Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ζωή και το έργο διάσημων φωτογράφων Νεφέλη Καπετανάκη Μαρία Σεριάτου Μαριαλένα Τόγκα Φώτης Ξευγένης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ζωή και το έργο διάσημων φωτογράφων Νεφέλη Καπετανάκη Μαρία Σεριάτου Μαριαλένα Τόγκα Φώτης Ξευγένης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ζωή και το έργο διάσημων φωτογράφων Νεφέλη Καπετανάκη Μαρία Σεριάτου Μαριαλένα Τόγκα Φώτης Ξευγένης

2 Sonja Inselmann

3

4 Δημήτρης Σκουλός

5 Ο Δημήτρης Σκουλός είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες φωτογράφους στο χώρο της μόδας και της διαφήμισης.

6 Έχει φωτογραφίσει τους μεγαλύτερους Έλληνες σταρ

7 και έχει δουλέψει για περιοδικά διεθνής φήμης, όπως τα ELLE, VOGUE, HARPER’S, BAZAAR, MARIE CLAIRE και MADAME FIGARO.

8 Έχει επίσης αναλάβει δουλειές στο χώρο της διαφήμισης και καμπάνιας, ειδικά για τη L’oreal Paris, την Adidas Sports, τη Honda Cars και πολλά ακόμη.

9 Ελένη Σωτηριάδου

10 Η Ελένη άρχισε την ενασχόλησή της με τη φωτογραφία σχετικά αργά στην καριέρα της και ο ενθουσιασμός της είναι ακόμα φρέσκος. Έτσι, εκτός από τις υποβλητικές εικόνες της καθημερινής ζωής, τα αξιοθέατα και τις όμορφες περιοχές, είναι γνωστή για την μετάδοση του ενθουσιασμού της για νέα θέματα και τεχνικές, και την ικανότητα της μεταφοράς αυτού που έχει μάθει σε άλλους.

11 Τέλος, βρίσκει μεγάλη ικανοποίηση να βοηθάει άλλους να μάθουν να χρησιμοποιούν τις νέες φωτογραφικές μηχανές τους, να επεξεργάζονται τις λήψεις τους, να συλλαμβάνουν τις αναμνήσεις τους, αλλά και να εκπληρώνουν την πείνα τους για δημιουργικότητα.

12 Anne Geddes

13 Η γεννημένη στην Αυστραλία φωτογράφος, σχεδιάστρια ρούχων και επιχειρηματίας, Anne Geddes, είναι γνωστή για την απεικόνιση της μητρότητας μέσα από τις φωτογραφίες της. Οι περισσότερες απ’ αυτές, δείχνουν μωρά ή παιδιά μικρής ηλικίας ντυμένα σαν νεράιδες και εξωπραγματικά όντα, λουλούδια ή μικρά ζώα.

14

15 Διάλεξε τα μωρά ως το θέμα των έργων της, λόγω της αγάπης της γι’ αυτά. «Είχα δει τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά και τα μωρά φωτογραφίζονταν γενικότερα. Απλώς δεν μου φάνηκε αληθινό το γεγονός ότι οι άνθρωποι πήγαιναν τα παιδιά τους σε φωτογραφικά στούντιο ντυμένα με τα καλά τους ρούχα, διότι τέτοιου είδους φωτογραφίες δεν απεικόνιζαν την προσωπικότητα του παιδιού.»

16

17 Η Anne δεν περνά τα μωρά από audition για να επιλέξει τα μοντέλα των πορτρέτων της, γιατί είναι ‘αρκετά απρόβλεπτα’. Μια τυπική φωτογράφιση, γίνεται το πρωί που τα μωρά είναι ξεκούραστα και διαρκεί περίπου μισή ώρα. ‘Πρέπει να είσαι πολύ γρήγορος’, λέει για να πετυχαίνεις καλές λήψεις. Προετοιμάζει το στούντιό της από πριν ώστε το μόνο που να έχουν να κάνουν τα μωρά, είναι να κάθονται. Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης θέλει οι γονείς να βρίσκονται κοντά, σε περίπτωση που χρειαστεί να δώσουν κάποια βοήθεια με τις εκφράσεις των παιδιών.

18 Robert Doisneau

19 που κανένας σκηνοθέτης δεν μπορεί να κανονίσει τα απρόσμενα που συναντάς στο δρόμο.» «Τα θαύματα της καθημερινής ζωής είναι τόσο συναρπαστικά

20 O Doisneau ήταν γνωστός για τις σεμνές, παιχνιδιάρικες, και ταυτόχρονα ειρωνικές φωτογραφίες του, που είχαν σαν θέμα ιδιαίτερα διασκεδαστικές αντιθέσεις, όπως ήταν η ανάμειξη διάφορων κοινωνικών τάξεων.

21

22 Fabrizio Ferri

23 Έχει εκδώσει πολυάριθμα φωτογραφικά βιβλία, πολλά υπέρ του Ιδρύματος για Aids παιδιών στη Νέα Υόρκη, όπως επίσης και αρκετές ταινίες μικρού μήκους. Οι διαφημίσεις για τις οποίες έχει εργασθεί, περιλαμβάνουν τις εταιρίες Pantene, Roma perfume και Bulgari. Έχει δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα φωτογραφικά συγκροτήματα στούντιο του κόσμου, το Industria Superstudio, στο Μιλάνο.

24 Alessandra Ferri

25 EDDIE ADAMS

26 Βραβευμένος με βραβείο Pulitzer Αμερικανός φωτογράφος και φωτορεπόρτερ γνωστός για πορτρέτα διασημοτήτων και πολιτικών και την φωτογραφική κάλυψη 13 πολέμων.

27

28 Οι άνθρωποι τις πιστεύουν, αλλά οι φωτογραφίες λένε ψέματα, ακόμη και χωρίς επεξεργασία. Υπάρχουν μόνο μισές αλήθειες… Αυτό που η φωτογραφία δεν είπε ήταν ‘ Τι θα κάνατε αν ήσασταν ο Γενικός εκείνη τη στιγμή, σ’ εκείνο το μέρος, και βλέπατε τον κακό άνθρωπο, όπως λένε, αφού είχε πυροβολήσει έναν, δύο ή τρεις Αμερικανούς?’ O Adams έγραψε στην εφημερίδα Time : ‘Ο Γενικός επικεφαλής της αστυνομίας σκότωσε τον Viet Cong. Εγώ σκότωσα τον Γενικό με τη φωτογραφική μου μηχανή. Ακόμη και σήμερα οι φωτογραφίες είναι το πιο δυνατό όπλο στον κόσμο.

29

30 Ευχαριστούμε!!!


Κατέβασμα ppt "Η ζωή και το έργο διάσημων φωτογράφων Νεφέλη Καπετανάκη Μαρία Σεριάτου Μαριαλένα Τόγκα Φώτης Ξευγένης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google