Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ Δ’2. Η χελώνα καρέτα - καρέτα ζει στη Μεσόγειο, στη Ζάκυνθο στον Ινδικό, στον Ατλαντικό και στον Ειρηνικό. Κινδυνεύει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ Δ’2. Η χελώνα καρέτα - καρέτα ζει στη Μεσόγειο, στη Ζάκυνθο στον Ινδικό, στον Ατλαντικό και στον Ειρηνικό. Κινδυνεύει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ Δ’2

2 Η χελώνα καρέτα - καρέτα ζει στη Μεσόγειο, στη Ζάκυνθο στον Ινδικό, στον Ατλαντικό και στον Ειρηνικό. Κινδυνεύει από την παγίδευση σε δίχτυα, πλαστικά στη θάλασσα και την καταστροφή βιοτόπων.

3 | Τρέφεται από θαλάσσια φυτά και τσούχτρες. Μάλιστα τρέφεται και από σφουγγάρια. Ζυγίζει 90 κιλά και έχει μήκος που φτάνει το ένα μέτρο. Τρέφεται από θαλάσσια φυτά και τσούχτρες. Μάλιστα τρέφεται και από σφουγγάρια. Ζυγίζει 90 κιλά και έχει μήκος που φτάνει το ένα μέτρο.

4 XEΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ XEΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ Η υποβάθμιση και η καταστροφή των βιότοπων όπου αναπαράγεται η καρέτα θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την επιβίωση του είδους. Κύρια αιτία για την αλλοίωση του φυσικού χαρακτήρα των ακτών αποτελεί η άναρχη τουριστική ανάπτυξη, που συνεπάγεται δραματική συρρίκνωση των διαθέσιμων παραλιών ωοτοκίας της χελώνας: Η υποβάθμιση και η καταστροφή των βιότοπων όπου αναπαράγεται η καρέτα θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την επιβίωση του είδους. Κύρια αιτία για την αλλοίωση του φυσικού χαρακτήρα των ακτών αποτελεί η άναρχη τουριστική ανάπτυξη, που συνεπάγεται δραματική συρρίκνωση των διαθέσιμων παραλιών ωοτοκίας της χελώνας:

5 Ο θόρυβος από τα ξενοδοχεία και τις ταβέρνες τρομάζει τις θηλυκές Caretta caretta, τα φώτα αποπροσανατολίζουν τους νεοσσούς, ενώ τα οχήματα, οι ομπρέλες για τον ήλιο και οι ξαπλώστρες συμπιέζουν την άμμο προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ωοτοκία και την εκκόλαψη. Ο θόρυβος από τα ξενοδοχεία και τις ταβέρνες τρομάζει τις θηλυκές Caretta caretta, τα φώτα αποπροσανατολίζουν τους νεοσσούς, ενώ τα οχήματα, οι ομπρέλες για τον ήλιο και οι ξαπλώστρες συμπιέζουν την άμμο προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην ωοτοκία και την εκκόλαψη.


Κατέβασμα ppt "ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ - ΓΡΗΓΟΡΗΣ Δ’2. Η χελώνα καρέτα - καρέτα ζει στη Μεσόγειο, στη Ζάκυνθο στον Ινδικό, στον Ατλαντικό και στον Ειρηνικό. Κινδυνεύει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google