Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ

2 ΚΟΥΡΕΑΣ Ο κουρέας- χειρουργός ήταν χειρωνακτικό επάγγελμα στην Ευρώπη του μεσαίωνα. Η ετυμολογία της λέξης «κουρέας» προέρχεται από την «περιποίηση» ή και «θεραπεία» των πελατών. Οι κουρείς χειρουργοί διατηρούσαν δημόσια λουτρά, όπου και δέχονταν και περιποιούνταν τους πελάτες τους.

3 Ο ΡΑΦΤΗΣ Αρχικά,οι ράφτες,πήγαιναν σε σπίτια και έπαιρναν τα μέτρα από τον πελάτη με ένα εργαλείο που ονομάζεται μεζούρα. Έκοβαν επί τόπου ύφασμα και το σημείωναν με ένα εργαλείο τους,την κιμωλία.Σε άλλες περιπτώσεις,όταν ο ράφτης είχε δικό του μαγαζί, αυτό ονομαζόταν ραφείο. Εκτός από τα εργαλεία του,διέθετε και έναν μεγάλο πάγκο για να απλώνει το ύφασμα και να ετοιμάζει το ρούχο.Εκεί πήγαιναν οι πελάτες,ο ράφτης έπαιρνε τα μέτρα και τους έραβε αυτό το οποίο ήθελαν. .

4 ΝΕΡΟΥΛΑΣ Στην παλιά Αθήνα που δεν υπήρχαν βρύσες μέσα στα σπίτια, ο νερουλάς αναλάμβανε την τροφοδότησή τους με νερό. Υπήρχε συνήθως ένας νερουλάς σε κάθε γειτονιά και είχε σταθερή πελατεία . Έκανε πολλά κοπιαστικά δρομολόγια και αμειβότανε περίπου 1 δεκάρα τον τενεκέ. Το επάγγελμα του νερουλά διατηρήθηκε μέχρι το 1930, οπότε ιδρύθηκε η ΟΥΛΕΝ.

5 ΑΥΤΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ Λ.ΕΛΕΝΗ!!


Κατέβασμα ppt "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google