Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε -Α.Π.Θ Τάξη: Ε’2 2014-2015.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε -Α.Π.Θ Τάξη: Ε’2 2014-2015."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε -Α.Π.Θ Τάξη: Ε’2 2014-2015

2 Τα Δημήτρια είναι πολιτιστική γιορτή της Θεσσαλονίκης, η οποία προέρχεται από την αρχαία εμπορογιορτή με το ίδιο όνομα. Πρόκειται και για το δεύτερο μεγαλύτερο Φεστιβάλ της χώρας, μετά το Ελληνικό Φεστιβάλ ( Φεστιβάλ Αθηνών και Φεστιβάλ Επιδαύρου ).

3 Ο εορτασμός των Δημητρίων έχει τις ρίζες του στην ομώνυμη παράδοση, η οποία υπήρχε κατά την εποχή του Βυζαντίου, να ανταλλάσσονται τα προϊόντα της χώρας με τα θαλασσινά προϊόντα. Στη συνέχεια τα ήθη και τα έθιμα αυτά, μετά από διάφορες επιδράσεις, μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

4  Ο θεσμός ξεκίνησε το 1965 με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Περιλαμβάνει μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής, κατασκευών κλπ., όπως επίσης και την οργάνωση συνεδρίων.

5 Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και φιλοξενούνται σε διάφορους χώρους πολιτισμού όπως το Δημαρχιακό Μέγαρο, το Γενί Τζαμί, το Δημοτικό Θέατρο Άνετον, καθώς επίσης και σε πολλά Μουσεία και γκαλερί της πόλης.

6 Πηγή :Wikipedia Και για εικόνες :Google

7 Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε -Α.Π.Θ Τάξη: Ε’2 2014-2015


Κατέβασμα ppt "Λευτέρης Δάλπης 1 ο πρότυπο Πειραματικό Π.Τ.Δ.Ε -Α.Π.Θ Τάξη: Ε’2 2014-2015."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google