Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Από την Άντρη Ορθοδόξου Μιχαήλ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Από την Άντρη Ορθοδόξου Μιχαήλ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Από την Άντρη Ορθοδόξου Μιχαήλ

3 ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ http://dim-nestor.att.sch.gr/kyklof2.jpg

4 1.ΕΙΣΑΓΩΓΗΕΙΣΑΓΩΓΗ 2..ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ 3.ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ 4.ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 5. ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΜΟΥ

5 Η ορθή και υπεύθυνη οδική συμπεριφορά είναι θέμα γνώσης και μάθησης. Οφείλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που θα τους επιτρέψει μεγαλώνοντας να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια. Τα παιδιά είναι αναγκαίο να συνειδητοποιήσουν πως όταν κυκλοφορούμε είτε ως πεζοί, είτε ως επιβάτες φέρουν και τα ίδια ευθύνη για την ασφάλειά τους.

6

7  Έχω υπόψη ότι η συμπεριφορά κάποιων οδηγών είναι απρόβλεπτη (υπερβολική ταχύτητα, απρόσεκτη οδήγηση, κατανάλωση αλκοόλ) και έτσι χρειάζεται να είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός.  Κοιτάζω ψηλά γα να βρω χρήσιμες πληροφορίες (π.χ. Φώτα τροχαίας,πινακίδες). Λόγω του ύψους μου δεν μπορώ να τις δω.  ΄Οταν θα διασταυρώσω επιλέγω το σημείο με τη μεγαλύτερη ορατότητα.  Υπολογίζω εστίες κινδύνου (π.χ. Οχήματα που κινούνται με με υπερβολική ταχύτητα ή με την όπισθεν)

8 http://users.otenet.gr/~aithaia/genika.htm

9 ΣΚΕΨΟΥ : Βρες ένα ασφαλισμένο μέρος για να διασταυρώσεις, μακριά από διασταυρώσεις, μακριά από στροφές και σταθμευμένα αυτοκίνητα. ΣΤΑΜΑΤΑ : στο πεζοδρόμιο και όχι στην άκρη του δρόμου.

10 ΑΚΟΥΣ : Στήσε αυτί και άκουσε. Συχνά πρώτα ακούς ένα όχημα και μετά το βλέπεις να έρχεται. ΚΟΙΤΑΞΕ : δεξιά,αριστερά και πάλι δεξιά.

11 ΠΕΡΙΜΕΝE : μέχρι να είναι ασφαλές να διασταυρώσεις. ΠΕΡΝΑ: το δρόμο κάθετα και προσεκτικά με γοργό βήμα χωρίς να τρέχεις.

12 Όταν ποδηλατώ : Δεν ποδηλατώ ποτέ πάνω στο πεζοδρόμιο. Δεν ποδηλατώ ποτέ μέσα στο δρόμο, αν είμαι κάτω από 9 ετών. Κρατώ το τιμόνι και με τα δύο χέρια. Πριν να ξεκινήσω να ποδηλατώ : Δεν οδηγώ ποδήλατο που είναι πολύ μεγάλο για μένα. Ελέγχω τα φρένα και τα ελαστικά του ποδηλάτου μου. Φορώ πάντα το κράνος μου. Φορώ ανοιχτόχρωμα ρούχα ή σακάκι με φωτεινά χρώματα, τα οποία επιτρέπουν στους άλλους να με εντοπίζουν έγκαιρα.

13 http://www.dorsetforyou.com/index.jsp?articleid=2319 η ζωή σου ανήκει‼ όταν κυκλοφοράς στο δρόμο, υπακούεις στους κανονισμούς. φέρεις και εσύ ευθύνη για την aσφάλειά σου ‼ σέβεσαιι τον εαυτό σου και τους άλλους, όταν κυκλοφορείς στο δρόμο.

14 Η διαμόρφωση οδικής συνείδησης δεν αρχίζει, όταν το παιδί είναι σε ηλικία που μπορεί να εξασφαλίσει άδεια οδήγησης. Αρχίζει από τη στιγμή που θα βάλουμε ένα βρέφος στο αυτοκίνητο. Μην ξεχνάτε πως ο σημερινός επιβάτης ή πεζός θα είναι ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ. ‼


Κατέβασμα ppt "ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Από την Άντρη Ορθοδόξου Μιχαήλ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google