Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επανάσταση του 1821. Μπήκαν στην Πόλη Κωνσταντίνος Παλαιολόγος Μωάμεθ Β΄ ο πορθητής Μωάμεθ Β΄ ο πορθητής Μπήκαν στην Πόλη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επανάσταση του 1821. Μπήκαν στην Πόλη Κωνσταντίνος Παλαιολόγος Μωάμεθ Β΄ ο πορθητής Μωάμεθ Β΄ ο πορθητής Μπήκαν στην Πόλη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επανάσταση του 1821

2 Μπήκαν στην Πόλη

3 Κωνσταντίνος Παλαιολόγος Μωάμεθ Β΄ ο πορθητής Μωάμεθ Β΄ ο πορθητής Μπήκαν στην Πόλη

4 19 ος αιώνας Ναπολέοντας Ιερή Συμμαχία

5 Ρήγας Φεραίος

6 Θούριος

7 Αδαμάντιος Κοραής

8 Φιλική Εταιρία

9 «Ορκίζομαι εις σε, ω ιερά πατρίς! Ορκίζομαι εις τας πολυχρονίους βασάνους σου. Ορκίζομαι εις τα πικρά δάκρυα χυνόμενα εις ταύτην την στιγμήν και εις την μέλλουσαν ελευθερίαν των ομογενών μου, ότι αφιερώνομαι όλος εις σε…» Φιλική Εταιρία

10 Αρχή της Επανάστασης

11 Αλέξανδρος Υψηλάντης

12 Αρχή της Επανάστασης στην Πελοπόννησο

13 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης Παπαφλέσσας

14 Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την επανάσταση, δεν εσυλλογιστήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τις πόλεις, αλλά ως μια βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας και όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση».

15 Γεώργιος Καραϊσκάκης

16 Οδυσσέας Ανδρούτσος Αθανάσιος Διάκος

17 Μαντώ Μαυρογένους Μπουμπουλίνα

18

19

20 Μεσολόγγι «Δρόμο να ανοίγουν τα σπαθιά και ελεύθεροι να μείνουν.»

21

22

23 Ναυμαχία του Ναυαρίνου

24 Ιωάννης Καποδίστριας

25

26 Επανάσταση του 1821 Ας μας δίνει το παράδειγμά τους δύναμη στην σημερινή δύσκολη εποχή, να σηκωθούμε και να ορθώσουμε το ανάστημά μας για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας, την ανεξαρτησία μας και την αξιοπρέπειά μας.


Κατέβασμα ppt "Επανάσταση του 1821. Μπήκαν στην Πόλη Κωνσταντίνος Παλαιολόγος Μωάμεθ Β΄ ο πορθητής Μωάμεθ Β΄ ο πορθητής Μπήκαν στην Πόλη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google