Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στο τετράδιό σου, βάλε τις παρακάτω εικόνες σε δύο ομάδες

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στο τετράδιό σου, βάλε τις παρακάτω εικόνες σε δύο ομάδες"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Στο τετράδιό σου, βάλε τις παρακάτω εικόνες σε δύο ομάδες
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου Σχ. Έτος: Φυσικά ΣΤ΄: ¨ Έμβια – Άβια¨ Υπεύθυνος τάξης: Γεωργακόπουλος Ανδρέας Στο τετράδιό σου, βάλε τις παρακάτω εικόνες σε δύο ομάδες σύμφωνα με ένα βασικό χαρακτηριστικό τους.

2 Έμβια - Άβια Έχουν ζωή – Έμβια Δεν έχουν ζωή – Άβια Εάν κοιτάξουμε γύρω μας θα παρατηρήσουμε ένα πλήθος ζωντανών οργανισμών αλλά και πολλά άψυχα αντικείμενα. Για τους ζωντανούς οργανισμούς χρησιμοποιούμε την ονομασία « Έμβια», που προέρχεται από την λέξη «βίος» που σημαίνει ζωή. Για όλα τα άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούμε τη λέξη « Άβια» .

3 Έμβια : Τα χαρακτηριστικά της ζωής
τρέφεται αναπτύσσεται κινείται αναπνέει

4 Έμβια : Τα χαρακτηριστικά της ζωής
αντιδρά σε ερεθίσματα αναπαράγεται Κάποια άβια αντικείμενα μερικές φορές έχουν χαρακτηριστικά των έμβιων οργανισμών, αλλά αυτό δεν τα κάνει έμβιους οργανισμούς. Τα σύγχρονα ρομπότ περπατούν, τρέχουν, ανεβαίνουν σκάλες, αντιδρούν σε ερεθίσματα. Δεν μπορούν να θεωρηθούν όμως έμβιοι οργανισμοί γιατί δεν παρουσιάζουν βασικά χαρακτηρι- στικά όπως καύση της τροφής και αναπαραγωγή.

5 Μια ειδική υποκατηγορία
Η καρέκλα αυτή έχει κατασκευαστεί από ένα δέντρο που κάποτε ήταν έμβιος οργανισμός. Το κουβάρι αυτό έχει φτιαχτεί από το μαλλί ενός προβάτου που κάποτε ήταν έμβιος οργανισμός. Τα αντικείμενα που προέρχονται από οργανισμούς που κάποτε ήταν έμβιοι, ονομάζονται νεκροί οργανισμοί. Κάνε κλικ για εξωτερικό σύνδεσμο. Στο τετράδιο των γλωσσικών εργασιών γράψε μια φανταστική ιστορία. Στη συνέχεια φτιάξε έναν πίνακα με τους έμβιους οργανισμούς και τα άβια αντικείμενα της ιστορίας σου.


Κατέβασμα ppt "Στο τετράδιό σου, βάλε τις παρακάτω εικόνες σε δύο ομάδες"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google