Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!
Μια πασχαλινή ιστορία Συγγραφείς: 2ο Δημ. Σχ. Ν. Μηχανιώνας Ολοήμερο Νηπ. Γόννων Λάρισας Πρόγραμμα e-Twinning «ΠΑΣΧΑ»

2 Πρώτο μέρος Συγγραφείς:
Τα παιδιά της Ε2 τάξης του 2ου Δημ. Σχολ. Νέας Μηχανιώνας Δήμητρα, Ραφαήλ, Στέλιος, Παναγιώτα, Μαρία Ντ., Μαρία Μ., Κατερίνα, Ειρήνη, Χριστίνα, Στέργιος, Αντώνης Μπ., Αντώνης Λ., Νίκος, Γιάννης, Ηλίας, Σωτήρης

3 Το Πάσχα πλησίαζε και ο Πασχάλης Λαγός άρχισε τις ετοιμασίες, όπως κάθε χρόνο. Όλα θα έπρεπε να είναι έτοιμα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε οι άνθρωποι να γιορτάσουν και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης τηρώντας τα έθιμα.

4 Οι κότες έπρεπε να γεννήσουν πολλά αβγά, για να μην λείψουν από κανένα σπίτι. Τη Μεγάλη Πέμπτη οι νοικοκυρές τηρούσαν το έθιμο βάφοντας κόκκινα αβγά.

5 Τα Τα εργοστάσια δούλευαν νυχθημερόν
Τα Τα εργοστάσια δούλευαν νυχθημερόν. Έπρεπε να παράγουν χιλιάδες σοκολατένια αβγά και λαμπάδες στολισμένες με κόκκινες κορδέλες, για να μην μείνει παραπονεμένο κανένα παιδάκι.

6 Οι αγροί έπρεπε να ποτιστούν με τη βροχή και οι κάμποι να γεμίσουν πολύχρωμα και ευωδιαστά αγριολούλουδα και κατακόκκινες παπαρούνες, για να στολιστούν οι Επιτάφιοι όλης της Γης.

7 Τα παιδιά στα σχολεία ετοίμαζαν πασχαλινές κάρτες για να στείλουν τις ευχές τους σε φίλους και συγγενείς.

8 Τα χελιδόνια έψαχναν αγωνιωδώς να βρουν και το τελευταίο βραχιολάκι του Μάρτη για να το χρησιμοποιήσουν στο χτίσιμο της φωλιάς τους.

9 Όμως ο Λαγός Θύμιος, ο εγωιστής και ζηλιάρης αδερφός του Λαγού Πασχάλη, είχε άλλα σχέδια.

10 Βαρέθηκε κάθε χρόνο να βλέπει τον αδελφό του να παίρνει όλη τη δόξα τις Άγιες αυτές μέρες. Όλοι οι άνθρωποι μιλούσαν για τον αγαπημένο τους λαγό, που φρόντιζε τα πάντα, ώστε να περάσουν ένα υπέροχο Πάσχα. Αποφάσισε λοιπόν να αναλάβει δράση και να καταστρέψει το φετινό Πάσχα.

11 Ξεκίνησε για τη χώρα των Χρωμάτων όπου εκεί έπιασε και φυλάκισε τον κύριο Πορφυρό, αυτόν που έστελνε όλο το κόκκινο χρώμα στη γη.

12 Και ξαφνικά το κόκκινο… εξαφανίστηκε
Και ξαφνικά το κόκκινο… εξαφανίστηκε. Ο Πασχάλης Λαγός είδε τους αγρούς να αλλάζουν χρώμα και όλα τα κόκκινα λουλούδια να γίνονται άσπρα στη στιγμή. Το ουράνιο τόξο έμεινε με έξι χρώματα και οι κότες από τη στενοχώρια τους σταμάτησαν να γεννούν αβγά.

13 «Πού πήγε το κόκκινο;» φώναξε έντρομος ο Λαγός Πασχάλης
«Πού πήγε το κόκκινο;» φώναξε έντρομος ο Λαγός Πασχάλης. «Τι συνέβη και το κόκκινο χρώμα εξαφανίστηκε από τη γη; Πώς θα γιορτάσουν οι άνθρωποι το Πάσχα χωρίς το κόκκινο;» έλεγε και τραβούσε τα αυτιά του.

14 Θα μάθει άραγε ο Λαγός Πασχάλης γιατί εξαφανίστηκε το κόκκινο χρώμα; Θα καταφέρει να σώσει το Πάσχα; Τη συνέχεια της ιστορίας θα την μάθουμε από τα παιδιά του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γόννων Λάρισας!

15 Δεύτερο μέρος Συγγραφείς:
Τα παιδιά του Ολοήμερου τμήματος (κ. Θεοδώρα) Αλεξάνδρα, Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνος Κ., Θοδωρής, Κωνσταντίνος Ν., Αντρέα, Χριστίνα, Φανή, Θωμαή, Δήμητρα, Άντζελα, Λιλιάνα, Ερμιόνη, Μαρία, Άγγελος, Ντέιβι, Μάριο, Γκεράλντο, Νεκτάριος, Ραφαήλ, Γιάννης

16 Τα παιδιά του Κλασικού τμήματος (κ
Τα παιδιά του Κλασικού τμήματος (κ.Μαίρη) Ζωή, Έλενα, Βασιλική, Αργυρή, Ρίτα, Κατερίνα Μικαέλα, Πηνελόπη, Ελπίδα, Κωνσταντίνος Μ. , Κωνσταντίνος Π. , Βασίλης Γ. Μιχαήλ, Μιχάλης, Νίκος, Αντώνης, Κλόντι, Αχιλλέας, Βασίλης Κ. , Γιώργος, Θανάσης, Φίλιππα, Ελένη

17 Ένα χελιδόνι που πετούσε εκεί κοντά είδε τον Λαγό Πασχάλη και έτρεξε κοντά του. «Φίλε μου Πασχάλη, εγώ είδα από εκεί ψηλά που πετάω τι έχει συμβεί. Ο αδερφός σου τα έκανε όλα. Κλείδωσε τον κ. Πορφυρό σε ένα κλουβί και έτσι χάθηκε το κόκκινο χρώμα.»

