Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βάσκο ντα Γκάμα ΟΜΑΔΑ: ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ. Ο Βάσκο ντα Γκάμα ήταν μεγάλος Πορτογάλος θαλασσοπόρος ο οποίος πρώτος συνέδεσε θαλάσσια την Ευρώπη με την Ινδία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βάσκο ντα Γκάμα ΟΜΑΔΑ: ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ. Ο Βάσκο ντα Γκάμα ήταν μεγάλος Πορτογάλος θαλασσοπόρος ο οποίος πρώτος συνέδεσε θαλάσσια την Ευρώπη με την Ινδία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βάσκο ντα Γκάμα ΟΜΑΔΑ: ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

2 Ο Βάσκο ντα Γκάμα ήταν μεγάλος Πορτογάλος θαλασσοπόρος ο οποίος πρώτος συνέδεσε θαλάσσια την Ευρώπη με την Ινδία πραγματοποιώντας τον περίπλου της Αφρικής.

3 Γεννήθηκε στο Σίνες της Πορτογαλίας το 1469 και ήταν απόγονος παλιάς οικογένειας ευγενών. Καθώς από νωρίς διακρίθηκε για τις ναυτικές του ικανότητες, το 1487 ο βασιλιάς της Πορτογαλίας Ιωάννης Β΄ του ανέθεσε εξερευνητική αποστολή που σαν σκοπό της είχε την ανακάλυψη θαλάσσιου δρόμου για την Ινδία κάνοντας τον περίπλου της Αφρικής. Η αναγκαιότητα για την ανακάλυψη του νέου δρόμου γεννήθηκε από την ολοένα αυξανόμενη δράση των μουσουλμάνων πειρατών στις ακτές της ανατολικής Αφρικής και την δυσκολία της χρήσης του δρόμου της Ερυθράς.

4


Κατέβασμα ppt "Βάσκο ντα Γκάμα ΟΜΑΔΑ: ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ. Ο Βάσκο ντα Γκάμα ήταν μεγάλος Πορτογάλος θαλασσοπόρος ο οποίος πρώτος συνέδεσε θαλάσσια την Ευρώπη με την Ινδία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google