζώα, λουλούδια, κτλ.) τη Μουσική τα Μαθηματικά, Βιολογία τη Λαϊκή Παράδοση την Ιστορία της Τέχνης την Αρχιτεκτονική Τέχνη τη Σύγχρονη Τέχνη την Υφαντική, τα Υφάσματα, τη Μόδα, και άλλα

6 Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τα στοιχεία γραμμή σχήμα όγκος υφή φόρμα χρώμα χώρος μεμονωμένα είτε μαζί για να δημιουργήσουν Μοτίβα.

7 Μοτίβα μέσα από τη Φύση

8 Την αράχνη η φύση την προίκισε να υφαίνει ιστό.

9 Μαθηματικά Fractals

10

11 Achim Menges Architect

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27 Η Μόδα μέσα από Αρχιτεκτονικά μοτίβα

28

29 Μοτίβο Γκράφιτι

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40


Κατέβασμα ppt "Μοτίβο. Μοτίβο: α) Μουσική Ιδέα, συνήθως μικρή σε έκταση, της οποίας τα μελωδικά, ρυθμικά ή αρμονικά στοιχεία χρησιμοποιούνται, με την επεξεργασία τους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google