18 Στο μεταξύ ο Λαγός Θύμιος συνέχιζε το έργο του
Στο μεταξύ ο Λαγός Θύμιος συνέχιζε το έργο του. Πήγε στο εργοστάσιο σοκολάτας κι έκλεψε το γάλα και το κακάο, ξεβίδωσε μερικές βίδες, έκοψε τα καλώδια και χάλασε τα κουμπάκια. Πήγε και στο εργοστάσιο με τις λαμπάδες, τις έσπασε και τις έτριψε σαν τυρί.

19 Την άλλη μέρα η κ.Αγελάδα, η εργοστασιάρχης που έφτιανε τις σοκολάτες με το γάλα της, πήγε να βάλει μπρος τις μηχανές …και τι να δει; Όλα χαλασμένα! Έτρεξε να βρει τον Λαγό Πασχάλη και κλαίγοντας του είπε τι είχε συμβεί.

20 Ο Λαγός Πασχάλης στεναχωρήθηκε πολύ και ντρεπόταν που ο αδερφός του έφταιγε για όλα αυτά. Αποφάσισε λοιπόν να πάει στη Σοφή Κουκουβάγια να ζητήσει τη συμβουλή της. Η Κουκουβάγια, αφού άκουσε προσεκτικά όλα όσα της είπε ο Λαγός του είπε να μιλήσει με καλό τρόπο στον αδερφό του και να τον ρωτήσει για ποιο λόγο τα έκανε όλα αυτά.

21 «Ακόμη και να διορθώσουμε όλες τις ζημιές ,ο Θύμιος μπορεί να τις ξανακάνει από την αρχή ...η λύση είναι να διορθωθεί ο ίδιος ο Θύμιος! Μάθε τι είναι αυτό που κάνει τον αδερφό σου να φέρεται άσχημα και τότε θα διορθώσεις το πρόβλημα!» Μια και δυο λοιπόν πάει ο Λαγός Πασχάλης να βρει τον αδερφό του, τον Θύμιο.

22 «Αγαπημένε μου αδερφέ, γιατί τα έκανες όλα αυτά;» του λέει
«Αγαπημένε μου αδερφέ, γιατί τα έκανες όλα αυτά;» του λέει. «Γιατί προσπαθείς να χαλάσεις το Πάσχα και να μας κάνεις όλους δυστυχισμένους;» «Γιατί εμένα κανείς δε με θέλει! Κανείς δε με αγαπάει! Όλοι εσένα θαυμάζουν που τους φτιάχνεις το Πάσχα.» «Μα τι είναι αυτά που λες. Εγώ σε αγαπάω και θα ήθελα πολύ να με βοηθήσεις και να δουλεύουμε μαζί. Τι λες;» Και τον αγκάλιασε και τον φίλησε και έτσι συμφιλιώθηκαν.

23 Πήγανε λοιπόν μαζί τα δύο αδέρφια και ελευθερώσανε τον κ.Πορφυρό.

24 Και έτσι το κόκκινο χρώμα ξαναγύρισε στο ουράνιο τόξο…

25 ….κι άρχισαν να γίνονται κόκκινα πάλι τα λουλούδια….

26 ….κι οι κότες από τη χαρά τους άρχισαν να γεννάνε πάλι αβγά…

27 Ο Λαγός Θύμιος που ήταν πολύ καλός μάστορας, καλύτερος κι από τον Μπομπ τον Μάστορα, πήρε καρφιά και καλώδια κι έφτιαξε ξανά όλες τις μηχανές από τα εργοστάσια.

28 Μετά έλιωσε τις λαμπάδες και τις ξαναέφτιαξε από την αρχή.

29 Πήρε και ωραίες κορδέλες και τις στόλισε και έτσι σώθηκε το Πάσχα!

30 Από τότε τα δύο αδέρφια ήταν πολύ αγαπημένα και δεν ξαναμάλωσαν
Από τότε τα δύο αδέρφια ήταν πολύ αγαπημένα και δεν ξαναμάλωσαν . Ο Θύμιος Λαγός άλλαξε το όνομα του και έγινε Χαρούλης Λαγός γιατί έπαψε πια να θυμώνει και ήταν πολύ χαρούμενος. Όλοι τώρα τους θαύμαζαν για τη δουλειά τους και τους αγαπούσαν πολύ και τους δυο! Το Πάσχα έγινε πολύ πιο ωραίο από πριν γιατί δούλευαν και τα δύο αδέρφια μαζί και έκαναν περισσότερα πράγματα και ομορφότερα πράγματα! Έτσι όλοι είδαν (ακόμη κι ο Θύμιος που τώρα έγινε Χαρούλης) πως μόνο όταν υπάρχει αγάπη ο κόσμος γίνεται καλύτερος και είπαν πως το Πάσχα θα είναι και γιορτή αγάπης!

31 τα παιδιά του 2ο Δημ. Σχ. Ν. Μηχανιώνας και του Ολοήμερου Νηπ
τα παιδιά του 2ο Δημ. Σχ. Ν. Μηχανιώνας και του Ολοήμερου Νηπ. Γόννων Λάρισας ο Λαγός Πασχάλης και ο Λαγός Χαρούλης σας εύχονται


Κατέβασμα ppt "Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google