Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας ανήκει στο νομό Κυθήρων και ανακαλύφθηκε από τον Ιωάννη Πετροχείλο. Το μήκος του είναι 60 μέτρα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας ανήκει στο νομό Κυθήρων και ανακαλύφθηκε από τον Ιωάννη Πετροχείλο. Το μήκος του είναι 60 μέτρα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας ανήκει στο νομό Κυθήρων και ανακαλύφθηκε από τον Ιωάννη Πετροχείλο. Το μήκος του είναι 60 μέτρα.

3 Av μπείτε μέσα στο σπήλαιο το πρώτο πράγμα που θα σας εντυπωσιάσει είναι το αγιογραφημένο τέμπλο. Το τέμπλο είναι του 13 ου αιώνα, και είναι το αρχαιότερο δείγμα διαμόρφωσης σπηλαίων σε εκκλησία στο νησί. Οι αγιογραφίες είναι ζωγραφισμένες με την τεχνική της νωπογραφίας.

4 Αμέσως μετά το τέμπλο, βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας. Από το σημείο αυτό ξεκινάει ο εντυπωσιακός διάκοσμος του σπηλαίου που σε μερικά σημεία φτάνει και τα 6 μέτρα ύψος. Κύρια χαρακτηριστικά του διακόσμου είναι τα έντονα χρώματα που προέρχονται από τη διάβρωση των οξειδίων του σιδήρου και του μαγγανίου.

5 Ο βιολόγος Κάλουστ Παραγκαμιάν μέλος της Ελληνικής σπηλαιολογικής εταιρίας, ανακάλυψε ένα μοναδικό στον κόσμο, τυφλοισόποδο.

6 Το σπήλαιο ήταν ερωτική φωλιά του Πάρη και της ωραίας Ελένης κατά την παραμονή τους στα Κύθηρα.

7 Το σπήλαιο έχει συνολικό μήκος 500 μέτρα εκ των οποίων τα 220 μέτρα είναι τα επισκέψιμα.

8 Αυτές τις χρήσιμες πληροφορίες τις βρήκαμε από την ιστοσελίδα www.shocaves.gr


Κατέβασμα ppt "Το σπήλαιο της Αγίας Σοφίας ανήκει στο νομό Κυθήρων και ανακαλύφθηκε από τον Ιωάννη Πετροχείλο. Το μήκος του είναι 60 μέτρα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google