Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βιοκληματικά Κτήρια Project: Α’ τετραμήνου Τμήμα: Α3Π 6o ΕΠΑΛ Αθήνας.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βιοκληματικά Κτήρια Project: Α’ τετραμήνου Τμήμα: Α3Π 6o ΕΠΑΛ Αθήνας."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Βιοκληματικά Κτήρια Project: Α’ τετραμήνου Τμήμα: Α3Π 6o ΕΠΑΛ Αθήνας

2 Ανεμογεννήτρια Η σημερινή τεχνολογία βασίζεται σε ανεμογεννήτριες οριζοντίου άξονα 2 ή 3 πτερυγίων, με αποδιδόμενη ηλεκτρική ισχύ 200 – 400kW. Όταν εντοπιστεί μια ανεμώδης περιοχή – και εφόσον βέβαια έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες μετρήσεις και μελέτες – για την αξιοποίηση του αιολικού της δυναμικού τοποθετούνται μερικές δεκάδες ανεμογεννήτριες, οι οποίες απαρτίζουν ένα «αιολικό πάρκο».

3 Χαρακτηριστικά Η εγκατάσταση κάθε ανεμογεννήτριας διαρκεί 1-3 μέρες. Αρχικά ανυψώνεται ο πύργος και τοποθετείται τμηματικά πάνω στα θεμέλια. Μετά ανυψώνεται η άτρακτος στην κορυφή του πύργου. Στη βάση του πύργου συναρμολογείται ο ρότορας ή δρομέας (οριζοντίου άξονα, πάνω στον οποίο είναι προσαρτημένα τα πτερύγια), ο οποίος αποτελεί το κινητό μέρος της ανεμογεννήτριας. Η άτρακτος περιλαμβάνει το σύστημα μετατροπής της μηχανικής ενέργειας σε ηλεκτρική. Στη συνέχεια ο ρότορας ανυψώνεται και συνδέεται στην άτρακτο. Τέλος, γίνονται οι απαραίτητες ηλεκτρικές συνδέσεις.

4 Μαθητές: ΑΝΤΖΕΛΑ ΤΣΑΠΑ ΡΟΜΠΟ ΘΙΜΥΚΑ ΤΖΑΝΑΡΙ ΕΡΜΟΝΕΛΑ

5 Φωτοσωλήνες Οι φωτοσωλήνες είναι εξελιγμένα συστήματα ημερήσιου φυσικού φωτισμού και από τα πλέον χρήσιμα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας αφού εξοικονομούν έως και 100% ηλεκτρική ενέργεια. Είναι απλοί στην εγκατάσταση, μπορούν να μεταφέρουν ηλιακό φως ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα και με ανεπαρκή φωτισμό σημεία της οικίας (υπόγεια, σοφίτες, γκαράζ, αποθήκες) ενώ έχουν ευρύτατες εφαρμογές και σε βιομηχανικούς χώρους.

6 Μαθητές: ΛΑΕΡΤΗ ΣΟΥΛΕΪΜΑΝΙ ΕΝΕΑ ΣΠΑΧΙΟΥ

7 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑIΚΑ Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία μετατρέπουν το ηλιακό φώς σε ηλεκτρισμό. Η λέξη βολτ προέρχεται από τον Alessandro Volta ο οποίος ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στην μελέτη του ηλεκτρισμού.

8 Μαθητές: NΕΒΙ NTOKO NIKOΣ ΤΣΟΜΠΑΝΗ

9 ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ ΗΛΙΑΚΟΙ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΕΣ
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιακό σύστημα που ζεσταίνει νερό χρησιμοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στις χώρες που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια, όπως για παράδειγμα στις χώρες της Μεσογείου και στην Ελλάδα. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η απλούστερη και η γνωστότερη ηλιακή συσκευή. Κατά την λειτουργία του γίνεται εκμετάλλευση δυο φυσικών φαινομένων. Με την αρχή του θερμοσίφωνα επιτυγχάνεται η κυκλοφορία του νερού με φυσικό τρόπο χωρίς μηχανικά μέρη (αντλίες κλπ.) ενώ η θέρμανση του νερού γίνεται με την εκμετάλλευση του φαινομένου του θερμοκηπίου που αναπτύσσεται στους συλλέκτες του. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι ένα ενεργητικό ηλιακό σύστημα που ζεσταίνει νερό χρησιμοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία. Χρησιμοποιείται ευρύτατα στις χώρες που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια, όπως για παράδειγμα στις χώρες της Μεσογείου και στην Ελλάδα. Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η απλούστερη και η γνωστότερη ηλιακή συσκευή. Κατά την λειτουργία του γίνεται εκμετάλλευση δυο φυσικών φαινομένων. Με την αρχή του θερμοσίφωνα επιτυγχάνεται η κυκλοφορία του νερού με φυσικό τρόπο χωρίς μηχανικά μέρη (αντλίες κλπ.) ενώ η θέρμανση του νερού γίνεται με την εκμετάλλευση του φαινομένου του θερμοκηπίου που αναπτύσσεται στους συλλέκτες του.

