Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

EΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ονομα: Ελενη Καζανη Αργυρω Βασιλακακη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "EΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ονομα: Ελενη Καζανη Αργυρω Βασιλακακη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 EΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ονομα: Ελενη Καζανη Αργυρω Βασιλακακη

2 Εθημα του πασχα Το πασχα στην εκλισια λεμε τα 12 Ευαγγελια και στο σπιτι ενομεταξι φτιχνουν κουλουρακια και βαφουν τα αυγα.

3 Εθιμα του πασχα στη Χιο Ολι τη διαρκια της σαρακοστις μικρη μεγαλι νιστεβουν ακομα και το λαδι πηγενουν στην εκλισια προι βραδι και θυμιαζουν

4 Πασχα στην ΖΑΚΙΝΘΟ Ο εορτασμος της μεγαλις ευδομαδας στη ΖΑΚΙΝΘΟ ειναι μια σινδεση απο μοναδικες και ανεπαναλιπτες στιγμες

5 Εθιμα του πασχα στην Κερκυρα Την κυριακη των Βαιον γυνετε λιτανια του σεπτου σκινοματος του Αγιου Σπιριδονα.Ειναι μια λιτανια που γινεται οπο το 1630 σε αναμνιση της απαλαγης απο τη φοβερη αροστια που το 1629 θερισε τους κερκιρεους.

6 Πασχα στη ΛΕΥΚΑΔΑ Το βραδι της μεγαλις παρασκευης γυνεται στον κεντρικο δρομο της πολις με καταλιξη την παραδοσιακη ενετικου στηλ κεντρικη πλατια η περιφορα των επιταφιων των ενοριον συνοδια φυλαρμονικης.

7 Πασχα στην Κω Ενω η μεγαλη ειναι δωσμενη στις πασχαλινες δουλιες και στον εκλισιασμο τα παιδια προετιμαζοντε και αυτα για την ανασταση του κιριου.

8 Πασχα στην Μητυλινη Σε μερικους ναους της Λεσβου οπος για παραδιγμα το μεγαλοπρεπες ναο του αγιου θεραποντα στο κεντρο της πολις της Μητιλινης που ειναι η προτεβουσα του νισιου.


Κατέβασμα ppt "EΘΙΜΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ονομα: Ελενη Καζανη Αργυρω Βασιλακακη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google