Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Tα πρωτα βήματα Μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1940 το μπουζούκι έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των κατώτερων οικονομικά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Tα πρωτα βήματα Μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1940 το μπουζούκι έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των κατώτερων οικονομικά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Tα πρωτα βήματα Μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1940 το μπουζούκι έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των κατώτερων οικονομικά και κοινωνικά αστικών τάξεων.

3 Συνθέτες όπως ο Μ. Σουγιούλ και ο Ν
Συνθέτες όπως ο Μ. Σουγιούλ και ο Ν. Γούναρης χρησιμοποίησαν το μπουζούκι στα τραγούδια τους εισάγοντας παράλληλα και στοιχεία ελληνικής μουσικής όπως οι ρυθμοί ζεϊμπέκικο και χασάπικο, μελωδικά μοτίβα δανεισμένα από ανατολικές κλίμακες κ.ά.

4 Τη δεκαετία του 1950 το μπουζούκι μετατράπηκε σε μόδα
Τη δεκαετία του 1950 το μπουζούκι μετατράπηκε σε μόδα. Με τον τρόπο αυτό άρχισε πλέον να διαμορφώνεται ένα νέο είδος, το λεγόμενο «λαϊκό τραγούδι».

5 Σημαντικοί εκπρόσωποι του λαϊκού τραγουδιού

6 Βασίλης Τσιτσάνης Ο Βασίλης Τσιτσάνης είναι από τους πρωτεργάτες του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, αποτελώντας ταυτόχρονα και γέφυρα ανάμεσα στο ρεμπέτικο και στο λαϊκό (δεκαετία του 1950 και εξής).

7 Γιώργος Μητσάκης Ο Γιώργος Μητσάκης ήταν συνθέτης και στιχουργός πολυάριθμων ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών, γνωστός και με το προσωνύμιο «ο δάσκαλος».

8 Ζαμπέτας Γιώργος Δημοφιλέστατος τραγουδιστής της λαϊκής μουσικής και δεινός εκτελεστής μπουζουκιού. Από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του χώρου.

9 Στέλιος Καζαντζίδης Ο Στέλιος Καζαντζίδης ( ) ήταν Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής. Συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους τραγουδιστές του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

10 Στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ( Ιανουαρίου 1972) υπήρξε μια από τις σημαντικότερες στιχουργούς του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

11 Κέντρα λαϊκής μουσικής
«Κατελάνου», «Βράχος», «Μπλε Αλεπού», «Κήπος Μουσείου», «Σε Νου», «Σπηλιά του Παρασκευά», «Μπύρα του Ορφανού», «Ακροπόλ Παλάς» κ.α.

12 Πηγές:

13 Τραγούδι: Της γερακίνας γιος - 1975
Στίχοι: Κώστας Βίρβος Μουσική: Βασίλης Τσιτσάνης, Βλάχος Ερμηνεύει: Στέλιος Καζαντζίδης


Κατέβασμα ppt "Tα πρωτα βήματα Μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, κατά τα τέλη της δεκαετίας του 1940 το μπουζούκι έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των κατώτερων οικονομικά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google