Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ Η προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα, με το πλέον αβέβαιο αποτέλεσμα. Όποιος αποφασίζει να ξεκινήσει.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ Η προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα, με το πλέον αβέβαιο αποτέλεσμα. Όποιος αποφασίζει να ξεκινήσει."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ Η προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα, με το πλέον αβέβαιο αποτέλεσμα. Όποιος αποφασίζει να ξεκινήσει αυτό τον αγώνα δεν ξέρει αν θα βγει νικητής, φοβάται διαρκώς ότι, κάποια στιγμή, θα λυγίσει, θα κάνει πίσω. Όμως η ηρωίνη δεν είναι αήττητη. Η προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα, με το πλέον αβέβαιο αποτέλεσμα. Όποιος αποφασίζει να ξεκινήσει αυτό τον αγώνα δεν ξέρει αν θα βγει νικητής, φοβάται διαρκώς ότι, κάποια στιγμή, θα λυγίσει, θα κάνει πίσω. Όμως η ηρωίνη δεν είναι αήττητη. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι αποτοξίνωσης: οι χρήστες μπορούν να αντιμετωπιστούν είτε επί εξωτερικής βάσης είτε νοσηλευόμενοι σε ειδικές κλινικές και κέντρα απεξάρτησης. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι αποτοξίνωσης: οι χρήστες μπορούν να αντιμετωπιστούν είτε επί εξωτερικής βάσης είτε νοσηλευόμενοι σε ειδικές κλινικές και κέντρα απεξάρτησης. Αν και το στάδιο της σωματικής στέρησης μπορεί να καταπολεμηθεί σχετικά εύκολα και γρήγορα με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, το στάδιο της «εγκεφαλικής» απεξάρτησης απαιτεί χρόνο και μεγάλη προσπάθεια κυρίως από τον ίδιο τον ασθενή. Αν και το στάδιο της σωματικής στέρησης μπορεί να καταπολεμηθεί σχετικά εύκολα και γρήγορα με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, το στάδιο της «εγκεφαλικής» απεξάρτησης απαιτεί χρόνο και μεγάλη προσπάθεια κυρίως από τον ίδιο τον ασθενή.

4

5 Στόχος των προγραμμάτων απεξάρτησης Στόχος των προγραμμάτων απεξάρτησης Στόχος των προγραμμάτων απεξάρτησης είναι η επίτευξη διαρκούς αποχής από είναι η επίτευξη διαρκούς αποχής από την χρήση ναρκωτικών ουσιών. την χρήση ναρκωτικών ουσιών. Έμμεσοι στόχοι: Έμμεσοι στόχοι: 1) μείωση της χρήσης των εθιστικών ουσιών 1) μείωση της χρήσης των εθιστικών ουσιών 2) βελτίωση της λειτουργικότητας του ατόμου 2) βελτίωση της λειτουργικότητας του ατόμου 3) ελαχιστοποίηση των ιατρικών επιπλοκών και ιατρικών επιπτώσεων που προκύπτουν εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών. 3) ελαχιστοποίηση των ιατρικών επιπλοκών και ιατρικών επιπτώσεων που προκύπτουν εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών.

6 Οι μαθήτριες: Οι μαθήτριες: ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΑΣΛΑΜΑΖΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΛΑΜΑΖΙΔΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΒΑΤΖΙΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΒΑΤΖΙΑΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΑΒΑΤΖΙΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΒΑΤΖΙΑΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΛΑΒΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΓΚΑΒΑΝΟΖΗ ΕΛΕΝΗ ΓΚΑΒΑΝΟΖΗ ΕΛΕΝΗ


Κατέβασμα ppt "ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ Η προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα, με το πλέον αβέβαιο αποτέλεσμα. Όποιος αποφασίζει να ξεκινήσει."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google