Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο μύθος της Αράχνης.... Ο μύθος λέει πως την υφαντική τέχνη τη χάρισε η θεά Αθηνά στους ανθρώπους. Μια κοπέλα που ονομαζόταν Αράχνη, έμαθε να υφαίνει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο μύθος της Αράχνης.... Ο μύθος λέει πως την υφαντική τέχνη τη χάρισε η θεά Αθηνά στους ανθρώπους. Μια κοπέλα που ονομαζόταν Αράχνη, έμαθε να υφαίνει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο μύθος της Αράχνης...

2 Ο μύθος λέει πως την υφαντική τέχνη τη χάρισε η θεά Αθηνά στους ανθρώπους. Μια κοπέλα που ονομαζόταν Αράχνη, έμαθε να υφαίνει τόσο καλά, που έγινε διάσημη σε όλο το κόσμο...

3 Η Αράχνη καυχιόταν πως ήξερε να υφαίνει πιο καλά και από την ίδια την θεά Αθηνά. Η θεά Αθηνά μεταμορφώθηκε σε γριά και πήγε να βρει την Αράχνη για να της πει να μην καυχιέται τόσο πολύ...

4 Η Αράχνη όμως συνέχισε να καυχιέται. ΄Ετσι η Αθηνά κατέβηκε με την πραγματική της μορφή στη γη. Η Αράχνη και η Αθηνά διαγωνίστηκαν για το ποια θα κάνει το πιο καλό υφαντό. Στο διαγωνισμό νίκησε η Αράχνη. Η Αθηνά όμως δεν το δέχτηκε και χτύπησε την Αράχνη και έσχισε το υφαντό της. Η Αράχνη πήρε ένα σχοινί και κρεμάστηκε. Η Αθηνά τη μεταμόρφωσε σε έντομο, τη γνωστή μας Αράχνη.

5


Κατέβασμα ppt "Ο μύθος της Αράχνης.... Ο μύθος λέει πως την υφαντική τέχνη τη χάρισε η θεά Αθηνά στους ανθρώπους. Μια κοπέλα που ονομαζόταν Αράχνη, έμαθε να υφαίνει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google