Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ανδρέας, Αντώνης, Χαράλαμπος. Η Ισπανία συνορεύει με την Πορτογαλία στα δυτικά και στα βόρεια με την Γαλλία. Στα δυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ανδρέας, Αντώνης, Χαράλαμπος. Η Ισπανία συνορεύει με την Πορτογαλία στα δυτικά και στα βόρεια με την Γαλλία. Στα δυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ανδρέας, Αντώνης, Χαράλαμπος

2 Η Ισπανία συνορεύει με την Πορτογαλία στα δυτικά και στα βόρεια με την Γαλλία. Στα δυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό και στα ανατολικά από την Μεσόγειο θάλασσα Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 505.150 Τ. ΧΛΜ. Γεωγραφική θέση της Ισπανίας

3 Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ Η Εκκλησία της Ισπανίας περιλαμβάνει 11 Ιερές Μητροπόλεις και 52 Επισκοπικές θέσεις μετά βοηθών Επισκόπων που ιστορικά υπάγονται στην Αρχιεπισκοπή του Τολέδου, με 20.000 περίπου ιερείς σε ισάριθμους Ναούς εκ των οποίων 66 είναι Καθεδρικοί, 17.200 παρεκκλήσια, 970 περίπου μοναστήρια ανδρών με 17.000 μοναχούς και 3730 γυναικεία μοναστήρια με 50.000 περίπου μοναχές*. Οι περισσότεροι Ισπανοί είναι Ρωμαιοκαθολικοί.

4 H Σαγράδα Φαμίλια ένα αξιοθέατο της Βαρκελώνης Η ΣΑΓΡΑΔΑ ΦΑΜΙΛΙΑ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΛΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ ΑΝΤΟΝΙ ΓΚΑΟΥΝΤΙ (1852- 1926). ΑΝ ΚΑΙ ΗΜΙΤΕΛΗΣ, Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΝΕΣΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΓΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟ ΙΣΤ΄ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΤΕΛΕΣΤΕΙ ΕΚΕΙ Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ. Αξιοθέατα της Ισπανίας

5 Παραδοσιακά Φαγητά Της Ισπανίας Η παέγια (ισπ. paella) είναι ένα παραδοσιακό φαγητό της Ισπανίας. Αν και θεωρείται το τυπικό ισπανικό έδεσμα, στην πραγματικότητα η ύπαρξή του μάλλον οφείλεται στο πέρασμα των Σαρακηνών από την Ισπανία. Πρόκειται δηλαδή για συνταγή με αραβικές καταβολές. Η παέγια στην ουσία είναι ένα πιλάφι από ρύζι, μέσα στο οποίο συνδυάζεται κρέας, ή συνηθέστερα, θαλασσινά και λαχανικά. Συχνά περιέχει κοτόπουλο, χοιρινό κρέας ή κουνέλι (Ανάμικτη Παέγια). Ανά περιοχές της Ισπανίας συναντά κανείς διαφορετικές εκδοχές.

6 Ταυρομαχίες Η αρένα έχει τρεις πόρτες. Από τη μία μπαίνουν οι ταυρομάχοι με τη συνοδεία τους. Από τη δεύτερη πόρτα μπαίνουν οι ταύροι και από την τρίτη βγάζουν τους σκοτωμένους ταύρους. Η ταυρομαχία διεξάγεται σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη φάση ο ταύρος μπαίνει στην αρένα και μετά την πρώτη συνάντηση με την κάπα του ταυρομάχου, ορμάει στους πικαδόρες. Αυτοί είναι έφιπποι ταυρομάχοι, πάνω σε προστατευμένα άλογα. Οι πικαδόρες είναι οπλισμένοι με μια ξύλινη λόγχη με μεταλλική άκρη, την πίκα, την οποία καρφώνουν στους πολύ ισχυρούς μυς του αυχένα του ταύρου. Η πίκα μπαίνει για λίγα εκατοστά και ο σκοπός της είναι, αφενός να δοκιμάσει την γενναιότητα του ταύρου και αφετέρου να χαμηλώσει το κεφάλι του ταύρου, ετοιμάζοντάς τον για τις επόμενες φάσεις. Στη δεύτερη φάση οι βοηθοί του ταυρομάχου ή και ο ίδιος, αν έχει αυτή την ικανότητα, πλησιάζουν τον ταύρο χωρίς καμία προστασία και καρφώνουν στη ράχη του τις μπαντερίγιες. Αυτές είναι ξύλινες βέργες με μεταλλική άκρη, στολισμένες με χάρτινες χρωματιστές διακοσμήσεις. Οι μπαντερίγες αγκιστρώνονται ελαφρά κάτω από το δέρμα του ταύρου και σκοπός τους είναι να αναδείξουν το κουράγιο του ταύρου και κυρίως να διορθώσουν τυχών προβλήματα που παρουσιάζει καθώς ορμάει. Στην τρίτη και τελευταία φάση, ο ταυρομάχος κρατώντας την μουλέτα, ένα κόκκινο κομμάτι φανελένιου υφάσματος σε σχήμα καρδιάς το οποίο είναι στερεωμένο σε έναν πήχη μάκρους 50 εκ. περίπου, επιχειρεί μια σειρά από περάσματα όσο πιο κοντά στα κέρατα του ταύρου είναι δυνατό, δείχνοντας την τέχνη του και ετοιμάζοντας τον ταύρο για το τελειωτικό χτύπημα. Οι δύο κυριότεροι τρόποι θανάτωσης του ταύρου είναι το volapié κατά το οποίο ο ταυρομάχος ορμά με προτεταμένο το σπαθί, προς τον ταύρο και το recibiendo όπου ο ταυρομάχος ακίνητος, προκαλώντας την τελευταία έφοδο του ταύρου, τον καρφώνει με το σπαθί. Και στις δύο περιπτώσεις, ο ταυρομάχος πρέπει να καρφώσει το σπαθί του ψηλά, ανάμεσα στους ώμους του ταύρου,

7 Η ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΙΣΠΑΝΙΑ


Κατέβασμα ppt "Ανδρέας, Αντώνης, Χαράλαμπος. Η Ισπανία συνορεύει με την Πορτογαλία στα δυτικά και στα βόρεια με την Γαλλία. Στα δυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google