Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ

2  Επτανήσων  Των Επτανήσων κατά την περίοδο της βρετανικής κυριαρχίας [ ]. Η βρετανική σημαία προστέθηκε το Το φτερωτό λιοντάρι του Αγίου Μάρκου κρατούσε το Ευαγγέλιο από το οποίο ξεπετάγονταν επτά κοντάρια.  Κρήτης  Σημαία της Κρήτης. Πριν από το 1453 και σε όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας χρησιμοποιούσαν κόκκινη σημαία με την εικόνα του προστάτη του νησιού, Απόστολου Τίτου.   Πολεμικής Αεροπορίας  Η αρχική πολεμική σημαία της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρισκόταν σε χρήση από το 1931, όταν ιδρύθηκε το Όπλο της Αεροπορίας, μέχρι και το Τότε αντικαταστάθηκε το κυκλικό εθνόσημο με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ επί νεφών

3 Γενικού Επιτελείου Στρατού
 Ταγμάτων Πεζικού  Των Φρουρίων και των Ταγμάτων Πεζικού, σύμφωνα με το διάταγμα 540 της 15ης Μαρτίου Μέχρι το 1978 ήταν και η επίσημη σημαία της Ελλάδας. Προστέθηκε το στέμμα κατά τις περιόδους και  Γενικού Επιτελείου Στρατού   Ο θυρεός του Γενικού Επιτελείου Στρατού με το δικέφαλο αετό και την επιγραφή «ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ ΤΟ ΕΥΨΥΧΟΝ». Ανάλογη με του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου. Σάμου  Η ναυτική σημαία της Ηγεμονίας της Σάμου.

4 Γιάννη Σταθά (Σκιάθος)
Βασιλείας  Επίσημη, φυσικά μόνο στους χρόνους της Βασιλείας: του Οθωνα ( ), του Γεωργίου Α' ( ), του Κωνσταντίνου Α' ( και ), του Αλέξανδρου Α' ( ), του Γεωργίου Β' ( ).    Ανδρέα Λόντου   Ανδρέα Λόντου κατά τον πρώτο χρόνο της Επανάστασης. Με αυτή κατέλαβε το φρούριο της Πάτρας στις 21 Μαρτίου Αργότερα ευλογήθηκε στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Γιάννη Σταθά (Σκιάθος)  Η σημαία του Γιάννη Σταθά, μια από αυτές των σκλαβωμένων Ελλήνων, όμοια με την πρώτη επίσημη σημαία ξηράς της Ελλάδας. 0 σκιαθίτης αρματολός τη χρησιμοποίησε στο στολίσκο του το 1800.

5   Μονής Αρκαδίου   Χρησιμοποιήθηκε στο ολοκαύτωμα της Μονής Αρκαδίου το Ανήκε στον οπλαρχηγό Γεώργιο Δασκαλάκη. Φέρει το σταυρόμε το ΙΣ ΧΣ ΝΙ ΚΑ και τα αρχικά Κ(Κρήτη), Ε(Ενωση), Ε(Ελευθερία) ή θ(θάνατος).

6 Ειρήνη Θεοδώρου ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google