Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤIKΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» 2Ο ΕΠΑΛ-2ο ΣΕΚ Ρόδου Β’ Τάξη ,Τομέας Πληροφορικής Εργασία στο μάθημα «Ειδική Θεματική Δραστηριότητα»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤIKΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» 2Ο ΕΠΑΛ-2ο ΣΕΚ Ρόδου Β’ Τάξη ,Τομέας Πληροφορικής Εργασία στο μάθημα «Ειδική Θεματική Δραστηριότητα»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤIKΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» 2Ο ΕΠΑΛ-2ο ΣΕΚ Ρόδου Β’ Τάξη ,Τομέας Πληροφορικής Εργασία στο μάθημα «Ειδική Θεματική Δραστηριότητα»

2 To project μας αναφέρεται στην ανακύκλωση με τη χρήση των ρομποτικών διατάξεων Mindstroms

3 Το ξεκίνημα του PROJECT
Στην αρχή του project δημιουργήσαμε ένα απλό ρομπότ, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες για τα Lego mindstroms.

4

5 Στην συνέχεια, μόλις ολοκληρώσαμε το πρώτο μας κατασκεύασμα, προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα δικό μας ρομπότ με τις ικανότητες που είχαμε αποκτήσει.

6

7 Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων εξασκηθήκαμε όλοι στην κατασκευή και προγραμματισμό των διατάξεων και προς το τέλος χωριστήκαμε στις παρακάτω ομάδες: Προγραμματιστών Τεκμηρίωσης (Συγγραφής-Παρουσίασης) Κατασκευαστών

8

9 Πληροφορίες για τα LEGO ΡΟΜΠΟΤ
Τα ρομπότ Lego Mindstorms, είναι μια έξυπνη εργαστηριακή συσκευή. Μέσα από αυτή μπορείς να δημιουργήσεις διάφορες κατασκευές προηγμένης τεχνολογίας μέσα σε 30 λεπτά. Οι συσκευές που περιέχει το κουτί είναι :ο αισθητήρας φωτός, ήχου, υπερύθρων και αφής. Το ρομπότ θα μπορεί να ξεχωρίζει το μέταλλο αλουμίνιο και το πλαστικό χάρη στη προηγμένη τεχνολογία που έχει.

10 Τι μπορείς να κατασκευάσεις με το Ρομπότ LEGO MINDSTROMS.
Μπορείς να βρεις οδηγίες μέσα στο κουτί πώς να φτιάξεις το ρομπότ. Το πρώτο ρομπότ Lego Mindstorms κατασκευάστηκε αρχικά για να μπορεί να βοηθά τους ανθρώπους στο να ανοίγουν μια πόρτα.

11 Πώς μπορείς να προγραμματίσεις το Ρομπότ Lego Mindstorms
Για να προγραμματίσεις το Ρομπότ θα πρέπει να κάνεις κάποιες «ρυθμίσεις» στην Κεντρική μονάδα του. Οι ρυθμίσεις που μπορείς να κάνεις είναι: Ρύθμιση του ήχου για να το καθοδηγήσεις και να μεταφέρει πράγματα, Ρύθμιση αισθητήρα φωτός, ώστε να ξεχωρίζει τα πράγματα που μεταφέρει, Ρύθμιση αισθητήρα απόστασης για να ξέρει την διαδρομή ακόμα και σε σκοτεινούς χώρους και τέλος Ρύθμιση αισθητήρα πίεσης ώστε να ενημερώνετε κάθε φορά που ακουμπά ένα αντικείμενο.

12 Εκμάθηση και διασκέδαση με τα ρομπότ Lego Mindstorms
Τα παιδιά και οι ενήλικοι μπορούν να βοηθηθούν μέσα απ’ όλα αυτά.

13 Η κατασκευή μας Κατασκευάσαμε μία ρομποτική διάταξη η οποία περιλαμβάνει: έναν ιμάντα, έναν αισθητήρα φωτός, δύο μοτέρ και δύο κύβους (χρώματος άσπρου και μαύρου). Σκοπός του ρομπότ είναι να διαχωρίζει τον άσπρο και τον μαύρο κύβο

14 Ομάδα Κατασκευαστών Ομάδα Προγραμματιστών Ομάδα Τεκμηρίωσης
Υπεύθυνοι Καθηγητές: Κλαδογένης Δημήτριος (ΠΕ20) Σάββας Αναστάσιος (ΠΕ19) Ομάδα Προγραμματιστών Βερδελής Αποστόλης Βιζυκλής Νίκος Γιακουμής Χάρης Κυπραίος Λευτέρης Λυμπέρης Τσαμπίκος Μαριέτος Γιάννης Ομάδα Τεκμηρίωσης Γάτη Εύη Μάνος Αλέξανδρος Μπούζα Καρολίνα Παπαμιχαήλ Σταυρούλα Στέφος Τάσος Ομάδα Κατασκευαστών Διακογιαννάκης Μανώλης Ζέκια Φραντσέσκος Θεολόγου Ραφαήλ Καρίκας Στέλιος Καριώτη Αγγελική Λιθοξόπουλος Χρήστος Μαλωνάς Παναγιώτης Σωτηράκης Ιωάννης


Κατέβασμα ppt "«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΕ ΡΟΜΠΟΤIKΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» 2Ο ΕΠΑΛ-2ο ΣΕΚ Ρόδου Β’ Τάξη ,Τομέας Πληροφορικής Εργασία στο μάθημα «Ειδική Θεματική Δραστηριότητα»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google