Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Παπαγιαννοπούλου Σοφία Παπασωτηρακοπούλου Αντωνία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Παπαγιαννοπούλου Σοφία Παπασωτηρακοπούλου Αντωνία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Παπαγιαννοπούλου Σοφία Παπασωτηρακοπούλου Αντωνία
ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Ομάδα εργασίας Παπαγιαννοπούλου Σοφία Παπασωτηρακοπούλου Αντωνία Λουτρά Θερμοπυλών

2 ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Αιδηψός Λουτράκι

3 ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Θέρμα (ΛΗΜΝΟΣ) Ιαματικά Λουτρά Σμοκόβου (ΚΑΡΔΙΤΣΑ)

4 Η γεωγραφική κατανομή των πηγών δεν είναι τυχαία
Η γεωγραφική κατανομή των πηγών δεν είναι τυχαία. Έτσι, η εμφάνιση ιαματικών πηγών όπως του Καϊάφα, της Κυλλήνης και του Λαγκαδά συνδέεται με τεκτονικά γεγονότα, ενώ οι πηγές των Μεθάνων, της Μήλου, της Λέσβου, της Σαμοθράκης, της Λήμνου και άλλων συνδέουν την ύπαρξή τους με ηφαιστειακές δραστηριότητες.

5 Λουτρά ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ( ή Πόζαρ) Αριδαία (Ν. ΠΕΛΛΑΣ)

6

7 Τα ιαματικά λουτρά της Ελλάδας αποτελούν μέρος του Εθνικού μας πλούτου, ενώ τις θεραπευτικές τους ιδιότητες φαίνεται πως είχαν ανακαλύψει από νωρίς οι αρχαίοι μας πρόγονοι. Στις Μυκήνες κατασκευάστηκαν τα πρώτα δημόσια λουτρά με το όνομα "βαλανεία".

8 Λουτρά Καλλιδρόμου (ή Ψωρονέρια ) (ΦΘΙΩΤΙΔΑ)

9 Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού ήταν γνωστές από πολύ παλιά.
Το π.χ. οι Βαβυλώνιοι είχαν συνδέσει την έννοια του γιατρού με ΄΄ αυτόν που γνώριζε πολύ καλά το νερό.΄΄ Στην Ελληνική μυθολογία αναφέρονται συχνά οι θαυματουργές θεραπευτικές ιδιότητες πολλών πηγών.

10 Το νερό πολλών ιαματικών πηγών της χώρας μας ενδείκνυται όχι μόνο για λουτροθεραπεία, την οποία οι περισσότεροι γνωρίζουμε, αλλά και για ποσιθεραπεία. Πρόκειται για μια μορφή εσωτερικής υδροθεραπείας που βασίζεται στην πόση ιαματικού νερού το οποίο έχει συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, π.χ. διουρητική δράση. Η ποσιθεραπεία ενδείκνυται κυρίως για τα νοσήματα των χοληφόρων οδών και της χοληδόχου κύστης, για τη χολολιθίαση, καθώς και για τα προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος.

11 Ιαματικές Πηγές Λουτρά Πλατυστόμου (ΦΘΙΩΤΙΔΑ)

12

13 Αν και η αξία των ιαματικών πηγών είναι αναμφισβήτητη εντούτοις τις τελευταίες δεκαετίες έχουν εγκαταλειφθεί. Οι εγκαταστάσεις δεν εκσυγχρονίζονται, οι πολίτες δεν ενημερώνονται σωστά, ενώ η βαρύτητα συγκεντρώνεται γύρω από τα φάρμακα ως το πιο άμεσο και αποτελεσματικό μέσο θεραπείας.

14 Αιδηψός

15 Οι λειτουργούσες Ιαματικές πηγές Τοπικής Σημασίας είναι 44, μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι Ιαματικοί Πηλοί της Πικρολίμνης Κιλκίς και των Κρηνίδων Καβάλας, οι οποίοι πρόσφατα ανακηρύχθηκαν και λειτουργούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

16 Τα κέντρα Υδροθεραπείας σήμερα κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες
Τα κέντρα Υδροθεραπείας σήμερα κατατάσσονται σε δύο κατηγορίες . Στα κέντρα Ιαματικού Τουρισμού (SPAS) , από το όνομα της πόλης του Βελγίου όπου λειτούργησε επιτυχώς το πρώτο οργανωμένο κέντρο. Ιαματικά Λουτρά Θερμά ΚΩΣ

17 Υδροθεραπευτήριο Υπάτης (ΦΘΙΩΤΙΔΑ)

18 Αν όμως το Τουριστικό θέρετρο έχει όλες τις εγκαταστάσεις και έχει αναπτύξει και επεκτείνει τις δραστηριότητες του, ώστε το προσφερόμενο προϊόν, εκτός της θεραπείας να έχει ως σκοπό περισσότερο την ξεκούραση και αναψυχή τότε έχουμε τα κέντρα Τουρισμού Υγείας.

19 Ιαματικά Λουτρά Αιδηψού (ΕΥΒΟΙΑ)

20

21 Περισσότερες πληροφορίες στην ολοκληρωμένη εργασία μας :
ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.doc


Κατέβασμα ppt "Παπαγιαννοπούλου Σοφία Παπασωτηρακοπούλου Αντωνία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google