Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- Ε1. Το σπήλαιο Αγγίτη ανήκει στον Νομό Δράμας και έχει μήκος άνω των 10.200 μέτρων. Έχει αξιοποιηθεί και είναι.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- Ε1. Το σπήλαιο Αγγίτη ανήκει στον Νομό Δράμας και έχει μήκος άνω των 10.200 μέτρων. Έχει αξιοποιηθεί και είναι."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- Ε1

2 Το σπήλαιο Αγγίτη ανήκει στον Νομό Δράμας και έχει μήκος άνω των 10.200 μέτρων. Έχει αξιοποιηθεί και είναι επισκέψιμο από το 2001.

3 Η ιδιαιτερότητα του εγκείται στο γεγονός ότι στο δάπεδο του κυλάει ο ποταμός Αγγίτης. Ο πλούσιος διάκοσμός του περιλαμβάνει τεράστιους σταλακτίτες. Είναι επισκέψιμο σε μήκος 500 μέτρων ενώ συνολικά εκτείνεται σε μήκος άνω των 21 χιλιομέτρων. Εντυπωσιακή είναι η έξοδος του ποταμού μέσα από το βουνό. Στον υπόγειο ποταμό του σπηλαίου καταλήγουν, μεταξύ άλλων, τα νερά του λεκανοπεδίου του Κάτω Νευροκοπίου.

4 Στην περιοχή έχουν βρεθεί πολλά αρχαιολογικά ευρήματα καθώς και ένας χαυλιόδοντας από μαμούθ. Επίσης μοναδικά είδη ψαριών, όπως η μπριάνα και το τυλινάρι καθώς και ένα μοναδικό είδος ημιδιάφανης πετροκαραβίδας.

5 Το σπήλαιο στάθηκε πέρασμα ή καταφύγιο ανθρώπων και ζώων σε διάφορες εποχές.

6 Το σπήλαιο ονομάζεται και Μααρά, ονομασία η ετυμολογία της οποίας είναι είτε από τα αραβικά και σημαίνει μικρό σπήλαιο είτε από τα εβραϊκά που σημαίνει νερό από το βουνό.

7 el.wikipedia.org, www.showcaves.gr


Κατέβασμα ppt "ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΓΓΙΤΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ- Ε1. Το σπήλαιο Αγγίτη ανήκει στον Νομό Δράμας και έχει μήκος άνω των 10.200 μέτρων. Έχει αξιοποιηθεί και είναι."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google