Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κριτήρια ένταξης των κρατών στην Ε.Ε. Κριτήρια ένταξης ενός κράτους στην Ε.Ε καθορίστηκαν: Πότε: 1953 Που: στο συμβούλιο της Κοπεγχάγης Ανανέωση: Ευρωπαϊκό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κριτήρια ένταξης των κρατών στην Ε.Ε. Κριτήρια ένταξης ενός κράτους στην Ε.Ε καθορίστηκαν: Πότε: 1953 Που: στο συμβούλιο της Κοπεγχάγης Ανανέωση: Ευρωπαϊκό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κριτήρια ένταξης των κρατών στην Ε.Ε

2 Κριτήρια ένταξης ενός κράτους στην Ε.Ε καθορίστηκαν: Πότε: 1953 Που: στο συμβούλιο της Κοπεγχάγης Ανανέωση: Ευρωπαϊκό συμβούλιο της Μαδρίτης 1995

3 Και είναι τα εξής: ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ: 1.σταθερότητα των θεσμών που διασφαλίζουν τη δημοκρατία 2. το κράτος δικαίου 3. τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και το σεβασμό και την προστασία των μειονοτήτων.

4 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ: 1. ύπαρξη βιώσιμης οικονομίας της αγοράς 2.ικανότητα αντιμετώπισης των ανταγωνιστικών πιέσεων και των δυνάμεων της αγοράς στο εσωτερικό της ΕΕ.

5 ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ: 1. ικανότητα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το κοινοτικό δίκαιο και τις πολιτικές της ΕΕ συμπεριλαμβανομένων των στόχων της πολιτικής, οικονομικής και νομισματικής ένωσης. 2. δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την ένταξη μέσω της προσαρμογής της διοικητικής οργάνωσης.

6 Βλαχογιάννη Μαρίνα Ζήση Ξένια Γεωργίου Μάρθα


Κατέβασμα ppt "Κριτήρια ένταξης των κρατών στην Ε.Ε. Κριτήρια ένταξης ενός κράτους στην Ε.Ε καθορίστηκαν: Πότε: 1953 Που: στο συμβούλιο της Κοπεγχάγης Ανανέωση: Ευρωπαϊκό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google