Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ  Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με την χρήση κυρίως του λόγου, αλλά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ  Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με την χρήση κυρίως του λόγου, αλλά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

3  Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με την χρήση κυρίως του λόγου, αλλά και της μουσικής και του χορού. Το θέατρο μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές, όπως είναι ο μονόλογος, η όπερα, το μπαλέτο, η παντομίμα κ.α. Το θέατρο δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Αρχαία Αθήνα, σαν μια εξέλιξη του Διθυράμβου. Οι πρώτες μορφές του θεάτρου σε όλη τη διάρκεια της Ελληνικής αρχαιότητας ήταν η τραγωδία, η κωμωδία και το σατυρικό δράμα. Στο αρχαίο Ελληνικό θέατρο πρωταγωνιστούσαν μονάχα άνδρες και ακόμη και σε γυναικείους ρόλους ντύνονταν οι ίδιοι γυναίκες.

4  Το Μιούζικαλ είναι ένα είδος θεάτρου που περιλαμβάνει τραγούδια, διάλογους και χορό. Είναι ένας τρόπος να πεις μια ιστορία και να εκφράσεις το συναισθηματικό περιεχόμενό της, δηλαδή το χιούμορ, το πάθος, τον έρωτα, το θυμό και πολλά άλλα κινητοποιώντας μέσα από το κείμενο, την μουσική, την κίνηση καθώς και τις τεχνικές πτυχές της ψυχαγωγίας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σύνολο, από το οποίο καμία από τις τέχνες που περιλαμβάνει να μην ξεχωρίζει από την άλλη, με κανένα τρόπο.

5  Παρόλο που το Μιούζικαλ καλύπτεται από άλλες θεατρικές μορφές, όπως η όπερα, αυτή του η ιδιαιτερότητα να έχει ίση αντιμετώπιση και να δίνει την ίδια σοβαρότητα σε όλες τις τέχνες που το αποτελούν, δίνει στο είδος έναν άλλο χαρακτήρα, ένα χαρακτήρα που αναγνωρίζεται ως το Μουσικό Θέατρο.

6  Τα Μιούζικαλ έχουν γίνει γνωστά κυρίως από τα μεγάλα θέατρα και τους υψηλούς προϋπολογισμούς του West End του Λονδίνου και του Broadway της Νέας Υόρκης. Στην πραγματικότητα, παραγωγές ανεβάζουν παγκοσμίως ακόμα και στο πειραματικό θέατρο, στα off Broadway θέατρα (περιφερειακά της Νέας Υόρκης) ή και από ερασιτεχνικούς θιάσους και σχολεία. Εκτός από τη Βρετανία και τη Βόρεια Αμερική, υπάρχουν ζωντανές μουσικές σκηνές σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Αυστραλία και Ασία.

7 Στις αρχές του 20ου αιώνα το πριγκιπικό θέατρο παρουσίασε μιούζικαλ όπως το “Of Thee I sing”, παραστάσεις που θεωρούνται σπουδαία καλλιτεχνικά βήματα, καθώς οδήγησαν σε πρωτοποριακά έργα, όπως το Show Boat και το Oklahoma! Μερικά από τα πιο διάσημα μιούζικαλ στις δεκαετίες που ακολούθησαν ήταν τα West Side Story, The Fantastic, Hair, A Chorus Line, Les Miserable, The Phantom of the opera.

8 Ευχαριστούμε!!! Γκίκας Μάριος Δάνας Ιωσήφ Ισμαϊλάι Διονύσιος


Κατέβασμα ppt "ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ  Το θέατρο είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με την χρήση κυρίως του λόγου, αλλά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google