Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΙΦΝΙΩΝ «ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ 2013-2014Δ’2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΙΦΝΙΩΝ «ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ 2013-2014Δ’2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΙΦΝΙΩΝ «ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ 2013-2014Δ’2

2 ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΙΦΝΙΩΝ «ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»  Επεισόδιο του Τρωικού Πολέμου με τους ήρωες. Δύο πολεμιστές από το τρωικό στρατόπεδο, ο Αινείας και ο Μέμνων, μάχονται με δύο Αχαιούς, τον Αχιλλέα και έναν συμπολεμιστή του. Δεξιά είναι το τέθριππο των Ελλήνων και ο ιπποκόμος που φυλάει τα ανήσυχα άλογα. Ακολουθεί η μορφή του Νέστορα που με την στάση του βοηθάει τους Έλληνες.

3 ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΙΦΝΙΩΝ «ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»  Επεισόδιο από την μάχη του Τρωικού Πολέμου. Οι δύο πολεμιστές από το Τρωικό στρατόπεδο ορμούν πάνοπλοι εναντίον των Αχαιών αντιπάλων τους:Αριστερά ο Αινείας με το κορινθιακό κράνος, δεξιά ο Μέμνων με αττικό. Στο εσωτερικό των ασπίδων δηλώνεται ανάγλυφη η ταινία που συγκρατούσε το βαρύ όπλο στο χέρι των πολεμιστών(«Όχανον»).

4 ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΙΦΝΙΩΝ «ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ»  Λεπτομέρεια από την ασπίδα του Αχιλλέα με το επίσημά της, το γοργόνειο. Το δαιμονικό πρόσωπο της Γοργόνας-Μέδουσας, καταστρόγγυλο, με τα γουρλωτά μάτια, την φαρδιά μύτη, το ανοιχτό στόμα με τα κοφτερά δόντια την βγαλμένη έξω γλώσσα και τα φιδίσια μαλλιά ήταν για να προκαλέσει φόβο για τους εχθρούς και σύμβολο που απέτρεπε τους κινδύνους.

5 ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΙΦΝΙΩΝ «ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ 2013-2014Δ’2


Κατέβασμα ppt "ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΣΙΦΝΙΩΝ «ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΑΣΑΚΗΣ 2013-2014Δ’2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google