10 ΗΛΙΑΚΟΙ ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ Οι ηλιακοί συλλέκτες κενού MAG αποδίδουν 4 φορές περισσότερο σε σχέση με τους κλασικούς επίπεδους συλλέκτες. Είναι ιδανικοί για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και ηλιακή ανέξοδη θέρμανση χώρων(κατοικιών κλπ). Οι επόμενες φωτογραφίες είναι από την εγκατάσταση που κάναμε στο Hotel Athina στην Κρέστενα Ηλείας.Η οικονομία που επιτεύχθει στο πετρέλαιο είναι 95%. Οι συλλέκτες κενού θα αντικαταστήσουν σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια τους απλούς ηλιακούς συλλέκτες. Ο συλλέκτης μπορεί να έχει θερμοκρασία 95 βαθμών και το τζάμι θερμοκρασία περιβάλλοντος (μηδενικές απώλειες θερμότητας αγωγής και μεταφοράς). Οι μηδενικές σχεδόν θερμικές απώλειες εκτοξεύουν την απόδοση στο 4πλάσιο σε σχέση με τους απλούς επίπεδους ηλιακούς συλλέκτες. Αυτό συνεπάγεται ότι οι ηλιακοί συλλέκτες κενού μπορούν να αποδώσουν 4 φορές μεγαλύτερη ποσότητα ζεστού νερού χρήσης(ΖΝΧ) Η οικονομία στο πετρέλαιο (ή φυσικό αέριο ή ρεύμα) φτάνει το 95%. Τέλος λόγω του χαμηλού ύψους των ηλιακών συλλεκτών, μπορούν να γίνουν "αθέατοι" με τη χρήση στηθαίου ύψους μόλις 0,45μέτρων περιμετρικά του χώρου εγκατάστασης (δώμα). Το χαμηλό ύψος τους επιτρέπει την νόμιμη εγκατάσταση σε παραδοσιακούς οικισμούς ή άλλες κατασκευές χωρίς να επηρεάζεται η αισθητική των κτηρίων αφού καλύπτονται από το στηθαίο και δεν φαίνονται.

11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ & ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΩΝ

12 Μαθητές: ΧΑΡΗΣ ΠΑΤΣΩΤΑΣ

13 ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΒΡΟΧΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ
Εγκατάσταση της κατασκευής: Συλλογή Δεξαμενή Φιλτράρισμα Τροφοδοσία χώρων υγιεινής

14 εγκατάστασης δεξαμενής συλλογής βρόχινου νερού
Άλλη μια διάταξη εγκατάστασης δεξαμενής συλλογής βρόχινου νερού

15 Ταρατσόκηποι Οι ταρατσόκηποι ή αλλιώς πρασινα δώματα  είναι ό πιο οικονομικός τρόπος παρέμβασης στην δομημένη πολή και τα όφέλη είναι πολλάπλά.Ενεργειακά, οικολογικά, μείωση του φαινομένου της θερμικής νησίδας,διαχείρηση όμβριών υδάτων, αξιοποίηση άχρηστών χώρων και οικονομικής αναβάθμισης αστικών περιοχών. Στην χώρα μας υπάρχει σημαντικό δυναμικό επιστημόνων που έχουν σχεδιάσει και κατασκευάσει εξαίρετους ταρατσόκηπους με τις πιο σύχρονες εξελίξεις τις τεχνολογίας .

16 Τυπικές επιστρώσεις για την κατασκευή ταρατσόκηπων
ΤΑΡΑΤΣΟΚΗΠΟΙ Τυπικές επιστρώσεις για την κατασκευή ταρατσόκηπων

17 Μαθητές: ΛΕΝΤΙΟΝ ΛΑΛΑ

18 ΠΕΡΣΙΔΕΣ ΣΚΙΑΣΗΣ Κάθετες περσίδες, κατάλληλες για τη διακριτικότητα που προσφέρουν στο χώρο καθώς και την ελεγχόμενη ποσότητα φωτός.

19 Φυσικός Δροσισμός Ο φυσικός δροσισμός αποτελεί την εναλλακτική πρακτική για την εξασφάλιση συνθηκών θερμικής άνεσης στα κτίρια το καλοκαίρι, σε μια εποχή όπου η αύξηση της εγκατάστασης και χρήσης κλιματιστικών μονάδων και συστημάτών είναι ραγδαία και επιφέρει σημαντικά ενεργειακά, περιβαλλοντικά και οικονομικά προβλήματα καθώς τα κλιματιστικά συστήματα καταναλώνουν πολύ μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας, αυξάνουν σημαντικά το ηλεκτρικό φορτίο αιχμής της χώρας, αλλά και θερμαίνουν με τη λειτουργία τους το εξωτερικό περιβάλλον.

20 Μαθητές: ΜΑΡΙΤΑ ΣΑΑΚΙΑΝ ΣΠΕΪΧΕΛ ΚΙΝΓΚΑ ΜΑΝΟΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ


Κατέβασμα ppt "Βιοκληματικά Κτήρια Project: Α’ τετραμήνου Τμήμα: Α3Π 6o ΕΠΑΛ Αθήνας."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google